tekmie 0 Napisano 12 Grudnia 2009 Witam.Proponuję sprawdzić luz na zwrotnicach oraz zbieżność. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
damian9871 0 Napisano 13 Grudnia 2009 zrób sobie sworzeń na osi (główny) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
korsarz 0 Napisano 13 Grudnia 2009 Zadam może troche głupie pytanie macie ten swotrzeń smarowany w MTZ 82?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
S-Piotr 0 Napisano 13 Grudnia 2009 W moim 820 z 06r. niema smarowania ,ale mam plan takie założyć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
korsarz 0 Napisano 13 Grudnia 2009 W moim 82 z 96 roku terz niema, może ten materiał tam jest z jakiś stopów tytanowych zrobiony że niedali Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kryspinx2 0 Napisano 13 Grudnia 2009 Witam. Mam problem z MTZ82 96r. W czasie szybszej jazdy przednie koła wpadają w drgania i rzuca ciągnikiem od strony do strony. Dodam, że nie ma luzów na końcówkach drążków i na kole kierownicy. Macie jakieś pomysły oprócz przerobienia na orbitrol. Pozdrawiam Za te luzy odpowiada serwo motor. Nie będe tego opisywał bo niema sensu,ale jak cię interesuje to powiem że zamontowanie orbitrola będzie najlepsze rozwią zanie.KOszt to ok 2000 za gotowe części+montaż najlepszy orbitrol to danfoss 100. podaj e mail to prześle ci zdjęcia jak ja to zrobiłem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
S-Piotr 0 Napisano 13 Grudnia 2009 ruskie tam zapodali porządny kawałek żelaza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
damian9871 0 Napisano 14 Grudnia 2009 tam są stalowe tuleje powodzenia w przewiercaniu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Klemens 0 Napisano 14 Grudnia 2009 Witam. Mam problem z MTZ82 96r. W czasie szybszej jazdy przednie koła wpadają w drgania i rzuca ciągnikiem od strony do strony. Dodam, że nie ma luzów na końcówkach drążków i na kole kierownicy. Macie jakieś pomysły oprócz przerobienia na orbitrol. PozdrawiamPoluzowana śruba wąsa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
c las 0 Napisano 16 Grudnia 2009 Dzięki. Spróbuję posprawdzać, a jak nie to orbitrol. Pozd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kryspinx2 0 Napisano 16 Grudnia 2009 Podstawowa zasada!!!!!!Nigdy nie wyłączaj silnika gdy woda jest zagotowana.Lepsze chłodzenie ma jak silnik pracuje na wolnych obrotach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
agnes 0 Napisano 16 Grudnia 2009 Znajomy miał dokładnie to samo, ciągnik jechał gdzie chciał ,tylko przerobienie na orbitrol załatwi sprawe na dobre. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
siwy77 0 Napisano 18 Grudnia 2009 Zauwazylem ,ze jak jest przod dociazony to mniej rzuca na drodze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
S-Piotr 0 Napisano 18 Grudnia 2009 Masz rację dociążony przód to mniejsze podskoki, ale oponki znikają w oczach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
siwy77 0 Napisano 18 Grudnia 2009 Jak to w zyciu-coś za coś Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Technik rolnik 0 Napisano 19 Grudnia 2009 W waszych Pronarach 82A tez jest tak glosno ze nie da sie sluchac radia, czy narazie nie dotarty to jeszcze taki glosny? Jak sie włącza ogrzewanie w kabinie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andrews 0 Napisano 20 Grudnia 2009 Wie ktoś może jaki ma kolor dokładnie maska, boczki, błotniki i dach w mtz 820 bo mam strasznie wyblakły lakier na tych elementach i chciałbym prysnąć troszkę a chciałbym taki sam kolorek walnąć. Jak ktoś wie jaki to numer lakieru lub coś w podobie. Z góry dziękuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Macin2 0 Napisano 21 Grudnia 2009 Czy ktoś z was miał doczynienia z luzem w piastach przedniego napędu?Jest jakis sposób na kasację tego luzu?rozbieraliście to?Ciągnik to MTZ82,przedni most napedowy typu "brama"czy jak kto woli stożkowy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Macin2 0 Napisano 21 Grudnia 2009 Czy ktoś z was miał doczynienia z luzem w piastach kół przedniego napędu?Jest jakis sposób na kasację tego luzu?rozbieraliście to?Ciągnik to MTZ82,przedni most napedowy typu "brama"czy jak kto woli stożkowy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
siwy77 0 Napisano 24 Grudnia 2009 Wszystkim fanom,milosnikom,wielbicielom MTZ-a , zyczy WESOLYCH SWIAT posiadacz mtz-a Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gelo 0 Napisano 29 Grudnia 2009 Witam. Ktoś wie może czy zegar paliwa na 3 kable typ UB126A od władimirca będzie pasował do mtz80 1990r. Chodzi mi o wskazania. A może ktoś poda symbol oryginalnego zegara z mtz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kryspinx2 0 Napisano 29 Grudnia 2009 Zamontowałem zegar od t 25 i okazało się,że na zegarze miałem 1/3 paliwa a w baku pusto Kup nowy na allegro to koszt tylko ok 40 zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
paul723 0 Napisano 1 Stycznia 2010 Wszystkiego Najleprzego w Nowym Roku 2010 Zdrowia SZczęśća Pomyślnośći dla wszystkich użytkowników forum PPR ŻYCZY paul723 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andrews 0 Napisano 1 Stycznia 2010 Mam takie pytanie na wielu zdjęciach wnętrza mtz 820 i w instrukcji obsługi są po prawej stronie deski rozdzielczej trzy dźwignie od hydrauliki a ja ich nie mam choć wyjść jest z tyłu sporo a nie mam przyczepy żeby sprawdzić ten mój Mtz to jest wersja exportowa więc może ma jakieś inne udogodnienie a moje podejżenia sa takie że to ta dźwignia zastępuje te trzy w oryginale (foto) a i ponawiam pytanie o kolorek lakieru maski w Mtz Pozdrawiam wszystkich Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gelo 0 Napisano 2 Stycznia 2010 Witam. Mam problem z MTZ82 96r. W czasie szybszej jazdy przednie koła wpadają w drgania i rzuca ciągnikiem od strony do strony. Dodam, że nie ma luzów na końcówkach drążków i na kole kierownicy. Macie jakieś pomysły oprócz przerobienia na orbitrol. Pozdrawiam Za te luzy odpowiada serwo motor. Nie będe tego opisywał bo niema sensu,ale jak cię interesuje to powiem że zamontowanie orbitrola będzie najlepsze rozwią zanie.KOszt to ok 2000 za gotowe części+montaż najlepszy orbitrol to danfoss 100. podaj e mail to prześle ci zdjęcia jak ja to zrobiłemMożesz mi też wysłać te foto z operacji zakładania orbitrola? Maila wysłałem Ci na PM wcześniejCo do zegara od paliwa kupiłem nowy od mtz i dalej to samo, będe musiał pokombinować z czujnikiem, ale jak sie ociepli Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach