ursus4011 0 Napisano 1 Sierpnia 2007 poto jest forum zeby sie czego dowiedzieć ja pierwszy raz mtz a wcześniej miałem ursusy i nieznam tego ciagnika Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tatamarty.323a 0 Napisano 1 Sierpnia 2007 Pytasz którą wajchą? tą trzecią od kierownicy, albo jak ci lepiej, pierwszą od strony drzwi, wajcha w dół - podnoszenie, wajcha raz w góre - opuszczanie wymuszone, wajcha jeszcze wyżej - położenie pływające, nie baw się w regulacje siły tą wajchą przy fotelu, bo umęczysz się w czasie pracy, lub też zmień ustawienia drugiego rozdzielacza pod siedzeniem, obok mocowania fotela jest takie okienko w podłodze, otwórz je i tam są takie dźwigienki do zmiany ustawień w zależności od wykonywanej pracy, a tak na dobrą sprawe, to jeśli nie znasz tego ciągnika, to kupiłbyś sobie instrukcje obsługi i poczytał troche, o wiele mniej namęczył byś ten ciągniczek, a i tobie na dobre by wyszło, taka instrukcja to koszt ok 30 zł w fabryce "Pronar" w Narwii, zadzwoń to ci przyślą. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
miccao 0 Napisano 1 Sierpnia 2007 A niechaj narodowie wzdy po prostu znają iz Polacy nie gęsi i swoj język maja..Chyba raczej postronni Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
siwy77 0 Napisano 1 Sierpnia 2007 Kipienie oleju ze zbiornika może być ubocznym skutkiem zmieszania różnych olei. To nie jest piana.Wyrzuca czysty olej z nad górnej pokrywy zbiornika oleju hydrauliki.Ten grzybek to wydaje mi sie jest odpowietrznikiem, ale w 100% nie wiem. a ten odpowietrznik działa??Przyznaje sie,nie rozbierałem go,ponieważ olej w hydraulice byl zbyt gorący.Nawet nie wiem co powinno być w nim w środku.Dzwoniłem z tym problemem do znajomego prowadzącego sklep z częsciami MTZ-a,ale on nie widzial na schemacie tego odpowietrznika. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gargamel 0 Napisano 2 Sierpnia 2007 Micaco miałem to w technikum na scianie i walnełem z pamięci a ze było to 25 lat temu stad pomyłka.Sorry dla Reja. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GDYNIA JASIU 0 Napisano 2 Sierpnia 2007 czy te nowe belarusy maja rewers bo gdzies to przeczytałem i troche w to niewieże pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gargamel 0 Napisano 4 Sierpnia 2007 Raczej nie maja. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GDYNIA JASIU 0 Napisano 5 Sierpnia 2007 Też tak mysle bo jeden typ co je sprzedaje tak napisał i dlatego pytam ale klime maja ale tylko te najwyższe modele!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GDYNIA JASIU 0 Napisano 5 Sierpnia 2007 A to adres tego typa http://www.allegro.pl/show_item.php?item=221138200 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kserkses 0 Napisano 5 Sierpnia 2007 W instrukcji od mojego 892 z 1999r. jest opisane że jest taka opcja z rewersem, więc i starsze mogły mieć rewers.Co prawda osobiście takiego nie spotkałem, choć w koparko-spycharkach taka sama skrzynia miała rewers. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Macin2 0 Napisano 5 Sierpnia 2007 Panowie co może być przyczyną słabego wspomagania kierownicy przy nagrzanym oleju,czyżby pompa była zużyta czy może jast kakiś zawór którym bym mógł podnieść ćiśnienie jezeli tak to w którym miejscu on się znajduje?A może ktoś z was ma jakiś patent na lekko działające wspomaganie ukł kierowniczego? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Janek44 0 Napisano 5 Sierpnia 2007 Też tak mysle bo jeden typ co je sprzedaje tak napisał i dlatego pytam ale klime maja ale tylko te najwyższe modele!!! Zadzwoń pod ten adres, tam wszystkiego się dowiesz.http://www.e-grajewo.pl/pdf/CENNIK%203.03.2007%20euro%202.pdf Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ursus4011 0 Napisano 7 Sierpnia 2007 dzisiaj kosiłem łąke i prawie jusz kończyłem i patrze do tyłu a kosiarka sie nie obraca a tu z boku obok prawych drzwi wajcha jest podniesina no to powinien chodzić zobaczyłem ze pod siedzeniem jest wyłączony noto właczyłem i chodziło ale jak ruszyłem jakos zaczeło tak dziwnie wyć jak most w c 360 niewiwm co może buć przyczyną ze sie sam wyłączył Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
glizda70 0 Napisano 14 Sierpnia 2007 Panowie mam pytanko----czujnik paliwa w zbiorniku ile kabli ma tam być Wielkie dzięki za info..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
1 aga1 1 Napisano 15 Sierpnia 2007 Panowie mam problem z moim ruskiem a mianowicie taki,talerzowalem sciernie i zrobil mi sie taki slaby ze niemogl sie sam uciagnac i strasznie dymil a silnik tak zacza fukac jak w trzydziestce sprezarka oleju nie bierze a filtry wymienione poradzcie mi bo rzepak trzeba siac a niemam czym. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lagbart 0 Napisano 15 Sierpnia 2007 jakie ciśnienie powinno być na wtryskach w mtz 82 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Macin2 0 Napisano 15 Sierpnia 2007 Panowie mam pytanko----czujnik paliwa w zbiorniku ile kabli ma tam być Wielkie dzięki za info..... Ma tam być 1 kabel Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zetor84 0 Napisano 15 Sierpnia 2007 Czy da sie u mtz82 z90r przerobic wspomaganie i z pompy zamiast do tloka na gorze werze przeciagnac na dol i tan zamontowac dopiero tloka bezposrednio do kola?robil ktos takie cos? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
glizda70 0 Napisano 15 Sierpnia 2007 Ja miałem na pompę i jeszcze na siłownik i do roli jest lux jest to do zrobienia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zetor84 0 Napisano 15 Sierpnia 2007 jak to robiles? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
agnes 0 Napisano 16 Sierpnia 2007 Panowie mam pytanko----czujnik paliwa w zbiorniku ile kabli ma tam być Wielkie dzięki za info..... do czujnika z kabiny idą 2 kable pod kokpitem łącza sie za pomoca kostki i jest jeszcze masa którą przykręca sie do zbiornika . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zloty 0 Napisano 17 Sierpnia 2007 Ile do Pronara kosztuje przedni TUZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pronar 82A 0 Napisano 18 Sierpnia 2007 Witam Czy ktoś ma może katalog części do Pronara 82A z 2001 roku Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
glizda70 0 Napisano 18 Sierpnia 2007 jak to robiles? temat na priv Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zloty 0 Napisano 18 Sierpnia 2007 Ma ktos moze cennik Pronarów? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach