marian892 0 Napisano 6 Maja 2007 ERYKO ja kupowałem przekładnie kosztowała około 50 zł Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
agnes 0 Napisano 6 Maja 2007 że można będzie jeszcze nastawiać za pomocą podnośnika wysokość podbieracza nu, tylko nie zapomnij o wałku WOM wiem wiem o tym pomyślałem najpierw wałek mógłby nie przeżyć nacisku podnośnika 2800 kg. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kserkses 0 Napisano 6 Maja 2007 wałek mógłby nie przeżyć nacisku podnośnika 2800 kg. wiele więcej bo 2800 masz na końcu ramion, a ten zaczep jest bliżej, tym sposobem załatwiłem wałek przy T-25 z przypiętym ziemniaczanym Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marian892 0 Napisano 6 Maja 2007 panowie u nas prawie każdy w okolicy załatwił w ten sposób wałek ja z resztą też Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Eryko. 0 Napisano 6 Maja 2007 Chce załozyc Błotniki Polietylenowe do MTZ 82.z przodu mam 11,2x20 opone. http://allegro.pl/item191698626_blotnik_nadkole_320_1140_ciagnik_koparka_maszy.html czy takie blotniki o takich wymiarach by bylo dobre na ten rozmiar??a moze lepsze by byly te blotniki o rozmiarze 355/1085??mierzyl moze ktos ile ma na szerokosc opona 11.2x20?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Eryko. 0 Napisano 6 Maja 2007 hmm tak teraz zmierzylem i chyba te blotniki co podalem beda za duze,co?moze na szerokosc jeszcze ok ale na dlugosc nie za dobrze.a rozmiar 320/900?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Klemens 0 Napisano 7 Maja 2007 Poszukuję nowego BERALUSA 1025.2 za rosadną cenę.Poroszą i linka z informacją. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Klemens 0 Napisano 7 Maja 2007 Poszukuję nowego BERALUSA 1025.2 za rosądną cenę.Poroszę o linka z informacją. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MarcinC-360 0 Napisano 7 Maja 2007 Wpisz w google BirawitBirawit.Podobno oni maja nowe Belarusy po dobrych cenach. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kserkses 0 Napisano 7 Maja 2007 W Ciechanowie jakaś firma, się ogłasza że sprowadza Belarusy. Możesz też zajrzeć na Allegro, często ten co sprzedaje sprowadza i inne modele ( nie tylko takie jak wystawia na aukcji ) będziesz miał tam namiary by się skontaktować. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lagbart 0 Napisano 9 Maja 2007 jak podłączyć hydraulike od tura trzysekcyjnego do mtz 82 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marian892 0 Napisano 9 Maja 2007 ja mam tura podłączonego pod boczne wyjście z hydrauliki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lagbart 0 Napisano 9 Maja 2007 bo ja bym chciał podłączyć rozdzielacz od tura pod te boczne sszybkozłącza z prawej strony cioągnika ponieważ z lewej strony mam podłączyny hydropak od agregatu uprawowo siewnego i dlatego się zastanawiam czy moge tura trzysekcyjego pod te prawe szybkozłacza. i czy to mi by działało Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tymniuk 0 Napisano 9 Maja 2007 Witam.W moim Belarusie w czasie jazdy włącza się przerywany piszczący sygnał, nie zawsze i nigdy na postoju.Od czego jest ten sygnał. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dcnt 0 Napisano 9 Maja 2007 bo ja bym chciał podłączyć rozdzielacz od tura pod te boczne sszybkozłącza z prawej strony cioągnika ponieważ z lewej strony mam podłączyny hydropak od agregatu uprawowo siewnego i dlatego się zastanawiam czy moge tura trzysekcyjego pod te prawe szybkozłacza. i czy to mi by działało W moim MTZ te lewe i prawe wyjscia z przodu kabiny sa sterowane ta sama dzwignia, wiec u mnie by to nie zadzialalo. Ale chyba niektore modele mialy 4 dzwignie w kabinie i chyba (ale nie jestem pewien) te wyjscia wtedy sa sterowane oddzielnie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lagbart 0 Napisano 9 Maja 2007 w moim są 4 dzwignie i ta jedna steruje napewno lewą stroną a drogą stroną podejrzewam że inna dzwignia bo jest jeszcze jedna której jeszcze nie używałem i ta najprawdopodobniej steruje prawym szybkozłączem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
korsarz 0 Napisano 9 Maja 2007 bo ja bym chciał podłączyć rozdzielacz od tura pod te boczne sszybkozłącza z prawej strony cioągnika ponieważ z lewej strony mam podłączyny hydropak od agregatu uprawowo siewnego i dlatego się zastanawiam czy moge tura trzysekcyjego pod te prawe szybkozłacza. i czy to mi by działałopowinno działać ja tak mam podłączone tylko będziesz musiał tą dzwignie zablokować bo będzie ci wybijać Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zulus 0 Napisano 11 Maja 2007 Tymniuk ten sygnał to nie taki sam jak przy odpalaniu bo jesli tak to od ciśnienia oleju silnika Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dcnt 0 Napisano 11 Maja 2007 Czy ktos sie orientuje, czy w MTZtachby montowany przedni TUZ i WOM ?? Z poglosek podobno byl, ale chcialbym sie upewnic. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tymniuk 0 Napisano 11 Maja 2007 Do zulusa.Przy odpalaniu u mnie nic nie piszczy.Ciśnienie w silniku mam 3 atm. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Macin2 0 Napisano 11 Maja 2007 Czy ktos sie orientuje, czy w MTZtachby montowany przedni TUZ i WOM ?? Z poglosek podobno byl, ale chcialbym sie upewnic.Tak montowano,na farm photo widziałem taki model belarus XTX... był z takim osprzętem z przodu,wałek brał napęd ze skrzyni biegów po lewej stronie pod kabiną(symetrycznie po drugiej stronie jest wyjscie na przedni napęd w Mtz 82) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dcnt 0 Napisano 12 Maja 2007 wlasnie ta zaslepka mnie zaciekawila. TUZ zrobie sam za jakis czas, a WOM moze kiedys w przyszlosci uda sie zamontowac, mam kilka pomyslow na jego praktyczne wykorzystanie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
S-Piotr 0 Napisano 12 Maja 2007 TUZ zrobie sam za jakis czas, a WOM moze kiedys w przyszlosci uda sie zamontowac, mam kilka pomyslow na jego praktyczne wykorzystanie Masz może fotki z tym przednim zaczepem . Oryginalne przednie TUZy do MTZa robią w Augustowie taki do 82 bez WOM i udźwigu 2t kosztował ponad 5tyś zł. Ale konkretnie wykonany . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Macin2 0 Napisano 12 Maja 2007 TUZ zrobie sam za jakis czas, a WOM moze kiedys w przyszlosci uda sie zamontowac, mam kilka pomyslow na jego praktyczne wykorzystanie Masz może fotki z tym przednim zaczepem . Oryginalne przednie TUZy do MTZa robią w Augustowie taki do 82 bez WOM i udźwigu 2t kosztował ponad 5tyś zł. Ale konkretnie wykonany .Podaj mi swój adres email tp ci prześlę Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dcnt 0 Napisano 12 Maja 2007 fotek nie mam, bo jeszcze nie zrobione, ale pomysl jest jak wykonac, zwlaszcza ze mam kawal zelastwa z przodu przykreconyi moznaby to wykorzystac. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach