tatamarty.323a 0 Napisano 1 Listopada 2007 Wał w moim silniku był przystosowany do zamontowania przeciwwag, ale nie wiem, czy we wszystkich silnikach tak jest, a jeśli chodzi o charakterystyke, kulture pracy silnika, to na pewno o wiele prędzej się "zbiera", czyli wchodzi na obroty jeśli na wale nia ma przeciwwag, poza tym odgłos pracy silnika jest podobny, wręcz identyczny do pracy silnika sześciocylindrowego i praca jest bardzo cicha, słychać szum wentylatora na wyższych obrotach, bynajmniej tak było w moim ciągniku i nie zauważyłem jakiegoś klekotu, który owszem występuje, ale jeśli jest źle ustawiony kąt początku wtrysku i źle wyregulowany luz zaworowy, natomiast jeśli chciałbyś zamontować już te przeciwwagi, to wystarczy jeśli będą o równej masie, bo wał i tak jest wyważony, więc jeśłi dostanie tylko po równo z każdej strony więcej "mięsa" to całości nie potrzeba wyważać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mania 0 Napisano 1 Listopada 2007 czy któryś z panów może mi powiedzieć co jest przyczyną gdy z komina w ciągniku idzie ogień, oczywiście widać to dopiero po ciemku Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tatamarty.323a 0 Napisano 1 Listopada 2007 Czy to jest "jęzor" ognia na wysokich obrotach i przy obciążeniu? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mania 0 Napisano 1 Listopada 2007 tak, w czasie orki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kserkses 0 Napisano 1 Listopada 2007 Bez turbo to chyba każdy jak dostanie w rurę będzie ział ogniem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tatamarty.323a 0 Napisano 1 Listopada 2007 Jęzor, jest objawem zbyt dużej dawki paliwa, oraz też wypalonego, pustego tłumika. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Macin2 0 Napisano 1 Listopada 2007 Wał w moim silniku był przystosowany do zamontowania przeciwwag, ale nie wiem, czy we wszystkich silnikach tak jest, a jeśli chodzi o charakterystyke, kulture pracy silnika, to na pewno o wiele prędzej się "zbiera", czyli wchodzi na obroty jeśli na wale nia ma przeciwwag, poza tym odgłos pracy silnika jest podobny, wręcz identyczny do pracy silnika sześciocylindrowego i praca jest bardzo cicha, słychać szum wentylatora na wyższych obrotach, bynajmniej tak było w moim ciągniku i nie zauważyłem jakiegoś klekotu, który owszem występuje, ale jeśli jest źle ustawiony kąt początku wtrysku i źle wyregulowany luz zaworowy, natomiast jeśli chciałbyś zamontować już te przeciwwagi, to wystarczy jeśli będą o równej masie, bo wał i tak jest wyważony, więc jeśłi dostanie tylko po równo z każdej strony więcej "mięsa" to całości nie potrzeba wyważać. A czy według ciebie silnik z przeciwwagami ma większą moc i moment obrotowy jak sądzisz po co ruscy konstruktorzy mogli zdjąć te przeciwwagi-aby go osłabić czy był jeszcze jakiś inny powód? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tatamarty.323a 0 Napisano 1 Listopada 2007 Gdyby chcieli osłabić silnik, to poprostu ustawiliby mniejszą dawke paliwa na pompie i już, a dlaczego nie zastosowali przeciwwag?, napewno po to aby nie osłabiać nimi silnika, zwiększyć moment obrotowy i ogólnie żeby wyższa była sprawność silnika, a że udało im się to zrobić nie stosując przeciwwag przy jednoczesnym braku negatywnych skutków, to ich sukces. Nie wiem jak wytłumaczyć taki stan rzeczy, z reguły przeciwwagi są montowane w celu wyrównoważenia wału, aby nie było wibracji, drgań, ale też, żeby na suw sprężania nie była wykożystywana energia z suwu pracy innego tłoka, tylko z energii kinetycznej przeciwwagi, czyli po chłopsku tłumacząc, wał kręci się i z rozpędu pcha tłok sprężając powietrze, widocznie przeliczyli, że napęd przeciwwag kosztuje więcej, niż mogą one dać kożyści silnikowi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MarcinC-360 0 Napisano 2 Listopada 2007 Tak sobie myśle,żeby może zmienić 60 na cos innego bo się już sypie.Kasy b.mało i tu się zastanawiałem co możnaby kupić w cenie 60,żeby było o tej samej mocy lub trochę mocniejsze.Myślałem,myślałem i wymysliłem-MTZ 50/52,podobno oszczędny i moc zblizona do 360,tyle wiem na jego temat Prosiłbym o opisanie tego ciągnika,jak z trwałością silnika,skrzyni,tyłu (most,podnośnik) Ma taką samą skrzynię jak 82?Jak są dobrane/zestopniowane biegi?Ogólnie jak z awaryjnością?Czy jest godny uwagi?Sprzęty od 60 chyba się nadadzą nie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marcin82 0 Napisano 2 Listopada 2007 tylko żeby nie było że "zamienił stryjek siekierke na kijek" może wystarczy troche połatać 60 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Macin2 0 Napisano 2 Listopada 2007 Tak sobie myśle,żeby może zmienić 60 na cos innego bo się już sypie.Kasy b.mało i tu się zastanawiałem co możnaby kupić w cenie 60,żeby było o tej samej mocy lub trochę mocniejsze.Myślałem,myślałem i wymysliłem-MTZ 50/52,podobno oszczędny i moc zblizona do 360,tyle wiem na jego temat Prosiłbym o opisanie tego ciągnika,jak z trwałością silnika,skrzyni,tyłu (most,podnośnik) Ma taką samą skrzynię jak 82?Jak są dobrane/zestopniowane biegi?Ogólnie jak z awaryjnością?Czy jest godny uwagi?Sprzęty od 60 chyba się nadadzą nie? Jest godny polecenia,ciągnik prawie identyczny jak mtz82 rózni się tylko że w skrzyni nie ma półbiegówi i to jest mały minusik ale zawsze można zamontować te półbiegi, 2 prędkości wom(540i 1100obr/min),podnośnik ten sam.szukaj z dużą kabiną jest cicha i ogrzewana,silnik ma świece żarowe jest b.łatwy w rozruchu nawet w mrozy mało awaryjny,sprzęt zaczepiany do niego może być większy jak do c-360 bo i tak da sobie z tym radę,ogólnie mówiąc nie ma porównania z c-360 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Macin2 0 Napisano 2 Listopada 2007 Gdyby chcieli osłabić silnik, to poprostu ustawiliby mniejszą dawke paliwa na pompie i już, a dlaczego nie zastosowali przeciwwag?, napewno po to aby nie osłabiać nimi silnika, zwiększyć moment obrotowy i ogólnie żeby wyższa była sprawność silnika, a że udało im się to zrobić nie stosując przeciwwag przy jednoczesnym braku negatywnych skutków, to ich sukces. Nie wiem jak wytłumaczyć taki stan rzeczy, z reguły przeciwwagi są montowane w celu wyrównoważenia wału, aby nie było wibracji, drgań, ale też, żeby na suw sprężania nie była wykożystywana energia z suwu pracy innego tłoka, tylko z energii kinetycznej przeciwwagi, czyli po chłopsku tłumacząc, wał kręci się i z rozpędu pcha tłok sprężając powietrze, widocznie przeliczyli, że napęd przeciwwag kosztuje więcej, niż mogą one dać kożyści silnikowi. To jak twoim zdaniem montować te przeciwwagi czy zostawić tak jak jest? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marek18 0 Napisano 2 Listopada 2007 witam Myślę o kupnie nowego Belarusa 100KM + TUR. Co polecacie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marcin82 0 Napisano 2 Listopada 2007 witam Myślę o kupnie nowego Belarusa 100KM + TUR. Co polecacie polecam jeszcze raz się zastanowić Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
yenon10 0 Napisano 2 Listopada 2007 co polecam? .... nie mtz-ta Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Macin2 0 Napisano 2 Listopada 2007 witam Myślę o kupnie nowego Belarusa 100KM + TUR. Co polecacie polecam jeszcze raz się zastanowić ...... i wybrać mtz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tatamarty.323a 0 Napisano 2 Listopada 2007 Gdyby chcieli osłabić silnik, to poprostu ustawiliby mniejszą dawke paliwa na pompie i już, a dlaczego nie zastosowali przeciwwag?, napewno po to aby nie osłabiać nimi silnika, zwiększyć moment obrotowy i ogólnie żeby wyższa była sprawność silnika, a że udało im się to zrobić nie stosując przeciwwag przy jednoczesnym braku negatywnych skutków, to ich sukces. Nie wiem jak wytłumaczyć taki stan rzeczy, z reguły przeciwwagi są montowane w celu wyrównoważenia wału, aby nie było wibracji, drgań, ale też, żeby na suw sprężania nie była wykożystywana energia z suwu pracy innego tłoka, tylko z energii kinetycznej przeciwwagi, czyli po chłopsku tłumacząc, wał kręci się i z rozpędu pcha tłok sprężając powietrze, widocznie przeliczyli, że napęd przeciwwag kosztuje więcej, niż mogą one dać kożyści silnikowi. To jak twoim zdaniem montować te przeciwwagi czy zostawić tak jak jest?Zostaw tak jak jest, kiedyś miałem Muscela z skilnikiem od 360 i na wale tego silnika też nie było przeciwwag, a silnik pracował bez zastrzeżeń. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pucek 0 Napisano 10 Listopada 2007 Witam. Mam zamiar kupic ciągnik BELATUS 920.2 z mostem krzyzakowym i hydrauliką bosha. Interesuje mnie jak ta maszyna sie sprawdza, czy hydraulika działa sprawnie i co to jest "MONOBLOK" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rafael 0 Napisano 10 Listopada 2007 Ja polecam Pronar Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pucek 0 Napisano 11 Listopada 2007 Witam. Mam zamiar kupic ciągnik BELARUS 920.2 z mostem krzyzakowym i hydrauliką bosha. Interesuje mnie jak ta maszyna sie sprawdza, czy hydraulika działa sprawnie i co to jest "MONOBLOK" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bogdano 0 Napisano 12 Listopada 2007 Czy wiecie kto produkuje kabinę do MTZ taką jaką widać na niniejszym linku: http://www.allegro.pl/item263668446_mtz_82_idealne_bardzo_ladny.html Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zulus 0 Napisano 12 Listopada 2007 920.2 mam takiego od kwietnia jest o.k hydraulika bardzo dobra polecam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pigi 0 Napisano 12 Listopada 2007 zulus ile dałeś za tego bela. i gdzie kupiłeś Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zulus 0 Napisano 12 Listopada 2007 84tyś 18 miesięcy gwarancji Dobre Miasto War.maz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marcin82 0 Napisano 12 Listopada 2007 84tyś 18 miesięcy gwarancji Dobre Miasto War.mazSpirydowicz trzeba z nim się mocno targować i wszystko dopowiedzieć przed podpisaniem umowy. Jak kupiłem od niego MTZ-ta to wyjechał za brame i paliwo się skończyło Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach