JacekXXL 0 Napisano 7 Kwietnia 2008 Witammam pytanie czy ktoś z Was miał problem z rozdzielaczem a mianowicie chodzi o to że mam jakieś nieszczelności bo przy wywracaniu przyczep podnosi mi ramiona może ktoś to naprawiał i podpowie mi od czego się zabrać do roboty z góry dziękuję "lagbrat" ja również mam hak i zastanawiam się nad zakupem orginalnego zaczepu w najbliższym czasie więc jak bede wiedział ile to kosztuje to dam znać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dominik1989 0 Napisano 7 Kwietnia 2008 Witammam pytanie czy ktoś z Was miał problem z rozdzielaczem a mianowicie chodzi o to że mam jakieś nieszczelności bo przy wywracaniu przyczep podnosi mi ramiona może ktoś to naprawiał i podpowie mi od czego się zabrać do roboty z góry dziękuję Witam użytkownika mtz-ta. Kolego a masz w ciągniku rozdzielacz do regulacji siłowej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lagbart 0 Napisano 7 Kwietnia 2008 jacekxxl ja będe robił sam tyle że poprostu hak wymontuje i kupie grube płaskowniki i zamontuje zamiast haka jakoś przykręce lub pobrostu zamopontiuje i umocuje tak jak ten hak jest \lub też myśle nad tym aby zostawić hak wyciąć w górnym płaskowniku dziure do tego haka i ten płasjkkownik przyspawać i z dołu drugi płaskownik przyspawać myślałem nad kupnem zaczepu od 360 i go troche przerobić i zamontować ale podejrzewam że to by był zbyt duży koszt a mam w domu jekieś takie grube mocne płaskowniki więc z tego coś przerobie a co do tej chydrauliki u ciebie musisz mieć coś żle ustawione bo w mtz jest tak że jak np siłownik podłączony pod szybko złącze wysunie się do końca albo ma za ciężko to traktor podnosi ciegła do góry musisz mieć jesdynie coś żle ustawione Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
spóła 0 Napisano 7 Kwietnia 2008 Albo zaczep od zetora np. 5211 tam też jest hak a na niego założony zwykły zaczep, może lepiej tak pokombinować bo nie raz się przydaje oryginalny hak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
romek31śl 0 Napisano 7 Kwietnia 2008 Panowie od pewnego czasu mam trudnosci z wyłączeniem przedniego napędu w pronarze 82a i nie wiem co jest grane z tą wajchą. Może ktos miał podony problem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lagbart 0 Napisano 8 Kwietnia 2008 zzobacze mi raczej ten hak się nie przyda przez 20 lat w 360 nie był potrzebny więc teraz raczej też nie będzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JacekXXL 0 Napisano 8 Kwietnia 2008 Witam ponownie Problem ten pojawił się gdy podczepiłem do kupionego niedawno wozu asenizacyjnego Joskin który ma otwieranie wylotu siłownikiem jednokierunkowym z nabojem powietrznym do zamykania i właśnie podczas otwierania podnosi ramiona i bardzo słabo otwiera i sam powoli zamyka więc myśle że może mam za małe ciśnienie ale nie na pompie tylko właśnie na sekcji rozdzielacza i może można to jakoś podkręcić dodam że chodzi o MTZ82 z 93r Myślałem o sprawdzeniu tego rozdzielacza przy pompie co o tym myślicie pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
darek1972 0 Napisano 8 Kwietnia 2008 Witam ponownie Problem ten pojawił się gdy podczepiłem do kupionego niedawno wozu asenizacyjnego Joskin który ma otwieranie wylotu siłownikiem jednokierunkowym z nabojem powietrznym do zamykania i właśnie podczas otwierania podnosi ramiona i bardzo słabo otwiera i sam powoli zamyka więc myśle że może mam za małe ciśnienie ale nie na pompie tylko właśnie na sekcji rozdzielacza i może można to jakoś podkręcić dodam że chodzi o MTZ82 z 93r Myślałem o sprawdzeniu tego rozdzielacza przy pompie co o tym myślicie pozdrawiammasz nie wyregulowany regulator siłowy i przeciek na sekcji. miałem taki problem przy siewniuku nawozowym bo mi zamykało zasuwe, teraz mam sterowany na dwie linki i święty spokój Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marian892 0 Napisano 8 Kwietnia 2008 Panowie od pewnego czasu mam trudnosci z wyłączeniem przedniego napędu w pronarze 82a i nie wiem co jest grane z tą wajchą. Może ktos miał podony problemNalej troche oleju(najlepiej strzykawką) na ten pręt co jest w tej gumowej harmonijce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zetor84 0 Napisano 8 Kwietnia 2008 my sami robilismy zaczep do mtz i jest on montowany zamiast haka do tej podstawy co hak.jest troche masywniejszy od oryginalu bo oryginalny mozna za450zl kupic.a wyglada on tak: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gargamel 0 Napisano 8 Kwietnia 2008 O ja peirdykam -zdjęcia.Powiedziałby Maślana. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lagbart 0 Napisano 9 Kwietnia 2008 zaczep naprawde masywny ale co jeśli byś chciał zachaczyć maszyne która ma zaczep tak jak przyczepa czyli jedno ucho a nie dwa co wtedy ja naspawałem od dołu haka jeden płaskownik i zgóry z wysiętym odworem tak co górny płaskownik założyłem na hak i to obspawałem koszt niewielki wystarczyło z jakieś 50 cm płaskownika Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zetor84 0 Napisano 9 Kwietnia 2008 po pierwsze nie ma planu na uzywanie haka a po drugie to wyciagam3 bolce wkladam haka i juz po sprawie.ale u nas sie raczej haka nie stosuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
W3reWolf 0 Napisano 11 Kwietnia 2008 Ok, panowie i chyba jakieś panieProblem do rozwiązaniaCiągnik: Belarus 820Dźwięk metaliczny (takie odbijanie się od siebie elementy, jakby coś było luźne, czy coś), słyszalny w kabinie, po prawej strony kierownicy, w czasie jazdy, jak silnik pracuje, a ciągnik nie jedzie, dźwięku nie słychać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marcin82 0 Napisano 11 Kwietnia 2008 śmierdzi przednim napędem. . . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
W3reWolf 0 Napisano 11 Kwietnia 2008 tzn co?już się sypie, czy jak?ciągnik z 2007r. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pronar 82A 0 Napisano 12 Kwietnia 2008 Panowie mam problem ze wspomaganiem w Pronarze z 2001 roku na noscie storzkowym, ciezko kreci sie kierownica na malych obrotach od jakiegos czasu nie wiem co jest, pomocy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marcin82 0 Napisano 12 Kwietnia 2008 sprawdz luzy na wałku do przedniego mostu i czy wszedzie jest olej. U mnie tak zaczyna przekładnia kątowa chrupać jak nie ma oleju. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
W3reWolf 0 Napisano 12 Kwietnia 2008 Ale ten dźwięk jest słyszalny tylko w kabinie, po za nią nie słychać tego dźwięku.Nie ma znaczenia jak jest włączony napęd, czy też wyłączony, zawsze jest słyszalny.Słyszalny od samego początku, od kiedy został zakupiony jako nowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
W3reWolf 0 Napisano 12 Kwietnia 2008 ten dźwięk wydobywa się tak jakby koło tych dźwigni i od hydrauliki zewnętrznej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
1 aga1 1 Napisano 18 Kwietnia 2008 odkrecila mi sie nakretka od walka atakujacego w tylnym moscie jakie moga byc skutki jazdy bo musze jeszcze posiac 12ha kukurydzy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
damian9871 0 Napisano 18 Kwietnia 2008 opłakane atak i koło do wymiany lepiej to dokręć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gigixbos 0 Napisano 21 Kwietnia 2008 Blaszka spinająca pedały hamulca, zgadłem? Ja zawsze rozpinam jak jade gdzies dalej bo nerwicy można dostac, musze jakąs gume założyc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gargamel 0 Napisano 21 Kwietnia 2008 Kiedyś wspominałem o braku reakcji podnośnika na sterowanie dzwignia podnoszenia.Problem pojawia się po jakimś czasie ,może to byc godzina a czasem szybciej.Dzisiaj wystąpiło to samo ,ale zauwazyłem ze gdy podnośnik nie reaguje ,ale jednocześnie uruchomi się dzwignię do obsługi gniazd hydraulicznych przy kierownicy ,podnośnik zaczyna działać.Trudno tak pracować ,podejrzewam jakis zawór itp.Może ktoś ma taki problem,będę wdzieczny za jakieś sugestie ,nie chcę pakować nie potrzebnie kasy w wymianę rożdzielacza i regulatora(który był wymieniany dwukrotnie na gwarancji). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
W3reWolf 0 Napisano 21 Kwietnia 2008 Blaszka spinająca pedały hamulca, zgadłem? Ja zawsze rozpinam jak jade gdzies dalej bo nerwicy można dostac, musze jakąs gume założycMożliwe, ze to faktycznie to, jak na razie na sucho, bez odpalania, jak sie nią szybko poruszało, to wydawała bardzo podbny dźwięk, więc, to możliwe, że to to, więc wielkie dzięki gigixbos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach