Roman bbb 0 Napisano 20 Marca 2013 Chcę rozpocząć hodowle tuczników w cyklu otwartym. Obecnie hoduję bydło,ale mam pomieszczenia które mogę wykorzystać przez lato 6 miesięcy,Dużo czytałem co i jak, ale wiadomo trzeba je karmić w miarę tanio. Mam dużo owsa, owsa z łubinem(mieszanka 50/50), pszenżyto, od sierpnia będę miał pszenicę, mam też kiszonkę z kukurydzy.Czy na tych paszach dam rade, wiadomo że prosiętom coś trzeba dokupić. ale czy muszę kupować koncentraty.Bardzo proszę o podpowiedz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JACUS 0 Napisano 20 Marca 2013 akurat te pasze to niespecjalnie podchoda swinka-mozna je stosowac jako domieszke do 20 %, a kiszonka z kukurydzy-nie szlyszalem zeby ktos robil taki eksperyment Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Roman bbb 0 Napisano 20 Marca 2013 Co bym musiał dokupić, jęczmień?Czy cos jeszcze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach