John175 0 Napisano 6 Listopada 2012 Witam. Czy macie jakieś doświadczenie ze stosowania granulatów w siewie kukurydzy lub buraków cukrowych? Jakie firmy oferują dozowniki do takich mikrogranulatów, bo szukalem w necie i nie ma za specjalnie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rolstudent 0 Napisano 7 Listopada 2012 delimba ma dozownik do mikro granulatu, sam taki posiadam tylko używam go jako siewnik do poplonów, APV też ma taki siewnik, tyka zabawka kosztuje od 8 tysięcy w górę Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
John175 0 Napisano 8 Listopada 2012 Ja mam też siewnik do poplonów APV, ale chyba jest inny jak ten do mikrogranulatów? Muszą być jakieś redlice wysiewające itd. Może przerobie jakoś mojego APV. Jesteś z Łodygowa k.Kisielic? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rolstudent 0 Napisano 8 Listopada 2012 nie z Łodygowa koło Białej Pieskiej, w tych siewnikach wymienia się wałek wysiewający a przewody idą do redlic nawozowych lub lepiej do redlic nasiennych Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach