Skocz do zawartości
Doradca_1

Rolnośrodowiskowe różnice w 2007-2013

Rekomendowane odpowiedzi

Pytanie moje dotyczy sprawy np. pakietu ochrona gleb i wód. Występuje różnica w kwotach płatności w nowym PROW(2007-2013)- 360 i 380 zł względem jeszcze obecnego 520 i 570 zł. Czy składający teraz do końca sierpnia 2006 wniosk, od przyszłego roku będą mieli płatność większą czy tą mniejszą? zdrowy rozsądek kierunkuje na płatność z budżetu 2004-2006 przez caly okres realizacji pakietu, ale to przecież ARiMR....

Mógłby mnie ktoś 100% upewnić? dzieki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kierownikiem BP nie jestem ale jeśli złożysz w tym roku to na 100% będzie płatność z obecnego PROW.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Kierownikiem BP nie jestem ale jeśli złożysz w tym roku to na 100% będzie płatność z obecnego PROW.

miało być tak dobrze , to dlaczego zmniejszają kase w takim razie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

załapałem sie na rolnośrodowiskowy w tamtym roku ostatni praktycznie dzień przyjmowania wniosku. Czy w każdym roku trzeba zgłaszać się do ODR gość z odru mówił coś o marcu jakie są terminy składania???????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli ktokolwiek złożył wniosek rolnośrodowiskowy w ARiMR pierwszy raz w terminie do 31 sierpnia 2006 r. to będą go obowiązywały zasady PROW 2004-2006. Jeżeli w tym okresie złożyła wniosek to rozpoczyna program od 1 marca 2007 czyli nie składa żadnych innych wniosków w marcu 2007. Wniosek kontynuacyjny składa dopiero w roku 2008, a konkretnie od 1 marca do 30 kwietnia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi