mateusz147456 0 Napisano 19 Grudnia 2010 czesc koledzy interesuje mnie zakup nowego ciagnika jaki proponujecie belarus czy pronar ktory jest lepszy z góry dzieki za odpowiedz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marecki2922 0 Napisano 19 Grudnia 2010 do Nikt dzięki bardzo . Do Mateusz 147456 mam dwóch znajomych i jeden ma pronara drugi belarusa z jednego roku ,ten od pronara zawsze mi mówi ,,zazdroszczę mu tego belarusa'' Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zibi306 0 Napisano 19 Grudnia 2010 ale czy jest mozliwosc wziecia nowego belarusa na ten wniosek ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielon 0 Napisano 20 Grudnia 2010 dzięki bardzo Nikt za odpowiedz wesołych świąt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
amadevsh 0 Napisano 22 Grudnia 2010 Witam po dłuższej przerwiePojawił mi się następujący problem w Pronarku 1025A: odpalam traktor rano chcę włączyć napęd, a on nic kontrolka się świeci, że niby pracuje nawet w trybie automatycznym ale przednie koła ani drgną przez co z placu nie mogę wyjechać bo mam pod górkę i odśnieżyć zarazem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
amadevsh 0 Napisano 22 Grudnia 2010 elektromagnes działa - słychać go ale nie mogę go zlokalizować wiem, że jest tam elektrozawór, który mógł się przytkać. Czy może mi ktoś napisać gdzie się on znajduje i jak się za niego zabrać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ŁOWICZAK 0 Napisano 23 Grudnia 2010 Może zobaczycie i coś wybierzecie http://konedata.net/Traktorit/belarus.htm oraz http://mtz-umz.ru/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
koseś 0 Napisano 23 Grudnia 2010 Czy ty wszędzie musisz wklejać tą konendatę ??? aż strach pomyśleć jak znajdziesz inną stronkę o traktorach to dopiero będzie jazda !!! zwolnij trochę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andrews 0 Napisano 24 Grudnia 2010 Witam. Ma ktoś z was może do sprzedania oponę 18.4 R34 może być bez bieżnika ale żeby nie była popękana. Potrzebuje w zapas bo mam ze sporym bieżnikiem lecz popękaną, a będę odśnieżał drogi powiatowe i wolałbym coś mieć nawet na zjechanie z drogi. pozdrawiam i Wesołych Świąt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gelo 0 Napisano 26 Grudnia 2010 Jaki jest rozmiar felgi przedniej w mtz80. Chodzi o szerokość:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sołtys2 0 Napisano 29 Grudnia 2010 co zrobic jak sie braknie paliwa i ciągnik sie zapowietrzy??w jaki sposob go odpowietrzyc??[/qu miałem kiedyś problem z odpowietżeniem mtz tak że żeby odpowietrzyć musiałem luzować przewody na wtryskach i kręcić rozrusznikiem aż pokaże się paliwo dopiero zapalał.problemy skończyłysię po wymianie pompki paliwa,teraz gdy zabraknie paliwa wystarczy poluzować odpowietrznik filtra inapompować paliwo,dokręcamy odpowietżnik jeszcze kilka pompnięć i pali,czasem problem z odpowietżeniem jest wtedy gdy jest gdześ nieszczelność i pompka zaciąga lewe powietże poznać to można po trudnym rozruchu. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
HMOTYKA 0 Napisano 6 Stycznia 2011 Witam , ja też mam MTZ i to jak się zapowietrzy trzeba przeżyć , ja mam dobry sposób najpierw dolej paliwa do zbiornika następnie musisz odkręcić przewody przy filtrze wstępnym i nalać paliwa do pełna - bardzo powoli aby uszło powietrze , później filtry dokładnego oczyszczania w ten sam sposób . pozakręcać przewody paliwowe i przepompuj paliwo pompką ręczną , jak odpalisz to nie ,,gazuj,, odrazu niech pracuje na wolnych obrotach . Pozdrowienia a może wiesz jak używać świecy płomienicowej bo to dopiero magia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
S-Piotr 0 Napisano 6 Stycznia 2011 To ja chyba mam jakiś inny układ paliwowy w swoim 820,gdy się zapowietrzy ,po dolaniu paliwa kręcę rozrusznikiem i silnik powoli zaczyna łapać,nawet nie pompuje pompką ręczną. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
HMOTYKA 0 Napisano 6 Stycznia 2011 Mój mtz 82 z roku 1996 ,filter wstępny sitka i drugi wkład papierowy wymienny . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Klemens 0 Napisano 7 Stycznia 2011 Mój MTZ 1025 z 2007 r. nie potrzebuje żadnych dodatkowych zabiegów.Uzupełniam zbiornik i odpalam.Zapewne ma coś zmodernizowane, bo przy MTZ 82 muszę odpowietrzać układ paliwowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JACUS 0 Napisano 7 Stycznia 2011 mam zamiar kupic pronara 82 tsa -2004,ma ktos takiego bo mozna przeczytac zgola odmienne oceny ,czy w 2005 byly jakies zmiany modelu bo ten rocznik ma inna deske rozdzielcza? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
paul723 0 Napisano 21 Stycznia 2011 Witam Panowie.mam pewien problem w moim MTZcie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
paul723 0 Napisano 21 Stycznia 2011 Przepraszam pomyłka klawisza.Piszę o co chodzi ślizga mi wałek przekaźnika. Wiem że mam do wymiany taśmy. Tylko nie wiem jak się do tego zabrać.Czy da radę wyjąć ten wałek. Czy trzeba wyjmować baki.Jak rozpiąć sterowanie taśm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nikt 0 Napisano 22 Stycznia 2011 da rade wyjac bez odkrecania zbornikow,odkrec dekielek z tylu na pokrywie mostu tam gdzie regoluje sie tasmy,wykrec obie sruby regulacyjne i wyjmij je, a nastepnie odkrec pokrywe walka womu i wyciagniesz cala przekladnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dcnt 0 Napisano 23 Stycznia 2011 chyba ze ma takie ustrojstwo jak u mnie, gdzie zamiast pokrywki jest mechanizm regulacji silowej, to trzeba prawy zbiornik przesunac max w prawo dopiero da sie zdjac ten mechanizm i mozna sie bawic regulacja tasm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andrews 0 Napisano 23 Stycznia 2011 Zapraszam do obejrzenia filmiku z budowy przedniego tuz'a do lamborghini Grand Prix 774-80 DT (wcześniej zrobiliśmy tuz i pług do śniegu do mojego belarusa ale nikt tego nie filmował) ale będzie film też z budowy pługa do lambo. Zapraszam i proszę o komentarze i klikanie ocen filmu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
siwy77 0 Napisano 25 Stycznia 2011 Przepraszam pomyłka klawisza.Piszę o co chodzi ślizga mi wałek przekaźnika. Wiem że mam do wymiany taśmy. Tylko nie wiem jak się do tego zabrać.Czy da radę wyjąć ten wałek. Czy trzeba wyjmować baki.Jak rozpiąć sterowanie taśmJesli masz mtz-a starego typu to smialo pytaj.Niedawno wymienialem i mam obcykane. P. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
paul723 0 Napisano 26 Stycznia 2011 Dzięki za wszystkie odpowiedzi ale mój MTZ jest z 96r i ja nie mam żadnego dekielka do regulacji taśm .U mnie te wałki są w tym całym korpusie przykręcanym na cztery śruby i zabezpieczone takim oczkiem z wieloklinem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
korsarz 0 Napisano 27 Stycznia 2011 Panowie przedni napęd przestał mi ciągnąć w MTZ 82 z 96r, wał napedowy się kręci a koła ani drgną nic ni trzasło ic nie zgrzyta co to może być? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andrews 0 Napisano 30 Stycznia 2011 Panowie mam w swoim Belarusie tylko taki zaczep. Uploaded with ImageShack.us Dałoby radę podpiąć tu jakiś dolny bo do tego nie podepnę prasy kostki (jest za ciasny). Rozrzutnik jest znowu za blisko i wałek za długi. Co polecicie?? Taki zaczep jak się go montuje??http://allegro.pl/zaczep-dolny-belka-mtz-belarus-oryginal-i1408574495.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach