Gość Napisano 27 Stycznia 2013 Otwierając broszury reklamowe banków dowiemy się, że to akurat w tym danym banku jest Tani Kredyt Mieszkaniowy. Z Pewnością dowiemy się, że jest to również Najtańszy Kredyt Hipoteczny na Rynku. Nic bardziej mylnego. Banki prześcigają się w tworzeniu Tanich Kredytów Mieszkaniowych, które są Tanimi tylko pod względem jednego wybranego parametru, który jest jedynie częścią Kosztów Kredytu Mieszkaniowego. Tani Kredyt Mieszkaniowy rozpoznamy po wielu czynnikach. Podstawowym parametrem, który pozwala wybrać tani kredyt to Oprocentowanie Rzeczywiste (RRSO). Tani Kredyt Hipoteczny to przede wszystkim właśnie RRSO, które owszem znajdziemy w broszurach bankowych, ale jest podawane najczęściej drobnym drukiem w kolorze czcionki zlewającym się z tłem. Banki wolą podawać Oprocentowanie Nominalne ponieważ mają wpływ tylko na jeden składnik tego oprocentowania. Mianowicie na Marżę. Oprocentowanie Nominalne to Marża + WIBOR. Oprocentowanie Rzeczywiste to Oprocentowanie Nominalne + inne Koszty Kredyty Mieszkaniowego wyrażone w procentach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
megi12 0 Napisano 20 Lutego 2013 Kredyt mieszkaniowy w Alior Bank. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rolnik75 0 Napisano 24 Lutego 2013 Ja korzystałem ze sprawdzonej i darmowej wiedzy na (link) świetna porównywarka wszystkich kredytów mieszkaniowych w jednym miejscu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vicotria 0 Napisano 1 Kwietnia 2013 Rolnik75- zgadzam się z Tobą. Ta porównywarka jest bardzo dobra! Znam też również stronę, która porównuje oferty różnych banków. Ta strona na podstawie badań oprocentowania, wysokości rat, oferty przedstawia Ranking Kredytów Mieszkaniowych. Wyszczególnia ona najlepsze oferty poszczególnych banków, pokazuje szczegóły oferty i wszystkie inne bardzo ważne sprawy związane z kredytem na mieszkanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
angielvisual 0 Napisano 14 Maja 2013 Tak zerknąłem i stwierdzam że po zaciągnięciu kredytu istnieje możliwość aneksowania umowy. Zawsze można poprosić o obniżenie noty odsetkowej. Słyszałem że w mbank stosowało się takie praktyki. Poszukajcie na forum mbank, może zajdziecie jakieś informacje na ten temat. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
juzeff 0 Napisano 17 Września 2013 wątpię, aby bank zgodził się na warunki kredytobiorcy. On tutaj jest dominujący, swoimi pieniędzmi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wiesiek_49 0 Napisano 26 Września 2013 Mozna zawsze skorzystac z kalkulatora kredytu gotówkowego i sprawdzic wszystkie kredyty, ktore sa aktualnie dostepne na polskim rynku. Warto - naprawde! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zdzisławaaa 0 Napisano 14 Października 2013 Z tego co się orientuje tani kredyt mieszkaniowy ma DEutsche Bank, w wielu rankingach bank ten wygrywa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marianek 0 Napisano 17 Października 2013 hmm a nie jest ta, ze w wiekszych miastach jest lepsza oferta kredytowa niz w malych miejscowosciach? Dzieki wiekszej konkurencji? (link) to sporo roznych opcji, wiec mozna wybrac najlepsza - dostosowana do nas indywidualnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach