Skocz do zawartości
joekk84

dwuobwodowy na jednoobwodowy

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Jak zmienić układ pneumatyczny w przyczepie z dwuobwodowego na jednoobwodowy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niestety wywalic zawory sterujace i wtawic od ukladu jednoobwodowego, probowalem to obejsc inaczej ale skutek mizerny byl wiec niema wyjcia,no zmiana ciagnika

Witam. Jak zmienić układ pneumatyczny w przyczepie z dwuobwodowego na jednoobwodowy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nic nie trzeba wywalać,nic nie trzeba przerabiać.Z przyczepy masz dwa wyjścia pneumatyczne /czerwony i żólta/do ciągnika z instalacją jednoobwodową podłańczasz tylko jeden z nich/nie pamiętam o jakim kolorze jak sprawdzę to dopiszę drugiego nigdzie nie podłanczasz i hamulce będziesz miał na przyczepie.Jak będziesz chciał to ci opiszę dokładnie językiem zrozumiałym w skrócie mechanizm działania instalacji jedno i dwuobwodowej bo to jest naprawdę praste jak ktoś ci wytłumaczy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W tej przyczepie było cos przerabiane bo była tylko żółta końcówka niby

wspolpracowala z ciagnikiem deutz, ja wziołem końcówke zmieniłem na jednoobwodowy i po podpieciu do ciagnika ku mojemu zdziwieniu zablokowało hamulce ( nie naciskajac pedału hanulca w ciagniku) zawór sterujacy wykreciłem z Neptuna

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie mieszaj kolego bo to nie dziala tak ze sobie jeden (zolty) podlaczysz i jest super wybaw, to dziala ale jak pisalem mizernie i puki sie cos nie stanie albo nawiedzony gliniarz nie zatrzyma.

a to ze zablokowalo to tak sie dzieje jak podlaczasz do czerwonego gniazda

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi