JarekSz 0 Napisano 10 Sierpnia 2007 suchodolak - po pierwsze drogie, po drugie dużerobern - przy opryskiwaczach po prostu dołanczasz lancę do wolnej sekcji i korzystasz z wody do płukania zbiornika, ale nie wyobrażam sobie jechać z rozrzutnikiem obornika i zapiętym opryskiwaczem Koledzy - to nie to. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tony 0 Napisano 10 Sierpnia 2007 Przypadkiem znalazłem coś takiego, http://www.allegro.pl/item221543015_myjka_cisnieniowa_na_walek_wom_do_ciagnika.htmlale źródło wody musiałbyś mieć na polu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
suchodolak 0 Napisano 10 Sierpnia 2007 suchodolak - po pierwsze drogie, po drugie dużerobern - przy opryskiwaczach po prostu dołanczasz lancę do wolnej sekcji i korzystasz z wody do płukania zbiornika, ale nie wyobrażam sobie jechać z rozrzutnikiem obornika i zapiętym opryskiwaczem Koledzy - to nie to.ja widzialem w castoramie myjkie i nie byla wcale taka wielka ani za drogie . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pronar23 0 Napisano 12 Sierpnia 2007 Panowie jaka jest wasza opinia na temat myjekSthila ,czy posiada ktoś taką , jak sie sprawuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JarekSz 0 Napisano 12 Sierpnia 2007 Qrcze zapomnniałem nazwy firmy która robi myjki dla Stihla, w każdym bądź razie są one granatowe i są na Polskim rynku. Cena oczywiście 60% wartości Stihla. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
markant50 0 Napisano 2 Lutego 2008 WitamMam pytanie ile bar minimalnie musi miec myjka aby póściła zaschnięty smar??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szopen72 0 Napisano 2 Lutego 2008 To nie tylko zależy od myjki ale też od dyszy przy płaskiej i 120atm słabo schodzi a przy rotacyjnej i tym samym ciśnieniu trzeba uważać na lakier!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hans 0 Napisano 2 Lutego 2008 samym cisniemiem nic nie zdziałasz............... potrzebna jest wysoka temperatura + detergent Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marbar 0 Napisano 2 Lutego 2008 To nie tylko zależy od myjki ale też od dyszy przy płaskiej i 120atm słabo schodzi a przy rotacyjnej i tym samym ciśnieniu trzeba uważać na lakier!!no dokładnie... płaska sie nadaje na do mycia samochodu itp. jak pocisnąlem rotacyjną to prawie naklejki bym stracił w ciągniku i zadnego detergentu nie potrzeba wszystko idzie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
suchodolak 0 Napisano 2 Lutego 2008 WitamMam pytanie ile bar minimalnie musi miec myjka aby póściła zaschnięty smar???temperatura temperatura temperatura i jeszcze raz temperatura jak bedzie para to jak bys sikal to tez zejdzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Iwan 0 Napisano 2 Lutego 2008 Witam, Mam mały dylemat. Myjka, którą do tej pory używałem padła no więc czeka mnie zakup nowej. Kärcher'y sa dość drogie, nawet te poserwisowe (czy jest w ogóle sens pchać się w coś takiego? dodam, że ta firma daje gwarancję na używane myjki). Na allegro jest jednak sporo myjek Einhell w przystępnych cenach. Do niej dokupiłbym jeszcze dyszę do piaskowania. Jeśli ktoś ma myjkę firmy Einhell lub ewentualnie słyszał coś o myjkach tej firmy to proszę podzielić się tutaj swą opinią.Na koniec: co możecie powiedzieć o myjkach firmy Black&Decker lub Makita, jak się sprawują? Za Wasze opinie będę niezmiernie wdzięczny pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
suchodolak 0 Napisano 2 Lutego 2008 Ja mam karchera który ma ok. 20 lat koszt takiej myjki to 2,/2,5tys jest w niej hds i ciepła woda Koszt naprawy pompy 500zl ,a naprawy silnika 200zl jak kupisz jakąś inna to możesz Mieć problemy z częściami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
johnson 0 Napisano 7 Lutego 2008 iał ktos problem z grzaniem wody w karher hds 100 albo hds 200 ? znacie jakieś serwisy na dolnym śląsku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hans 0 Napisano 7 Lutego 2008 iał ktos problem z grzaniem wody w karher hds 100 albo hds 200 ? znacie jakieś serwisy na dolnym śląsku palnik nie startuje ???//// czy cos innego sie dzieje???????????/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
suchodolak 0 Napisano 8 Lutego 2008 wystarczy ze bedziesz mial zle podlaczony do pradu, wtedy pompa paliwowa kreci sie w nieodpowiednia strone i karcher nie bedzie grzal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LII 0 Napisano 18 Lutego 2008 iał ktos problem z grzaniem wody w karher hds 100 albo hds 200 ? znacie jakieś serwisy na dolnym śląsku witam zajmuję się naprawami i sprzedażą myjek karcher problem zgrzaniem może mieć wiele wątków :kierunek obrotów ,brak paliwa,brak wody,zepsuty czujnik elektromagnetyczny,elektrozawór przy pompce paliwa pompka paliwowa zatkany filtr paliwa lub filtr wtrysku, wypalone elektrody,spalony transformator wysokiego nap.musiałbym zobaczyć żeby stwierdzić usterkę jestem z wielkopolski ale jeżdzę z myjkami po kraju proszę zadzwonić może będę gdzieś w pobliżu pana 600286891 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bialy2005 0 Napisano 18 Lutego 2008 koledzy a w myjkach bez ogrzewacza zomnowodnych kierunek obrotów jest wązny ?? bo mam karchera juz 2 lata HD 690 i nawet o tym nie pomyslałem że może odwrotniw byc podłaczona Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LII 0 Napisano 19 Lutego 2008 witam w myjkach bez podgrzewania kierunek obrotów jest nie ważny,w ciepłowodnych wentylator musi wydmuchiwać spaliny jeśli chodzi w drugą stronę to pompa paliwa też i dlatego nie odpala Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukasz111 0 Napisano 19 Lutego 2008 Panowie mam myjke hd1050, i mam problem.Silnik powinien przestać pracować w momencie kiedy puszczam spust przy lancy.A kiedy puszcze spust po chwili silnik sie włączy i wyłączy(oczywiście nie naciskam lancy i woda nie leci) i tak kilkakrotnie i w pewnym momencie właczy się i pracuje cały czas.Dopiero jak nacisne i puszcze spust lancy to przestanie.No i jak myje tojest dobrze,ale przestane na chwile to cały czas się tak dzieje. Kiedyś ojciec zawiózł do sprawdzenia karchera ale nic nie znaleźli.Czy może to być wina lancy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
damian9871 0 Napisano 19 Lutego 2008 zaworki nie trzymają i dopompowuje ciśnienie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukasz111 0 Napisano 19 Lutego 2008 zaworki na czym?Bo ja jestem delikatnie mówiąc lewy w tych sprawach.Można to naprawić we własnym zakresie?Dziękuje barszo za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
suchodolak 0 Napisano 19 Lutego 2008 zobacz czy nie wycieka gdzies woda uszczelnij i wioooo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marcinrol80 0 Napisano 19 Lutego 2008 użytkuje ktoś myjkę sthil. Mam zamiar kupic myjkę RE142 lub RE162 Jak sie one sprawują. Sprzedawca mówi mi że pompy i silniki mają takie same jak karcher. Więc powinny być trwałe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LII 0 Napisano 19 Lutego 2008 witam z tego co opisujesz wydaje mi się że przepuszcza ci pistolet ale nie koniecznie zaobserwuj czy jak puścisz pistolet to kapie jeszcze zlancy i silnik się włącza jeśli tak to wiadomo jeśli nie to trzeba szukać ubytku ciśnienia od węża aż po samą myjkę (zaworek stopu) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukasz111 0 Napisano 19 Lutego 2008 tak jak mówisz,puszcze pistolet to kapie z lancy a nawet czasami sika delikatnie.Dzięki za porady,a le teraz powiedz czy da się to naprawić we własnym zakresie i co nalezy zrobić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach