BoSS 0 Napisano 20 Stycznia 2008 Krzysztof po prostu zrobiła się trochę luzu na cięgnach i nic więcej. Dzwignia przesuwa cię w rowku i po prostu musisz ten rowek wydłużyć i będzie ok. u mnie po 10 latach było to samo jak udeżyłem dźwignią do tyłu to podnosił a jak delikatnie to nie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Macin2 0 Napisano 21 Stycznia 2008 Ponawiam swoje pytanie; podczas transportu zboża padła mi skrzynia biegów w belarusie (działo śię to na śliskim nie mogłem pokonać górki włączyłem przedni napęd wyjechałem włączyłem na luz i się zaczęło),działa tylko 9 bieg,7 i 8 nie ma wogóle a 6,2 i wsteczny czasami jest czasami nie ma,ciągnik mam od nowego to jest jego pierwsza awaria,czy miał ktoś z was doczynienia z tym problemem?co mogło pójść i ewentualnie ile może kosztować naprawa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
damian9871 0 Napisano 21 Stycznia 2008 ściągaj te dekle z boku łyżka w dłoń i ruszaj wałkami gdzieś poszło łożysko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
a1980 0 Napisano 26 Stycznia 2008 Ponawiam swoje pytanie; podczas transportu zboża padła mi skrzynia biegów w belarusie (działo śię to na śliskim nie mogłem pokonać górki włączyłem przedni napęd wyjechałem włączyłem na luz i się zaczęło),działa tylko 9 bieg,7 i 8 nie ma wogóle a 6,2 i wsteczny czasami jest czasami nie ma,ciągnik mam od nowego to jest jego pierwsza awaria,czy miał ktoś z was doczynienia z tym problemem?co mogło pójść i ewentualnie ile może kosztować naprawa? koszt naprawy to ok 1500 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jendrek78 0 Napisano 26 Stycznia 2008 Witam mam takie pytanie.Ile podnosnik w belarusie 82 ma udzwiku na jeden tłok jest, bo mam zamiar kupić tależowke i niewiem czy zawieszana czy taką na kołach ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lagbart 0 Napisano 26 Stycznia 2008 ja mam mtz 82 z jednym tłokiem i spokojnie podnosze agregat uprawowo siewny 2,8 m a z tego co słyszałem to ma 3,5 tony udzwigu. do dam że agregat podosiłem bez żadnych obciążników z przodu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ROKITA 0 Napisano 26 Stycznia 2008 Te nowe na jednym siłowniku mają 3,5 tony a te starsze ponoć 2,5 ale nie wiem czy to prawda! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
S-Piotr 0 Napisano 26 Stycznia 2008 Witam mam takie pytanie.Ile podnosnik w belarusie 82 ma udzwiku na jeden tłok jest, bo mam zamiar kupić tależowke i niewiem czy zawieszana czy taką na kołach ???Kup tą na kołach polecam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
agnes 0 Napisano 26 Stycznia 2008 Panowie prosze o pomoc jestem szczęśliwym użytkownikiem MTZ82 z 93r i mam taki problem: chodzi o hydraulike a mianowicienie nie działa mi podnoszenie TUZ tą dzwignią przy siedzeniu a przy kierownicy działa może miał ktos coś takiego i wie o co chodzi gdzie jest przyczyna?? może coś w tym rozdzielaczu pod siedzeniem?? Pozdrawiam i z góry dzięki za opowiedz Ja miałem to samo ale dzisiaj się zmobilizowałem i naprawiłem okazało sie że nic poważnego to nie było troszeczke się przesunoł prawy zbiornik paliwa do przodu i cięgno które wgoodzi w ten rozdzielacz pod siedzeniem nie mogło do końca się przesuwać bo pukało o zbiornik ,a drugi problem tkwił w regulacji tego cięgna tam pod tą metalową osłoną dzwigni podnośnika w kabinie ,wystarczyło je troche przyciągnąć na regulacji i podnosi jak trzeba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krzysztof Czajkowski 0 Napisano 26 Stycznia 2008 Panowie jadąc na wstecznym biegu reduktor przełączony na szybszą jazdę coś puka w skrzyni reduktorem zrobię na wolniej tak nie słychać.Z góry dziękuję za odpowiedż. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marco 0 Napisano 1 Lutego 2008 czy ktoś może wie jak założyć pierścienie tłokowe zgarniające. Kupiłem sobie silnik no i wszystko ładnie pięknie wygląda tylko że pluje olejem przez tłumik. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
erdem 0 Napisano 1 Lutego 2008 czy ktoś może wie jak założyć pierścienie tłokowe zgarniające. Kupiłem sobie silnik no i wszystko ładnie pięknie wygląda tylko że pluje olejem przez tłumik. Zanim rozbierzesz silnik sprawdź najpierw głowice. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marco 0 Napisano 2 Lutego 2008 Głowica jest nówka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gregor0603 0 Napisano 3 Lutego 2008 Te nowe na jednym siłowniku mają 3,5 tony a te starsze ponoć 2,5 ale nie wiem czy to prawda! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kserkses 0 Napisano 3 Lutego 2008 Te nowe na jednym siłowniku mają 3,5 tony a te starsze ponoć 2,5 ale nie wiem czy to prawda! Udźwig zależy od średnicy siłownika i ciśnienia roboczego hydrauliki. były trzy średnice siłowników 100, 110 i 125 mm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Chochlik23 0 Napisano 5 Lutego 2008 Obecnie pronar 82A ma przednią oś stożkowa czy krzyżaki, bo cena atrakcyjna 85 tyś to już wole jak belarusa ale coś obiło mi się o uczy że ma most na stożkach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ROKITA 0 Napisano 5 Lutego 2008 Ten ma stożkowy! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Chochlik23 0 Napisano 5 Lutego 2008 widział ktoś po skałdnicach 82a lub 82sa są jeszcze do kupienia takie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lagbart 0 Napisano 11 Lutego 2008 w mtz 82 cieknie mi olej ze skrzyni a mianowicie gdzieś tutaj wałkiem sprzegłowym. Dzisiaj go rozpołowiłem i napewno jest pierścień uszczelniający walnięty na wałku sprzegłowym ale zastanawia mnie do czego służy i co to jest taka śruba nad wałkiem sprzegłowym ona jest lużna przynaj,mnierj jak wałkiem sprzegłowym ruszam to ona też się rusza ( ona jest zupełnie u góry i na niej jest pełno podkładek (chyba) i zastanawiam się do czego to służy i czy tam tędy też by mógł olej uciekać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Klemens 0 Napisano 11 Lutego 2008 Dziś zostałem niemiło zaskoczony z powodu problemów z uruchomieniem mojego nowego 1025po zimowej przerwie. Początkowo dał się uruchomić ,ale jak się zapowietrzył układ paliwowy to klops. Gdzie może być przyczyna?. W zbiorniku pełno paliwa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kserkses 0 Napisano 12 Lutego 2008 Dziś zostałem niemiło zaskoczony z powodu problemów z uruchomieniem mojego nowego 1025po zimowej przerwie. Początkowo dał się uruchomić ,ale jak się zapowietrzył układ paliwowy to klops. Gdzie może być przyczyna?. W zbiorniku pełno paliwa.Być może kiepskie paliwo i przez długi czas co się z niego odseparowało i mogło się coś przytkać w układzie. Spróbuj ruszyć ręczną pompką i wtedy możesz zauważyć czy przytkało się przed nią - chodzi lżej- czy za nią. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gargamel 0 Napisano 12 Lutego 2008 A czasem bywa to zwykła woda która była zmieszana z paliwem ,przy czestym uruchamianiu stanowiła emulsję paliwowo-wodną i silnik to trawilł po dłuzszym postoju woda opadła na dno zbiornika ,silnik zapalił ,popracowal na tym co było w filtrach, a pózniej zassal wodę z dna zbiornika i kiszka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bluss1 0 Napisano 16 Lutego 2008 panowie mam pytanie odnośnie ciągnika,modelu.czy ma ktoś lub znacie model ZTS 16245.to jest duży 160KM czerwony.nie wiem czy to jest marka mtz pronar,czy zetora.juz go z tego co wiem nie ma w sprzedaży,był w ofercie pronara ,a mówią ze to zetor nie wiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ROKITA 0 Napisano 18 Lutego 2008 No pewnie ze to Zetor, ale ich juz dawno nie produkują! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gargamel 0 Napisano 18 Lutego 2008 bluus 1 podobno masz 70 ha a zadajesz takie pytania jak mój 4-letni syn.Rozumiem że forum jest otwarte, ale pachnie mi to totalną dziecinadą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach