marcin82 0 Napisano 24 Września 2007 i zleeży jaki mtz bo jak podjechany to może i wom staje u mnie narazie nie ma kłopotu anii z WOM ani z temperaturą a gliny mi się pozsychały więc warunki raczej nie łatwe jedynie jak kamień się zaklinuje to wom dostaje po tyyłku Wom stanie a sprzęgło na wałku kardana nie puści. robimy bez siewnika i raczej z siewnikiem nie podniesieczyli też staje. zależy jaka kto ma gline ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lagbart 0 Napisano 24 Września 2007 witammam mtz 82 z 87roku do tej pory było wszystko w porządku aż do dzisiaj. kosząć kukurydze prawdopodobnie walneła mi pompa hydrauliczna co by mogło być przyczyną. we filtrze oleju znalazłem pełno opiłków metalu aluminiowych. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BoSS 0 Napisano 25 Września 2007 czyli też staje. zależy jaka kto ma gline ... tylko że staje wom i silnik zchodzi z obrotów (zadusi się) zawsze wyłącze wom to ciągnik nie zgaśnie ale tak żeby silnik ciągnął w wom zatrztymywało to nie mam, a w instrukcji obsługi wyczytałem że to sprzęgło od wom się jakoś reguluje może ktoś z forum to robił to ci napisze jak. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kserkses 0 Napisano 25 Września 2007 WOM, nie robiłem jeszcze tego, ale jak pod tłoczyskiem podnośnika jest odpowietrznik skrzyni to trzeba zdjąć pokrywkę z tym i pod spodem będą taśmy hamulca WOM i tam będą śruby do regulacji. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
agnes 0 Napisano 25 Września 2007 WITAM czy i jak w mtz 82 91rok. 4x4 smaruje się sworzeń przedniej belki bo żadnych kalamitek tam nie widać ani z przodu ani z tyłu ciągnika, i czy chydraulika ma jakiś filtr który należy wymieniać lub czyścić i gdzie on się znajduje . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tatamarty.323a 0 Napisano 25 Września 2007 Regulację sprzęgła WOM przeprowadza się z boku tylnego mostu, przy dźwigience która wchodzi w most i steruje WOMem, z prawej strony, patrząc z tyłu, chyba na klucz 24 (nakrętka kontrująca) i 19 (śruba reg), ale nie ma co za wiele popuszczać, bo będzie się ślizgać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Chochlik23 0 Napisano 25 Września 2007 Czy do tura w nowym belarusie przyda się chydraulika bosh czy wogóle będzie miała jakiś lepszy wpływ na funkcjonowanie tura? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Eryko. 0 Napisano 25 Września 2007 Witam.kupiłem pług 3 obracalna do MTZ.i dymi jak cholera podczas orki,to jest normalne czy cos by trzeba bylo przejrzec??innym użytkownikom takiego zestawu tez tak dymi? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Klemens 0 Napisano 26 Września 2007 WOM, nie robiłem jeszcze tego, ale jak pod tłoczyskiem podnośnika jest odpowietrznik skrzyni to trzeba zdjąć pokrywkę z tym i pod spodem będą taśmy hamulca WOM i tam będą śruby do regulacji. W zbiorniku olejowym hydrauliki znajduje się wkład filtra olejowego. Należy zdjąć dekel w górnej części zbiornika. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Chochlik23 0 Napisano 26 Września 2007 Czy do tura w nowym belarusie przyda się chydraulika bosh czy wogóle będzie miała jakiś lepszy wpływ na funkcjonowanie tura? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
badi 0 Napisano 26 Września 2007 Odp.Chochlik23Witam.Zbiornik na olej,pompa i rozdzielacze te trzy przy kierownicy są takie same jak w tym sprzed 15 laty.Ten niby bosh jest tylko w podnośniku nie ma to żadnego wpływu na lepszą pracę tura czy to będzie trzy sekcyjny na dzojstiku czy na hudraulice ciągnika Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Chochlik23 0 Napisano 26 Września 2007 Dzięki Badi!Druga sprawa to czy przy turze dużym ułaywieniem będzie skrzynia synchro tzn, czy ułatwia znacząco taka skrzynia zmiany przód tył? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sebastian_1990 0 Napisano 27 Września 2007 Mam MTZ 952 z 2007r. i chciałbym trochę zwiększyć w nim mocy. Co mogę zastosować aby to zrobić oprócz zastosowania większej turbiny?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotru$ 0 Napisano 27 Września 2007 Mam MTZ 952 z 2007r. i chciałbym trochę zwiększyć w nim mocy. Co mogę zastosować aby to zrobić oprócz zastosowania większej turbiny??a nie mozna bylo kupic od razu wiekszy ciagnik Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
badi 0 Napisano 27 Września 2007 Odp.Chochlik23Witamnajlepszym rozwiązaniem byłby rewers ale nie ma go w MTZ.W każdym modelu MTZ jest inna skrzynia ja nie mam pełnej synchronizacji i musze za każym razem przy zmianie kierunku jazdy używać hamulców. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gargamel 0 Napisano 27 Września 2007 Synchronizacja w mtz działa średnio i nie bedzie to efekt jak w samochodzie ale gdy skrzynia padnie to koszt jednego synchronizatora to ok700 zl a wymienia sie wszystkie.Zwykłą skrzynię przebebeszy sie za 2000 i masz nowke a z ta sa problemy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kserkses 0 Napisano 27 Września 2007 Odp.Chochlik23Witamnajlepszym rozwiązaniem byłby rewers ale nie ma go w MTZ.w. Ale może być, u mnie w instrukcji jest opisana również skrzynia z rewersem. Być może gdzieś by dokupił potrzebne części by przerobić skrzynię, bo skrzynia jest taka sama, ale jest to wersja zwykłej skrzyni 18 biegowej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Chochlik23 0 Napisano 27 Września 2007 Czyli wychodząc z założenia czego ruscy nie udoskonalili to będzie chodzic wieki najlepiej skrzynia zwykła most cararo i co z tą chydrauliką, bo jeśli do tura bosh nic nie daje to też lepiej zwykła? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ROKITA 0 Napisano 28 Września 2007 Dokładnie, tylko lepiej dla tura będzie z mostem krzyżakowym! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sebastian_1990 0 Napisano 28 Września 2007 Trochę źle zrobiłem z tym zakupem ale potrzebne jest mi tylko jakieś 5 KM więcej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ursus4011 0 Napisano 28 Września 2007 przyjechałem z pola i opuściłem pług i zaczoł mi sie olej z prawej strony ciągnika lać koło tylnego koła że w parę minut sie wszystko wylało z chudrauliki wlałem na drygi dzień nowy i sprawdziłem i sie nic nielało niewim jak to możliwe : Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
damian9871 0 Napisano 28 Września 2007 rusek to traktor pełen niespodzianek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ulan 0 Napisano 28 Września 2007 Witam! Mam:-Instrukcja obsługi do MTZ-80,82,82H,82P ,Belarus-550E, 552E, 570,572, 510E,512E,520,522-Katalog MTZ-80,82 jesli ktos by potrzebowal, oto moj mail: Comp4ct@wp.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Macin2 0 Napisano 28 Września 2007 Panowie w ubiegłym roku kupiłem belarusa 525 posiada on silnik D60 65 konny chciałbym go przerobić na 80 konny taki jak jest w mtz 82 którego już kilkanaście dobrych lat posiadam(zwiększałem już dawkę paliwa aby silnik osiągał te 80 koni fakt że po tym belarus 525 dorównuje mtz 82 ale żużycie paliwa w orce na ha jest ok 5L większe ),sęk tkwi w tym że jeszcze nigdy nie rozbierałem tego silnika ani w jednym ani w drugim ciągniku ale słyszałem(po lekturze wcześniejszych postów)że da się to zrobić trzeba tylko zmienić tłoki i głowicę na inne,może ktoś z was przerabiał już taki temat czekam na porady,sugestie,z góry dziękuje i pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tatamarty.323a 0 Napisano 28 Września 2007 Więc tak, musisz zmienić tłoki, teraz masz takie z płaskim denkiem, a muszą być z dnem w którym jest komora sprężania, takie jak w np 360 jeśli chodzi o kształt oczywiście, następnie głowicę musisz zmienić na taką bez komory wirowej, taką z wtryskiem bezposrednim, oraz na wał korbowy musisz założyć przeciwwagi, silniki D60 mają wał bez przeciwwag, oczywiście wtryskiwacze też są inne, no i to by było chyba na tyle, bardzo łatwo to zrobić, silnik jest bardzo prosty w budowie. Powodzenia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach