Skocz do zawartości
prze

Szambo ekologiczne

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich potrzebuje od was informacji chciałem zamontować sobie w ogródku szambo ekologiczne ale nie wiem jak mam się do tego zabrać. Znalazłem parę firm które oferują takie zbiorniki . Tylko wybór jest Czieszki może wy macie jakieś pomysły albo sprawdzoną firmę której można zaufać , i dostarczy dobre szambo. Potrzebuje je do domku Jedno rodzinnego w którym mieszka 4 osoby ale niedługo będzie nas więcej o jedną osobę. jeszcze jak wygoda eksploatacja oczyszczanie szamba jak często go trzeba Bedzie opróżniać. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wybór firmy kutra ci sprzeda szambo jest ważny ale nie tylko. Żeby muc wstawić szambo ekologiczne trzeba dokonać zgłoszenia w starostwie. Każą ci zrobić badania geologiczne, uważam ze warto jest je zrobić, bo będziesz wiedział czy twój grunt jest na tyle chłodny będzie pochłaniał wodę. Ja właśnie popełniłem ten błot i nie zrobiłem od razu. Po wykopani dołu okazało się ze mam glinę. Dwa metry pod poziomem gruntu jest glina, uratowało mnie tylko to ze musiałem rozkopać bardzo szeroka dziurę i obsypałem okrągłym kamyczkiem z zamówionym z żwirowni tylko koszty mi wzrosły znacznie bo wsypałem 15 ton kamienia w cenie 1500 zł. Szambo kupiłem z tej firmy: szambabetonow na prawdę mają ogromny wybór. Moje na pomoże dostarczyli w ciągu 2 dni najlepsze jest to ze można u nich płacić przy odbiorze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Żeby móc wstawić szambo ekologiczne trzeba dokonać zgłoszenia w starostwie.

Nie zgodzę się z tym. Nic nie trzeba zgłaszać...

Dowiedz się jakiej pojemności w Twojej miejscowości jeździ Szambiarka. Firmę wybierz taką która ma najmniej opinii negatywnych..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiesz co, możesz sprawdzić ofertę firmy Tworzywo-Eko. Mają szamba ekologiczne o różnej pojemności więc coś dla siebie pewnie znajdziesz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Zależy ile ludzi z niego korzysta Czy wasze gminy dokładają do inwestycji w szamba ekologiczne?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sklepie, w którym kupuję środki do domu mają środki do szamb Targeta, Brosa i Aquafor.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam w domu zwykłe szambo i wynajmuję firmę zajmującą się wywozem nieczystości płynnych w Poznaniu i bliskich okolicach. Budowa ekologicznego szamba trochę kosztuje. Czy nie lepiej zbudować zwykłe szambo i wynająć taką firmę, która zajmie się szybko i sprawnie opróżnianiem? Ja uważam że to też dobre rozwiązanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi