joekk84 0 Napisano 28 Lutego 2013 Witam. Jak zmienić układ pneumatyczny w przyczepie z dwuobwodowego na jednoobwodowy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nikt 0 Napisano 3 Marca 2013 niestety wywalic zawory sterujace i wtawic od ukladu jednoobwodowego, probowalem to obejsc inaczej ale skutek mizerny byl wiec niema wyjcia,no zmiana ciagnika Witam. Jak zmienić układ pneumatyczny w przyczepie z dwuobwodowego na jednoobwodowy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
joekk84 0 Napisano 4 Marca 2013 tez tak zrobiłem i działa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Agricurtor 0 Napisano 4 Marca 2013 Nic nie trzeba wywalać,nic nie trzeba przerabiać.Z przyczepy masz dwa wyjścia pneumatyczne /czerwony i żólta/do ciągnika z instalacją jednoobwodową podłańczasz tylko jeden z nich/nie pamiętam o jakim kolorze jak sprawdzę to dopiszę drugiego nigdzie nie podłanczasz i hamulce będziesz miał na przyczepie.Jak będziesz chciał to ci opiszę dokładnie językiem zrozumiałym w skrócie mechanizm działania instalacji jedno i dwuobwodowej bo to jest naprawdę praste jak ktoś ci wytłumaczy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
joekk84 0 Napisano 4 Marca 2013 W tej przyczepie było cos przerabiane bo była tylko żółta końcówka nibywspolpracowala z ciagnikiem deutz, ja wziołem końcówke zmieniłem na jednoobwodowy i po podpieciu do ciagnika ku mojemu zdziwieniu zablokowało hamulce ( nie naciskajac pedału hanulca w ciagniku) zawór sterujacy wykreciłem z Neptuna Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nikt 0 Napisano 4 Marca 2013 nie mieszaj kolego bo to nie dziala tak ze sobie jeden (zolty) podlaczysz i jest super wybaw, to dziala ale jak pisalem mizernie i puki sie cos nie stanie albo nawiedzony gliniarz nie zatrzyma.a to ze zablokowalo to tak sie dzieje jak podlaczasz do czerwonego gniazda Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach