Skocz do zawartości
John175

Landini seria 7/McCormick XTX

Rekomendowane odpowiedzi

Posiada ktoś z was Landini serii 7. Mam na oku 7.230 i mialem go na pokazy. Obsługa super, ale jak z awaryjnością i serwisem?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Miałem dylemat też wcześniej i właściwie szukałem alternatywy dla

JD palącego paliwo..

Deutz prostoty i dużo kabli

Valtra ... cena

Reszta wogóle nie wchodziła w sfere testów....

Wybrałem Landini 7H 165 po jazdach i na razie jedynym minusem jest brak tempomatu bez którego da się żyć...

Powodem tej decyzji było to iż nigdy nie myślałem że kupię traktor tej firmy...

na agroshoow rozmawiałem z importerem i powiedział niech pan wsiądzie i się przejedzie... ta chwila pozwoliła na zarażenie się i zaowocowała pokazami w polu... później już tylko było kiedy oni go przywiozą...

A tak poważnie to...

Ciągnik wyposażony w niezależne zawieszenie , amortyzowana kabina. skrzynia wszystkie biegi sterowane guzikami i wybierasz sam który chcesz... silnik jako jedyny który nie puszczał dymka na polu przy super obciążeniu... no i serwis co jest dziś jedną z ważnych rzeczy przy wyborze maszyny nie robią problemu z niczego tylko idą na ręke we wszystkim

Mam go dwa lata na razie jedno pocenie uszczelki przy grzałce w skrzyni biegów co mnie denerwowało ale bez problemów przyjechali wymienili sprawdzili przy tym kilka innych rzeczy wypili kawe i tyle...

Jeśli chodzi o XTX to w tej samej cenie masz mniejsze wyposażenie bo wkońcu to Landini kupiło Mc cormick-a i dba bardziej o swoją marke...

Pozdrawiam i jak by co pytaj

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak silniki Iveco nef... dlatego że massey nie dostosował swoich do norm spalania... T3

a tak na marginesie to jest chyba jeden ciągnik którego nie odchudzono na czysto z przednim tuz i wom ma...

7400 kg

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi