Skocz do zawartości
Gość erykol

Ciągniki MTZ Oraz Pronar i Belarus

Rekomendowane odpowiedzi

Witam będe bardzo wdzięczny jesli ktos by mi podał odległość łapki docisku od łożyska oporowego w MTZ 82. z góry dziękuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok dzieki urwał mi sie będndlixs i nabroił w docisku i stanołem przy ustawianiu sprzęgła.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej

Dawno mnie nie było aż tu nagle problem:/ Podszedł do mnie ostatnio w te mrozy do mnie znajomy, żebym mu autobus odholował, bo mu się wał urwał. Czemu nie myślę. Jedziemy wszystko fajnie trochę opór, bo powietrze mu nie był wstanie dobić i cały czas tył trochę hamował. Stanęliśmy, żeby przepuścić auta za nami i pojawił się problem:

Nie mogłem wbić żadnego biegu na skrzyni (tej 1-4) cały czas luz tak jakby ją przyblokowało. Natomiast na drugiej skrzyni tej z reduktorem wszystko chodziło ok. Gdyby nie to że nie było na tamtej skrzyni biegu to bym jeszcze zajechał, a tak stanęliśmy obaj:/ Kto mi powie co to może być i jak się do tego zabrać sprawa dotyczy Pronarka 1025A z skrzynią 16/8

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie jeszcze jedno pytanie w MTZ 82 z przednim napendem widze że w przednim moście przy skrecaniu kołami oparła mi sie jedna obudowa o drugą (niewiem zabardzo jak to wytłumaczyć) i troche mi sie ciężko kręci i skrzypi czy tam jest jakaś sprężyna w tej przedniej zwolnicy i ona pękła czy co tam sie mogło stać?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Super, dzięki , remontowaliście już to? co jeszcze jest potrzebne przy wymianie takiej sprężyny? Pytam dlatego że chciałbym sobie kupić częśći i razdwa to rozebrać i złóżyć bo jak mam tego ruska unieruchomić na kilka dni to jestem chory. Cfyba będzie czas najwyższy zaopatrzyć sie w katalog bo coś widze że coraz częściej zaglądam do tego ciągnika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A możecie podpowiedzieć jak do tego sie zabrać? Seweryn jeśli możesz podeślij mi ten katalog.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przecież u Korsarza (przy poście)jest podany mail(taki zielony kwadracik z kopertą i napisem email)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, mam taki kłopot w mtz 82 4*4 91rok , gdy puszczam sprzegło słychać jakieś zgrzyty nie za każdym razem , ale coraz częściej ,kiedyś zdażało sie to sporadycznie przy pociąganiu na pryżmie kiszonki ,lub np.gdy ciągnik lekko toczy się do tyłu a my ruszamy do przodu to w czasie puszczania sprzgła jest zgrzyt co to może być, sprzegło raczej chodzi płynnie i lekko czyżby to skrzynia, jesli ktoś to przerabiał proszę o sugestie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, mam taki kłopot w mtz 82 4*4 91rok , gdy puszczam sprzegło słychać jakieś zgrzyty nie za każdym razem , ale coraz częściej ,kiedyś zdażało sie to sporadycznie przy pociąganiu na pryżmie kiszonki ,lub np.gdy ciągnik lekko toczy się do tyłu a my ruszamy do przodu to w czasie puszczania sprzgła jest zgrzyt co to może być, sprzegło raczej chodzi płynnie i lekko czyżby to skrzynia, jesli ktoś to przerabiał proszę o sugestie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi