Skocz do zawartości
strusiak

Paszociąg Chore Time

Rekomendowane odpowiedzi

Witam , mam problem z paszociągiem marki Chore Time , wygląda on następująca w jednej z lin zadawania paszy zostały połączone dwie spirale o rożnym skoku spirali za każdym razem gdy paszociąg się włączy po dojściu paszy do ostatniego karmidła przy silniku spirala gwałtownie odbija w 2 stronę,czy ktoś może pomoc w czym leży problem ? Czy to wina spirali i musi być na całej długości jednakowy skok ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Witam , mam problem z paszociągiem marki Chore Time , wygląda on następująca w jednej z lin zadawania paszy zostały połączone dwie spirale o rożnym skoku spirali za każdym razem gdy paszociąg się włączy po dojściu paszy do ostatniego karmidła przy silniku spirala gwałtownie odbija w 2 stronę,czy ktoś może pomoc w czym leży problem ? Czy to wina spirali i musi być na całej długości jednakowy skok ?

Najprawdopodobniej spirala jest za długa po dołączeniu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spiral nie powinno się łączyć, ja mam chore paszociąg i jest dobrze. Ale wszystko zależy kto ci montował bo może coś nyć nie tak. zobacz w opiniach w hodowli droiu na forum rolniczym (link) kilka osób miało podobny problem z linią paszową .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

można łączyć spirale i nie ma z tym żadnego problemu tylko trzeba zrobić to dobrze,

najdłuższa spirala to 100 m jak się nie mylę a paszociągi maja nawet po 130 m.

2,5zwoja się zazębia i spawa punktowo początek środek i koniec . musi być idealnie równo żeby spirala nie była szersza chodzi tu o średnice. Jak jest krzywo lub ciągiem zespawane to mogą być problemy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi