Skocz do zawartości
Hurlimann Master 6165

Maszyny Pom Brodnica - serwis z PGR -u

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Chciałbym kolegom przedstawić historyjkę z maszyną agregat uprawowo-siewny talerzowy Pom Brodnica...

Sam agregat z super materiałów i jak na 4 metry miał pracować z hydropackiem i siewnikiem jednak podczas pracy bez siewnika już po 1 godzinie okazało się że pękła tulejka do mocowania łącznika górnego... przełożyłem oczko niżej po 2 godzinach to samo... otwór był na III kat więc lipy nie powinno być jednak ktoś jak wspawywał te tulejki w otwory korpusu olał że są one ok 2 mm większe i pod ciężarem jaki wisi pękną...

Interwencja moja polegała na telefonie do Pom-u i jak najbardziej przyjęli zgłoszenie to był lipiec... we wrześniu jest agroshoow i przypomniało się panom że może z tego coś być i że po wystawie przyślą kogoś...

tak czas płynął do ... Polagry tak tak... jaki ja zadowolony byłem...

po tej wystawie zadzwoniłem do... Prezesa...jak że mnie pieknie wysłuchał...i odpowiedział że... ja taki problem robie i czy nie moge sobie tego sam pospawać... no poczułem się jak kierowca w PGR ...ja do niego że nie po to płaciłem tyle kasy żeby przy maszynie teraz leżeć i dłubać... po kilku słownych przepychankach zakończyliśmy rozmowę bo cóż było rozmawiać z portierem nie z prezesem jak to odczułem...

Wydawało mi się że sprawa drgnie... i nie myliłem się ... odwiedził mnie kurier z tulejkami które też nie miały wymiaru który wykluczyłby wadę z fabryki POM...oraz 3/4 słoiczka po majonezie z farbą o kolorze czerwonym...

Całą sytuacje uratował dealer ich sprzętu błyskawicznie naprawiając maszyne za co dziękuje ale opinie o serwisie Pom Brodnica pozostawiam jako lekturę przed zakupem ich maszyny...

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za wyczerpującą wypowiedź, bo miałem właśnie kupić od nich maszyny ale po takiej rekomendacji to zmieniam markę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi