Skocz do zawartości
stajnia.admiral

Pompa zębata typ PZ2-KP2-25 zmiana kierunku obrotów i wlotu?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam następujący problem-chciałabym zmienić kierunek obrotów i odwrotnie podłączyć olej tylko nie wiem czy to jest możliwe? będzie to działać? Pompa ma iść do Sama .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Da się i wystarczy tylko obrócić tylny dekielek o 180 stopni

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co z wylotem i wlotem oleju? Zamienia się to ? Patrząc przez włot zębatki krecą się od siebie a po zmianie kierunku kręcic się będą do siebie...to nie przeszkadza?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przecież na dekielku jest napis wlot i po jego obróceniu będziesz wiedział jak podłączyć ,nie wiem jak jesteś kumaty w hydraulice siłowej ? więc dopowiem że pompy zębate tłoczą olej między zębami a ściankami korpusu .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niedawno tak przerobilem podobna pompe tej samej firmy -pol roku i idze do reklamacji, raczej nie polecalbym polskiej produkcji po 2 pompach serwo i tej trzeciej to z wlasnego doswiadczenia widze ze szkoda kasy- teraz kupilem bulgarska zobaczymy jak dlugo pochodzi.

bezproblemu mozna kupic pompy z lewym kierunkiem obrotow. farmexpert np ma takie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jasne pompa Ci wysiadła bardziej z braku dobrego filtrowania albo przeciążenia ? a ty zwalasz winę na zmianę kierunku tłoczenia ,pewnie te lewe są skręcane śrubami z lewym gwintem oczywiście żartuję ale co do samej przekładki to NIC się złego pompie nie stanie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cóż tak w prawdzie ja nie bardzo jestem kumatA ale mój mąż coś się tam orientuje-choć pewnie wolałby skonsultować to z kimś telefonicznie... Ja jestem tylko łącznikiem qw sieci

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi