sendar 0 Napisano 21 Listopada 2012 Polecam serwis z bezpłatnymi ogłoszeniami rolniczymi. http://targ.rolniczy24.pl Naprawdę dużo aktualnych ogłoszeń rolniczych z całej polski. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
korsarz 0 Napisano 16 Grudnia 2012 Witam będe bardzo wdzięczny jesli ktos by mi podał odległość łapki docisku od łożyska oporowego w MTZ 82. z góry dziękuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seweryn7701 0 Napisano 16 Grudnia 2012 Ma być 3mm. Ale wystarczy ustawić jałowy skok pedału sprzęgła 40-45mm. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
korsarz 0 Napisano 16 Grudnia 2012 Ok dzieki urwał mi sie będndlixs i nabroił w docisku i stanołem przy ustawianiu sprzęgła. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
amadevsh 0 Napisano 17 Grudnia 2012 Hej Dawno mnie nie było aż tu nagle problem:/ Podszedł do mnie ostatnio w te mrozy do mnie znajomy, żebym mu autobus odholował, bo mu się wał urwał. Czemu nie myślę. Jedziemy wszystko fajnie trochę opór, bo powietrze mu nie był wstanie dobić i cały czas tył trochę hamował. Stanęliśmy, żeby przepuścić auta za nami i pojawił się problem: Nie mogłem wbić żadnego biegu na skrzyni (tej 1-4) cały czas luz tak jakby ją przyblokowało. Natomiast na drugiej skrzyni tej z reduktorem wszystko chodziło ok. Gdyby nie to że nie było na tamtej skrzyni biegu to bym jeszcze zajechał, a tak stanęliśmy obaj:/ Kto mi powie co to może być i jak się do tego zabrać sprawa dotyczy Pronarka 1025A z skrzynią 16/8 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
korsarz 0 Napisano 18 Grudnia 2012 Panowie jeszcze jedno pytanie w MTZ 82 z przednim napendem widze że w przednim moście przy skrecaniu kołami oparła mi sie jedna obudowa o drugą (niewiem zabardzo jak to wytłumaczyć) i troche mi sie ciężko kręci i skrzypi czy tam jest jakaś sprężyna w tej przedniej zwolnicy i ona pękła czy co tam sie mogło stać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
damian9871 0 Napisano 18 Grudnia 2012 tak jest sprężyna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seweryn7701 0 Napisano 18 Grudnia 2012 http://zapodaj.net/3815198b830f8.jpg.htmlTak to wygląda dokładnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
korsarz 0 Napisano 19 Grudnia 2012 Super, dzięki , remontowaliście już to? co jeszcze jest potrzebne przy wymianie takiej sprężyny? Pytam dlatego że chciałbym sobie kupić częśći i razdwa to rozebrać i złóżyć bo jak mam tego ruska unieruchomić na kilka dni to jestem chory. Cfyba będzie czas najwyższy zaopatrzyć sie w katalog bo coś widze że coraz częściej zaglądam do tego ciągnika Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
damian9871 0 Napisano 19 Grudnia 2012 jak dobrze pamiętam są tam dwa oringi uszczelniające warto je od razu wymienić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seweryn7701 0 Napisano 19 Grudnia 2012 Dokładnie tylko dwa oringi uszczelniające tuleję. Sprawdź też w jakim stanie jest łożysko oporowe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
amadevsh 0 Napisano 19 Grudnia 2012 a z tą skrzynią ktoś pomoże co to może być i jak za to się zabrać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seweryn7701 0 Napisano 19 Grudnia 2012 Tu ci nie pomogę. Nie znam tego ciągnika. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
korsarz 0 Napisano 19 Grudnia 2012 Panowie mółby ktoś jeszcze zerknąć w katalog czy to jest ta sprężyna NR KATALOGOWY 50-3001022 niechce mi sie wieżyć że ona kosztuje 46zł z przesyłką http://allegro.pl/sprezyna-zawieszenia-przedniego-mtz-belarus-i2856816186.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seweryn7701 0 Napisano 19 Grudnia 2012 To uwierz. To ona. Jak byś czasem chciał katalog pdf daj znać. mam dwa bardzo fajne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rusin 0 Napisano 21 Grudnia 2012 części do ruskich maszyn są śmiesznie tanie. Seweryn mógłbyś mi podesłać katalog na krusin@op.pl ? z góry dzięki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
amadevsh 0 Napisano 21 Grudnia 2012 jakbyś mógł ten katalog też mnie podesłać to bym się nie obraził, może ułatwi mi to coś z tą blokadą skrzyni biegów amadevsh@wp.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
korsarz 0 Napisano 29 Grudnia 2012 A możecie podpowiedzieć jak do tego sie zabrać? Seweryn jeśli możesz podeślij mi ten katalog. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seweryn7701 0 Napisano 29 Grudnia 2012 Daj mi adres skrzynki i poślę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
korsarz 0 Napisano 29 Grudnia 2012 Wysłałem Tobie na pw Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seweryn7701 0 Napisano 29 Grudnia 2012 nie dostałem. GG 11353504 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tekmie 0 Napisano 29 Grudnia 2012 Przecież u Korsarza (przy poście)jest podany mail(taki zielony kwadracik z kopertą i napisem email) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seweryn7701 0 Napisano 29 Grudnia 2012 No jest. Nie zagłębiłem się aż tak daleko. Ale dzięki za podpowiedź, bardzo pomogła. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
agnes 0 Napisano 31 Grudnia 2012 Witam, mam taki kłopot w mtz 82 4*4 91rok , gdy puszczam sprzegło słychać jakieś zgrzyty nie za każdym razem , ale coraz częściej ,kiedyś zdażało sie to sporadycznie przy pociąganiu na pryżmie kiszonki ,lub np.gdy ciągnik lekko toczy się do tyłu a my ruszamy do przodu to w czasie puszczania sprzgła jest zgrzyt co to może być, sprzegło raczej chodzi płynnie i lekko czyżby to skrzynia, jesli ktoś to przerabiał proszę o sugestie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
agnes 0 Napisano 31 Grudnia 2012 Witam, mam taki kłopot w mtz 82 4*4 91rok , gdy puszczam sprzegło słychać jakieś zgrzyty nie za każdym razem , ale coraz częściej ,kiedyś zdażało sie to sporadycznie przy pociąganiu na pryżmie kiszonki ,lub np.gdy ciągnik lekko toczy się do tyłu a my ruszamy do przodu to w czasie puszczania sprzgła jest zgrzyt co to może być, sprzegło raczej chodzi płynnie i lekko czyżby to skrzynia, jesli ktoś to przerabiał proszę o sugestie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach