tomacha 0 Napisano 19 Sierpnia 2007 kupiłem mtz i nie wiem do czego dwie wajchy słuzam a mój mtz to 1994 jeszcze z ruskim ślinkiem mam go od tygodnia do czeko słuzy wajcha po srodku tam gdzie jest ponoszenie ramion i po co jest tak taka dzigni na grze jak jest pedał sprzegła tam jest taka wicagam ja i nic sie nie dziej a co do szryni mialem boczna to se zrobiłem po środku i mnie juz nie drazni posze o pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tatamarty.323a 0 Napisano 19 Sierpnia 2007 Oj chłopie, napisz to po polsku , a co do środkowej dźwigni z tych trzech, które są po prawej stronie, to ona jest od sterowania hydrauliką zewnętrzną, której wyjścia są z przodu, przed kabiną, a ta wyciągana dźwigienka, nad sprzęgłem służy do sterowania blokadą tylnego mechanizmu różnicowego, wyciągnięta do środkowej pozycji blokuje się poprzez przekręcenie i wtedy blokada włącza się automatycznie tylko podczas jazdy na wprost, czyli np. podczas orki może być włączona cały czas, bo podczas skrętu się wyłącza, a dźwignia wyciągnięta na max,uruchamia blokadę od razu, ale można to tylko chwilowo zastosować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lanz buldog 0 Napisano 19 Sierpnia 2007 Tomacha LITOśCI!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Klemens 0 Napisano 20 Sierpnia 2007 Kupiłem nowego Beralusa 1025 i zastanawiam się jak podnosi sie maskę w tym ciągniku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tatamarty.323a 0 Napisano 20 Sierpnia 2007 A instrukcji ci nie dali, może wystarczy trochę ją poczytać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
paffa 0 Napisano 20 Sierpnia 2007 Kupiłem nowego Beralusa 1025 i zastanawiam się jak podnosi sie maskę w tym ciągniku.kupiłeś ciągnik i pod maskę nie zaglądałeś A jak kupujesz auto, to też nie patrzysz pod maskę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GDYNIA JASIU 0 Napisano 20 Sierpnia 2007 Lepiej napisz jak on chodzi i ile za niego dałeś a maskę to serwis ci otworzy Chyba ze bez gwarancji Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GDYNIA JASIU 0 Napisano 20 Sierpnia 2007 A to jest 1025 czy 1025.1 a może 1025.2 bo to jest różnica przedni most i podnośnik tak piszą podobno Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Klemens 0 Napisano 20 Sierpnia 2007 A instrukcji ci nie dali, może wystarczy trochę ją poczytać [/quote Instrukcja do bani, mocno ograniczona/ta białoruska jak również ponarowska/.Jest to mój drugi nowy zakup MTZ ale poprzednia instrukcja była o niebo lepsza.Na proste zapytania prosiłbym o proste odpowiedzi.Ale ta prośba dotyczy innych użytkowników portalu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lagbart 0 Napisano 21 Sierpnia 2007 mam problem z włączeniem 1000 obr na WOM w mtz 82. to znaczy kręce tą śróbką pod spodem i na 540 jest wszystko dobrze a jak przekręcam na 1000 obr to niby tryb się jakiś zazębia ale WOM i tak nie działa. co mogło nawalić jak wie ktoś co i miał z tym doczynienia to prosze o pomoc podejrzewam że będe musiał go rozpołowić a jak tak to na ile części. a jeśli ktoś to robił to jaki jest koszt naprawy tego może ktoś się orientuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marcin974 0 Napisano 25 Sierpnia 2007 Ma ktos moze cennik Pronarów?cennika calego to nie mam ale moze to cos Tobie pomożepronar 82SA -80tyszefir 91tysp5cos okolo 120tys.POZDRO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Chochlik23 0 Napisano 25 Sierpnia 2007 Ma ktos moze cennik Pronarów?cennika calego to nie mam ale moze to cos Tobie pomożepronar 82SA -80tyszefir 91tysp5cos okolo 120tys.POZDRO Tak dokładniej to : 82SA 97 tyś brutto zefir 89 tyś brutto p7 około 120 tyś brutto p5 142 tyś brutto do tego promocja na ndrugą generacje 82A II 100 tyś z kawałeczkiem 82SA II ikoło 114 tyś chyba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kmicic323 0 Napisano 25 Sierpnia 2007 Co sadzicie o nowych ciagnikach Pronar chodzi mi o jego awaryjność w porównaniu z innymi np. z Zetorami Forterra bo ja zastanawiam sie nad kupnem Pronara 1025A ale spodkalem sie z poinią ze straszniensie psuja no i juz sam niewiem. moze ktos cos mi podpowie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Klemens 0 Napisano 25 Sierpnia 2007 Beralus 1025.2 95 tys. z gwarancją na 18 miesięcy + ubezpieczenia OC i AC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GDYNIA JASIU 0 Napisano 26 Sierpnia 2007 Podaj namiary skad go brałeś i czy faktycznie trzeba dopłacac do gwarancji Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marian892 0 Napisano 26 Sierpnia 2007 Ile MTG robicie rocznie swoimi Belarusami czy Pronarami?? ja jak narazaie mam 900 godzin w 14 miesięcy mocno nie nażekam. Ale myśle go niedługo wymienić na jakiś z rewersem. Bardzo dużo pracuje z ładowaczem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bubu 0 Napisano 26 Sierpnia 2007 Niezły wynik. Ja miałem 1700mtg. . . . przez 10 lat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomacha 0 Napisano 26 Sierpnia 2007 ja mam do nie dawna mtz gdy go kupiłem to gosci miał 10 i od 1994 zrbił 800mtg ja treas mam na liczkiu jakie 820mtg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mateusz23 0 Napisano 26 Sierpnia 2007 Moj Mtz 82ts ma 7 lat i ma zrobione 4782 mth Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
radi126 0 Napisano 27 Sierpnia 2007 Mój mtz belarus 862 (82), gdy go kupiłem miał 800mth. Pochodzi z 1995r. Przez rok użytkowania nabiłem mu do 920. Chodzi pięknie, nie narzekam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
agnes 0 Napisano 27 Sierpnia 2007 Mój MTZ BELARUS 82 jest z 1991 roku sprowadziłem go w lutym z Austrii miał wtedy zrobione 770 mtg. teraz ma 830 mtg wszystko w nim ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tymniuk 0 Napisano 28 Sierpnia 2007 Mój Belarus z 1997 kupiony w Niemczech na wiosnę tego roku miał 1300 mtgu mnie rocznie zrobi ok 200 mtg.Pracuje tylko ładowaczem czołowym opryskiwaczem i rozsiewaczem.Jak do tej pory spisuje się bardzo dobrze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wielki Mike :) 0 Napisano 29 Sierpnia 2007 Witam.... Ja zwracam sie do Was z pytaniem. Otóż mam 16 ha ziemi i zaledwie jednego ursusa c-330 który służy w mojej rodzinie od 40 lat... No i powoli zaczyna sie sypac i nie wytrzymuje obciazenia. Dlatego postanowiłem sprzedać go na zime i przez kolejne jakieś 4 miesiące załatwić sobie jakiś lepszy sprzęt. I tu mam do Was pytanie. Co mi polecacie. Chciałbym z silnikiem mmz. Czy w moim wypadku lepiej kupić używanego belarusa za 35 tys czy moge jeszcze skorzystac z dofinansowania z UNII (mam 43 lata już i nie wiem czy jeszcze moge)? Mój syn uparł się na belarusa w masce pronarowskiej za 67 tys. bo mowi ze pronar jest duzo drozszy i za zaoszczedzone pieniadze kupi sie oprzyrządowanie. Co mi radzicie? Proszę o pomoc. A może jakiś używany mf? JEst jeden warunek. Musi mieć 4x4. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ROKITA 0 Napisano 29 Sierpnia 2007 Nowy Belarus to prawie to samo co Pronar (nawet może lepszy) bo Polacy chcą go udoskonalić ale później wychodzi odwrotnie i wszystko się sypie, więc po co płacić około 20 tyś więcej? Takie jest moje zdanie, sam kupiłem nowego Belarusa w masce "plastikowej" na moście krzyżakowym, ale na razie mam go krótko i nic nie mogę powiedzieć na temat jego awaryjności, ale na razie jest ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wielki Mike :) 0 Napisano 29 Sierpnia 2007 A czy dla rolników w moim wieku są jakieś dotacje z unii? Ja właśnie też jestem bardziej za belarusem niz pronarem... tylko wyglad pronara jest fajny. A co oryginalne ruskie to wiadomo. Opancerzyć dać działo i bedzie czołg ;D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach