Skocz do zawartości
Gość erykol

Ciągniki MTZ Oraz Pronar i Belarus

Rekomendowane odpowiedzi

poto jest forum zeby sie czego dowiedzieć ja pierwszy raz mtz a wcześniej miałem ursusy i nieznam tego ciagnika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pytasz którą wajchą? tą trzecią od kierownicy, albo jak ci lepiej, pierwszą od strony drzwi, wajcha w dół - podnoszenie, wajcha raz w góre - opuszczanie wymuszone, wajcha jeszcze wyżej - położenie pływające, nie baw się w regulacje siły tą wajchą przy fotelu, bo umęczysz się w czasie pracy, lub też zmień ustawienia drugiego rozdzielacza pod siedzeniem, obok mocowania fotela jest takie okienko w podłodze, otwórz je i tam są takie dźwigienki do zmiany ustawień w zależności od wykonywanej pracy, a tak na dobrą sprawe, to jeśli nie znasz tego ciągnika, to kupiłbyś sobie instrukcje obsługi i poczytał troche, o wiele mniej namęczył byś ten ciągniczek, a i tobie na dobre by wyszło, taka instrukcja to koszt ok 30 zł w fabryce "Pronar" w Narwii, zadzwoń to ci przyślą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
A niechaj narodowie wzdy po prostu znają iz Polacy nie gęsi i swoj język maja..

Chyba raczej postronni

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Kipienie oleju ze zbiornika może być ubocznym skutkiem zmieszania różnych olei.

To nie jest piana.Wyrzuca czysty olej z nad górnej pokrywy zbiornika oleju hydrauliki.Ten grzybek to wydaje mi sie jest odpowietrznikiem, ale w 100% nie wiem.

a ten odpowietrznik działa??

Przyznaje sie,nie rozbierałem go,ponieważ olej w hydraulice byl zbyt gorący.Nawet nie wiem co powinno być w nim w środku.Dzwoniłem z tym problemem do znajomego prowadzącego sklep z częsciami MTZ-a,ale on nie widzial na schemacie tego odpowietrznika.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Micaco miałem to w technikum na scianie i walnełem z pamięci a ze było to 25 lat temu stad pomyłka.Sorry dla Reja.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też tak mysle bo jeden typ co je sprzedaje tak napisał i dlatego pytam ale klime maja ale tylko te najwyższe modele!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W instrukcji od mojego 892 z 1999r. jest opisane że jest taka opcja z rewersem, więc i starsze mogły mieć rewers.Co prawda osobiście takiego nie spotkałem, choć w koparko-spycharkach taka sama skrzynia miała rewers.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie co może być przyczyną słabego wspomagania kierownicy przy nagrzanym oleju,czyżby pompa była zużyta czy może jast kakiś zawór którym bym mógł podnieść ćiśnienie jezeli tak to w którym miejscu on się znajduje?A może ktoś z was ma jakiś patent na lekko działające wspomaganie ukł kierowniczego?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Też tak mysle bo jeden typ co je sprzedaje tak napisał i dlatego pytam ale klime maja ale tylko te najwyższe modele!!!

Zadzwoń pod ten adres, tam wszystkiego się dowiesz.http://www.e-grajewo.pl/pdf/CENNIK%203.03.2007%20euro%202.pdf

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzisiaj kosiłem łąke i prawie jusz kończyłem i patrze do tyłu a kosiarka sie nie obraca a tu z boku obok prawych drzwi wajcha jest podniesina no to powinien chodzić zobaczyłem ze pod siedzeniem jest wyłączony noto właczyłem i chodziło ale jak ruszyłem jakos zaczeło tak dziwnie wyć jak most w c 360 niewiwm co może buć przyczyną ze sie sam wyłączył

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie mam pytanko----czujnik paliwa w zbiorniku ile kabli ma tam być Wielkie dzięki za info.....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie mam problem z moim ruskiem a mianowicie taki,talerzowalem sciernie i zrobil mi sie taki slaby ze niemogl sie sam uciagnac i strasznie dymil a silnik tak zacza fukac jak w trzydziestce sprezarka oleju nie bierze a filtry wymienione poradzcie mi bo rzepak trzeba siac a niemam czym.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Panowie mam pytanko----czujnik paliwa w zbiorniku ile kabli ma tam być Wielkie dzięki za info.....

Ma tam być 1 kabel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy da sie u mtz82 z90r przerobic wspomaganie i z pompy zamiast do tloka na gorze werze przeciagnac na dol i tan zamontowac dopiero tloka bezposrednio do kola?robil ktos takie cos?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

do czujnika z kabiny idą 2 kable pod kokpitem łącza sie za pomoca kostki i jest jeszcze masa którą przykręca sie do zbiornika .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi