sroka24 0 Napisano 14 Czerwca 2007 Dzień dobry.Mam pytanie, kto z panow wie gdzie w baku u mtz 82 ts jest czujnik paliwa?Mam zepsuty i pasowało by go naprawić.Szukałem ale niemogłem znaleźć.Z góry dziekuje... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
agnes 0 Napisano 14 Czerwca 2007 Czujnik poziomu paliwa jest w prawym zbiorniku z góry ,trzeba odkręcić siedzenie kierowcy zdemontować blachę na podłodze pod siedzeniem i jest super dostęp do czujnika ,sprawdz najpierw kable pod kabiną jest to kostka na 2 wtyki pod prawą boczną osłoną rozdzielacza w kabinie może sie rozłączyło i nie działa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dronningborg6 0 Napisano 14 Czerwca 2007 Mam problem z hamulcami w MTZ 82. Kiedy włożę nowe tarcze to mi blokuje koła. Jak to wyregulować? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MarcinC-360 0 Napisano 14 Czerwca 2007 A cylinderki wymieniłeś??Jak blokuje to wina cylinderków(zapieczone). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Klemens 0 Napisano 14 Czerwca 2007 Prawdopodobnie odkleiły się bądż zerwały nity tarczy. Przyczyną może być również zużyte sprężyny ,które ściskają tarcze Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tatamarty.323a 0 Napisano 14 Czerwca 2007 A cylinderki wymieniłeś??Jak blokuje to wina cylinderków(zapieczone).Przecierz MTZ nie ma cylinderków, hamulce sa mechaniczne, a blokuje na nowych tarczach, bo trzeba wyregulować naciąg rozpieraczy tarcz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MarcinC-360 0 Napisano 15 Czerwca 2007 Aaaaaa,to takie buty,będę wiedział na przyszłość.Nie znam się na MTZ ale pomyślałem,żę może mieć takie tarczówki jak w samochodzie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dronningborg6 0 Napisano 15 Czerwca 2007 Dzięki wszystkim! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Karol P 0 Napisano 17 Czerwca 2007 http://allegro.pl/item205906475_belarus_952_turbo_mtz_82_nowy_cararro_bosch_.html A co Panowie myślą na ten temat ??Osobiście bardzo się spodobał Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MarcinC-360 0 Napisano 17 Czerwca 2007 Teraz myslisz o nowym?Ja bym wzioł belarusa 820 z ty,m samym wyposażeniem za 72tys.,taki by wystarczył.Ogólnie to maja niezłe wyposażenie:monoblok (hydraulika Bosch),most carraro. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
emil 0 Napisano 17 Czerwca 2007 Ciekawe jak jest z tą hydraulika boscha, czy nadal sa takie same problemy z przeciekami jak w tych zwkłch belarusach??? Cena jest dość kusząca jeśli by było wszystko oki i nie było przecieków to moim zdaniem wartało by sie zainteresować blizej takimi ciągnikami. A i jeszce jak jest ze spalaniem w tego tpu ciągnikach wiem ze te stare MTZ sa w miare oszcędne a jak jest w tych nowych Belarusach, konkretnie chodzi mi o ten 80KM Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wiesLaw 0 Napisano 17 Czerwca 2007 Czy ktos mi powie jaka jest moc silnika Białoruś 6MPE08 przy pojemnosci 4940 i przy jakich obrotach Kupilem taki ciagnik bez przedniego napedu a te dane potrzebne mi sa do rejestracji.Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wiesLaw 0 Napisano 17 Czerwca 2007 Czy ktos mi powie jaka jest moc silnika Białoruś 6MPE08 przy pojemnosci 4940 i przy jakich obrotach Kupilem taki ciagnik bez przedniego napedu a te dane potrzebne mi sa do rejestracji.Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Karol P 0 Napisano 17 Czerwca 2007 Teraz myslisz o nowym?Ja bym wzioł belarusa 820 z ty,m samym wyposażeniem za 72tys.,taki by wystarczył.Ogólnie to maja niezłe wyposażenie:monoblok (hydraulika Bosch),most carraro. No tak tylko 820 za 72 tys niestety nie ma tego samego wyposażenia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kserkses 0 Napisano 17 Czerwca 2007 No tak tylko 820 za 72 tys niestety nie ma tego samego wyposażenia sprawdzałeś http://www.allegro.pl/item205939428_mtz_82_belarus_820_3_nowy_most_krzyzakowy_carrer.html nie wiem co tu oznacza wzmocniona hydraulika Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wilk 0 Napisano 17 Czerwca 2007 Panowie ja tak za bardzo ie siedze w MTZ ale ciekawi mnie bo pisze na wyposażeiu MONOBLOK co to takiego??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kserkses 0 Napisano 17 Czerwca 2007 MONOBLOK, to jest hydraulika na dwa tłoki z tyłu - podobno jest to sciągnięte z John Deera. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MarcinC-360 0 Napisano 17 Czerwca 2007 MONOBLOK, to jest hydraulika na dwa tłoki z tyłu - podobno jest to sciągnięte z John Deera. Pewnie nie jest na licencji ten monoblok,tylko normalnie podpatrzony pomysł Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Karol P 0 Napisano 17 Czerwca 2007 No tak tylko 820 za 72 tys niestety nie ma tego samego wyposażenia sprawdzałeś http://www.allegro.pl/item205939428_mtz_82_belarus_820_3_nowy_most_krzyzakowy_carrer.html nie wiem co tu oznacza wzmocniona hydraulikaA żebyś wiedział że sprawdzałem tylko na allegro nie piszą ci wszystkiego a wejdź sobie na strone gościa co sprowadza i tam masz już troche więcej naskrobane :MTZ BELARUS 820 : PRZEDNI MOST KRZYŻAKOWY, OBCIĄŻNIKI P. 450 KG, SKRZYNIA BIEGÓW MECHANICZNA, PÓŁBIEGI, OBUDOWA SILNIKA, WZMOCNIENIE RAMY, SIEDZENIE GRAMMER OPONY: 360/70 R24/ 18,4 R34 .MTZ BELARUS 952 : PRZEDNI MOST KRZYŻAKOWY, HYDRAULIKA BOSCH – MONOBLOK, SKRZYNIA ZSYNCHRONIZOWANA, ELEKTRYCZNA BLOKADA MOSTÓW, WŁĄCZENIE WOM MECHANICZNO-ELEKTRYCZNE, OBCIĄŻNIKI P. 450 KG, WZMOCNIENIE RAMY, OBUDOWA SILNIKA, SIEDZENIE GRAMMER, OPONY: 360/70 R24/ 18,4 R34, DOLNY HAK TRANSPORTOWY, SILNIK D 245 TURBO (95 KM) I co ty na to powiesz ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kserkses 0 Napisano 18 Czerwca 2007 No cóż reklama polega na tym żebyś myślał że jest to lepsza oferta niż w rzeczywistości. Ale nie poddawaj się, poszukaj ofert i się targuj - czasem naprawdę dużo można stargować. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Karol P 0 Napisano 19 Czerwca 2007 No cóż reklama polega na tym żebyś myślał że jest to lepsza oferta niż w rzeczywistości. Ale nie poddawaj się, poszukaj ofert i się targuj - czasem naprawdę dużo można stargować.reklama reklamą a różnica różnicą ale jakbyś chciał wiedzieć to sprawdziłem oferty kilku gości i wyglądają mniej wiecej tak samo więc ja widze różnicę co jak na 10 tyś to myśle że nie jest zdecydowana różnica ( w kasie ofkoz bo w wyposażeniu jest znaczna) ale oczywiście każdy ma swoje zdanie3m sie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
agnes 0 Napisano 21 Czerwca 2007 Gdzie w MTZ BELARUS 82 1991r.. nowy rodzaj wspomagania na jeden siłownik spuszcza sie olej ze wspomagania i czy jest jakaś miarka czy wskażnik do jakiego poziomu go nalać, jaki polecacie olej do wspomagania silnikowy jak podaje instrukcja czy jakis inny będzie lepszy . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
radi126 0 Napisano 21 Czerwca 2007 ja do wspomagania leję boxtol. Taki sam idzie w scaniach i innych ciężarowych. Co do wlewu, wlewa się go do chłodnicy olejowej. Korek wlewu znajdziesz pod tą małą maską. miarka też tam jest ;p. jeżeli chcesz spuścić bezpośrednio z siłownika, odkręć przewód ;p. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
radi126 0 Napisano 21 Czerwca 2007 powiedzcie, czy mieliscie kiedys taki problem: w mtz82 zaciał mi się tur ;/, tj. 1 sekcja, bo druga działa normalnie. słychac, jak pompa pracuje, ale 1 sekcja= nie moze ani podniesc ani opuscic. Czy wine moze ponosic eurozłącze, bo wydaje mi , ze blokuje ono dostep dla ojeju. nawet na zgaszonym ciągniku nie da się opuścić tura :\ . Kiedy rozbiorę euro, jakiś czas działa i znowu się zacina, czy to wina złącza, czy może rozdzielacza?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
radi126 0 Napisano 21 Czerwca 2007 sorki, we wcześniejszym poście małe przejęzyczenie: nie boxTol a BOXOL Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach