Grześ 0 Napisano 5 Marca 2007 Kiedy wkońcu ruszy ten program PROW 2007, marzec kwiecień a może styczeń 2008? Czy te zmiany odnośnie gospodarstw niskotowarowych są już zatwierdzone?On już nieformalnie ruszył. Dowiedziałem się że pieniądze z tego roku poszły na realizację zaległości z SPO 2006. Mówił mi to koleś który jedzie podpisywać właśnie umowę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andrzej2110 0 Napisano 5 Marca 2007 Kiedy wkońcu ruszy ten program PROW 2007, marzec kwiecień a może styczeń 2008? Czy te zmiany odnośnie gospodarstw niskotowarowych są już zatwierdzone?On już nieformalnie ruszył. Dowiedziałem się że pieniądze z tego roku poszły na realizację zaległości z SPO 2006. Mówił mi to koleś który jedzie podpisywać właśnie umowę. Jeszcze się okaże że zanim ruszy to już pieniędzy nie będzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
xsc924 0 Napisano 5 Marca 2007 a ja slyszalem ze z 2006 roku jeszcze duzo pieniedzy zostalo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
xsc924 0 Napisano 19 Marca 2007 na spronie agencji pisze ze wznowili SPO z lat 2004-2006 czym jest lepsze stare SPO od nowego? czy w starym SPO trzeba bylo mec 4 ESU? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michals2007q 0 Napisano 19 Marca 2007 Czy ktoś może mi udzielić odpowiedzi Otóż w SPO 04-06 (inwestycje w gosp.) można było zakupić maszyny używane "sprzęt ten w ciągu ostatnich 7 lat od daty zakupu nie został nabyty z wykorzystaniem pomocy krajowej lub wspólnotowej". Moje pytanie brzmi czy sprzęt ten miał być nie starszy niż 7 lat? Czy mógłbyć, np: 10 letni, ale w ciągu tych ostatnich 7 lat niebył nabyty z wykorzystaniem pomocy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lisek 0 Napisano 19 Marca 2007 przecież te używane maszyny to jeden wielki przekręt. ludzie wykorzystywali to, że mogli kupić maszyny które już od kilku lat mieli w gospodarstwie (np umowa z sąsiadem). Osobiście wiem, że gość wziął całe 300 tys zwrotu a nic nowego w gospodarstwie nie kupił. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mariusz_farm 0 Napisano 20 Marca 2007 przecież te używane maszyny to jeden wielki przekręt. ludzie wykorzystywali to, że mogli kupić maszyny które już od kilku lat mieli w gospodarstwie (np umowa z sąsiadem). Osobiście wiem, że gość wziął całe 300 tys zwrotu a nic nowego w gospodarstwie nie kupił. wyciskanie brukselki zgodnie z prawem oka co innego wyłudzenie-to ma krótkie nogi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andrzej2110 0 Napisano 20 Marca 2007 przecież te używane maszyny to jeden wielki przekręt. ludzie wykorzystywali to, że mogli kupić maszyny które już od kilku lat mieli w gospodarstwie (np umowa z sąsiadem). Osobiście wiem, że gość wziął całe 300 tys zwrotu a nic nowego w gospodarstwie nie kupił. wyciskanie brukselki zgodnie z prawem oka co innego wyłudzenie-to ma krótkie nogi Nie tylko od sąsiada. Ojciec zdaje gospodarstwo synowi ale bez maszyn. Syn składa wniosek na zakup maszyn (które posiada) z SPO. Decyzia pozytywna. Kasa na koncie. Polak potrafi :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marrcin 0 Napisano 20 Marca 2007 to nie jest wyłudzenie, tylko dziura w polskich przepisach, wszyscy się dorabiają na dziurach w prawie, więc dlaczego my nie mozemy, powinniśmy wydoić pieniądze, które nam przysługują do ostatniego grosza, jeśli chodzi o mnie to daje słowo, że tak zrobie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mariusz_farm 0 Napisano 20 Marca 2007 cała polska szykuje się na inwestycje a wniosków szcuje się ze będzie ok 3 tysiące Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KamilZ 0 Napisano 20 Marca 2007 to nie jest wyłudzenie, tylko dziura w polskich przepisach, wszyscy się dorabiają na dziurach w prawie, więc dlaczego my nie mozemy, powinniśmy wydoić pieniądze, które nam przysługują do ostatniego grosza, jeśli chodzi o mnie to daje słowo, że tak zrobie A masz wymogi unijne tzn. dobrostan zwierzat itp??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gees 0 Napisano 20 Marca 2007 A tu jest konkurs AUDIOTETLE - "Podpier..ol sąsiada" :http://www.arimr.gov.pl/index.php?id=55&id1=0&id2=0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
robern 0 Napisano 21 Marca 2007 Albo w każdej gminie akcja "Uprzejmie donoszę..." telefon do Biura Powiatowego lub znany skądinąd 997 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marrcin 0 Napisano 22 Marca 2007 to nie jest wyłudzenie, tylko dziura w polskich przepisach, wszyscy się dorabiają na dziurach w prawie, więc dlaczego my nie mozemy, powinniśmy wydoić pieniądze, które nam przysługują do ostatniego grosza, jeśli chodzi o mnie to daje słowo, że tak zrobie A masz wymogi unijne tzn. dobrostan zwierzat itp??? sądze, że waymogi spełnie, bomialem kontrole przy przyznawaniu płyty obornikowej i wszystko było ok, jak ju z wspomniałem płyta też bedzie niedługo, i co więcej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
emil 0 Napisano 22 Marca 2007 zbiornik na gnojówke, płyta gnojowa, swiatlo w pomieszceniu w którym sa zwierzęta, staly dostęp do wody zwierzat i cos tam jeszce ale juz dokładnie nie pamietam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
młody farmer 0 Napisano 24 Marca 2007 wiecie może dokładniej jak jest z tym oświetleniem ile musi być okna do metra podłogi. Jak jest za mało naturalnego dostepu światła czy można zastąpić sztucznym oświetleniem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ROKITA 0 Napisano 25 Marca 2007 Niestety to całe SPO to jedna patologia,porównywalna do przydziałów w czasach PRL, tylko na większą skale.Przykład macie pod ARiMR w stolicy mojego województwa Poznaniu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mariusz_farm 0 Napisano 26 Marca 2007 Niestety to całe SPO to jedna patologia,porównywalna do przydziałów w czasach PRL, tylko na większą skale.Przykład macie pod ARiMR w stolicy mojego województwa Poznaniu. czy to prawda ze odstępne za miejsce w kolejce wynosi 16 tys zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mariusz_farm 0 Napisano 26 Marca 2007 biore urlop i jade do poznania w inych miastach woj jest podobnie podobno inwestycje mogą wejść 15 kwietnia -ale dziś nić nie jest pewne do wniosku na dopłaty radzę dołączyć tą tabelaryczne zestawienie pow kwalifikowanych ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Chochlik23 0 Napisano 26 Marca 2007 Witam!Czy w tarym spo zaświadczenie o dobrostanie zwierząt (w moim przypadku bydło mleczne) wystawia raz tylko powiatowy lekarz weterynarii a potem z województwa już mi do obory nie zaglądają? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mariusz_farm 0 Napisano 2 Kwietnia 2007 Mało tego iż ma być losowanie wniosków na inwestycje to jeszcze jak zachodzi potrzeba uzupełnienia wniosku, poprawy to ląduje się na końcu kolejki Przy tego typu wnioskach jeśli chce się znaleść błąd lub wyjaśnienie do wniosku lub nieścisłość to się ją zawsze znajdzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hans 0 Napisano 2 Kwietnia 2007 A CZY to mozliwe ze słyszałem o propozycji aby rolnicy ktorzy mieli wniosek w tym budzecie przez dwa lata nie mogli korzystać z nowego PROWu ???? czy mi sie przysniło................?????????? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stanisław11 0 Napisano 2 Kwietnia 2007 Dokładnie, tak samo myślę.I tym sposobem, ten co ma dostać i tak dostanie, bo z kolejki za byle pierdołę wylecą osoby wylosowane.Tak się zastanawiam, czy już jest kres tego bałaganu, czy nas jeszcze czymś uraczą? Nadal nie wiem, co z płytami obornikowymi? Wiem, że na OSN muszą być, to logiczne, ale czy na ONW od 2009r też, tu już mam wątpliwości.Czy ktoś, kto nie ma płyty i nie ma zamiaru jej robić może składać wniosek na SPO 1.1?Pytań i wątpliwości mam wiele i niestety mam wrażenie, że do 16.04.07 MRiRW ich nie rozwieje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hans 0 Napisano 2 Kwietnia 2007 jezeli robisz wniosek to płyta musi być.............- mlodego rolnika mozna bez płyty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stanisław11 0 Napisano 2 Kwietnia 2007 Słyszeliście, ze wnioski osób, które już korzystały z SPO 2004-2006 mają być nierozpatrywane? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach