wdudzinski 0 Napisano 28 Czerwca 2005 Tu możecie zadawać pytania, dzielić się spostrzeżeniami i wystawiać opinie. Jednym słowem wszystko o JohnDeere. Odpowiem na każde pytanie Ostatnio zmieniony przez Marek Sz dnia Pią Paź 21 21:18:02 GMT, w całości zmieniany 1 raz(y). Zmieniona nazwa tematu oraz jego tymczasowe przyklejenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 28 Czerwca 2005 czy to prawda ze 8100 rozni sie od 8200 tylko cienszymi zwolnicami i troche inna pompa paliwowa, a 8200 od wiekszych czyli 8300 i 8400 tylko pompa? szukam 8300 lub 8400 z 1998-1998 roku z niewielkim przebiegiem max 6000. Ma ktos moze cos takiego do opchniecia. (nie interesuje mnie import ze slowacji lub czech) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 30 Czerwca 2005 Podaj na forum informację o JD przednionapędowych takich w granicach 60 KM lub stronę gdzie można to znaleść Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 8 Lipca 2005 Bez przedniego napędu są tylko na specjalne zamówienie cała reszta teżoto strona JDhttp://www.deere.com/pl_PL/products_ag/tractors/index.html Ale ciężko ci będzie znaleść coś w okolicach 60KMmoce zaczynają się od 72KM.Może znajdziesz coś w starszych modelach-używanych. /editsprostowanie JD w serii-5015-moce zaczynają się od 55 do 88 KMw poprzednim pscie miałem na myśli JD seria 5020.to tylepozdrawiam wszystkich. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 17 Lipca 2005 witam ile średnio pali ten ciagnik 5720? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 25 Lipca 2005 Mówicie żr JD spala mniej od Zetora jeśli tak jest to proszę o konkretne dane bo wg testów niemieckich DLG wcale to tak nie wygląda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CYPISEK 0 Napisano 6 Sierpnia 2005 Hej, powiedzcie mi ile trzeba zapłacić brutto za JD o mocy mniej więcej 120 koni w wyposażeniu standardowymNa stronie JD nie ma żadnych cenników Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
oiklon 0 Napisano 6 Sierpnia 2005 Radziłbym napisać meila do dilera JD http://www.deere.com/pl_PL/dealer_info/index.html tu sa adresy z prośbą o przysłanie cennika na meila powinni przysłać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 12 Sierpnia 2005 ooo john dere taki 80 KM ok 120 tys. zł marzenie tylko sporo kasy a zboże po 300zł ciekawe jak to zrobić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wdudzinski 0 Napisano 16 Października 2005 John Deere 6620 SE o mocy 125 koni 50,700 Euro netto (bez vat'u) http://www.deere.com/pl_PL/products_ag/tractors/6020_se/specyfikacja.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 20 Października 2005 ooo john dere taki 80 KM ok 120 tys. zł marzenie:D tylko sporo kasy a zboże bo 300zł ciekawe jak to zrobić dokładnie 146600 brutto. /edit zapomniałem dodać, że to promocja.Normalnie to prawie 180000 brutto.Może ktoś coś na temat JD 5720 coś wie: spalanie, awaryjność. Ostatnio zmieniony przez Marek Sz dnia Czw Paź 20 18:53:02 GMT, w całości zmieniany 1 raz(y) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wdudzinski 0 Napisano 20 Października 2005 Mogę wam napisać wszystko o 5620 ,5720 ,5820 ale nie spalanie i awaryjność bo jeszcze mojego 5820 nie przywieźli. Ale mam nadzieje że będzie palił mało i rzadko się psuł bo to w końcu JD no nie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 20 Października 2005 No,najoszczędniejszy to on nie będzie...5720 też nie jest Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wdudzinski 0 Napisano 21 Października 2005 Mógł byś napisać ile to pali, masz taki traktor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 21 Października 2005 około 17 l/ha pług 3 na 5 klasie ale na razie go docieram pozatym orał mój ojciec (65 lat)a więc zero doświadczenia z Powershiftem następne hektary będę orał sam a więc sprawdzę ale tak jak zetor nie lubi wyższych obrotów (ja zresztą też : ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wdudzinski 0 Napisano 21 Października 2005 Nie raz już to słyszałem że JD lepiej nie przekraczać 1800 obr/m, zresztą to i tak nie ma sensu ponieważ przy tych obrotach i tak osiąga pełną moc. Ten pług to trochę do niego nie za mały?Ile czasu zajęło zaoranie 1ha? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 22 Października 2005 Za mały ale na razie czekam jeszcze na unię na resorze a tak miałem przy okazji bezpośrednie porównanie z Zetorem który w tym pługu chodzi-jeżeli chodzi o czas to nie wiem dokładnie (załatwiałem coś w mieście) z tego co wiem to orał na B2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 24 Października 2005 jaki olej do silnika do jd 8400. turdus czy bawic sie w fuchsa ktory jest troche drozszy. ponadto co zalac do skrzyni. olej jd czy fuchsa hydramot ktory jest drozszy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wdudzinski 0 Napisano 24 Października 2005 Turdus to dobry olej, możesz go spokojnie lać do każdego ciągnika. Olej do skrzyni nie jest tak ważny jak silnikowy, więc ja bym sugerował się ceną:D Cen niestety nie znam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotras 0 Napisano 25 Października 2005 Ja bym nigdy nie oszczedzal na oleju. Jak lac to zawsze te lepsze. Ja jezdze na mobilu i tylko polecam dobre oleje. Co do oleju do skrzyni zwlaszcza takiej jak ma jd 8400 na pelnym powershifcie TYLKO DOBRY OLEJ BO JAK CI PRZYJDIE BEKNAC 20-30 TYS ZA NAPRAWE SKRZYNI TO NA NIC CI SIE ZDA OSZCZEDNOSC 100-200 zl. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grześ 0 Napisano 25 Października 2005 Ja zalewam Petro HPDO2 klasy CG-4 20W/50 i jest naprawdę dobry powiedziałbym że lepszy od Turdusa ale mogę się mylić bo może jest nowszy Turdus ja mam doświadczenia z nim sprzed dwóch lat. Co do skrzyni to się zgadzam za drogi szpas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wdudzinski 0 Napisano 25 Października 2005 Jeśli chcecie mieć olej pewność to lejcie Shella bo JD ma umowę z tą firmą i sprzedaje ich oleje we własnych beczkach. Wystarczy tylko sprawdzić parametry oleju w instrukcji i gotowe, 100% pewność że mamy właściwy olej w naszym ciągniku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marek Sz 0 Napisano 25 Października 2005 Witam ,poszukuję informacji na temat John Deera 5720 najlepiej od kogoś kto w/w ciągnik posiada-chodzi mi o koszty filtrów,przeglądów, jak to jest z awaryjnością.Chciałbym się również dowiedzieć czym różni się wersja Basic (oczywiście wiem ,że nie posiada klimy ,haków, paru reflektorków itp) ale róznica w cenie (ok 30 tysięcy) wskazywałaby na to ,że może jest w tym jeszcze jakiś haczyk...A może ktoś zna jakiegoś dealera z którym idzie się dogadać i który znatakie słowo jak "rabat".Z góry dziękuję za wszelkie informacje.ja jak bym teraz miał kupowac ciągniczek to bym sie nie zastanawiał bo za 120 koła to super traktorek ja jak kupowałem to kusztował 34 tys euro i nie kupiłem bo cena mnie odstraszyłaon kosztuje w standardzie 146200 brutto a w lepszej wersji 175000ja mówiłem netto 120. a wczesniej jakos nie słyszałem o tej wersji BASICto nie jest az taka roznica. wersja basic a lepsza to roznica max 10 tysi. a rozni sie klima i reflektorami.krabniestety różni się i to jak już pisałem o 30 tys (no może o 25) ale jeżeli wiesz gdzie można go kupić taniej to napisz (za 156 kupuję od razu)No dziś oDebra1łem a jutro w pole ...jak masz cyfrówke zrób pare zdjeć w akcji jak nim pracujesz i wogóle pare fotek traktorkajak cos moge je wrzucić na jakis serwerpozdro...a gdzie te fotki wrzucić ?Dziś posiałem trochę żytka ale Zetorem a do poważniejszej pracy wezmę się jak odbiorę Unię na resorach !Ale spoko podaj maila....a gdzie te fotki wrzucić ?Dziś posiałem trochę żytka ale Zetorem a do poważniejszej pracy wezmę się jak odbiorę Unię na resorach !Ale spoko podaj maila.Jeżeli nie zajmują bardzo dużo to proponuje wrzucić tu http://imageshack.us/ zrób dokłądnie jak napisał @oiikon a jak nie mozęsz sobie dac rady to napisz:Dbyłem na tej stronce i jeżeli mam ścągać jakiś programik chyba z 20 mega to ja dziękuję (jadę na modemie a nie neostradzie) podrzućcie maila to wyślębyłem na tej stronce i jeżeli mam ścągać jakiś programik chyba z 20 mega to ja dziękuję (jadę na modemie a nie neostradzie) podrzućcie maila to wyślęTam nic nie musisz ściagać dajesz wybierz potem zaznaczasz zdjęcie które chcesz pokazać i dajesz host it! i po robocie jeżeli by ci sie nie udało to wyślij mi na meila kid1988@o2.pl. Z góry dziekuje i pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krzysiek! 0 Napisano 26 Października 2005 Bracia mojego ojce kupil w tym roku okazyjnie jd 6810 w bardzo dobrym stanie polecam bajerek!!! przebieg minimalny z tego co pamietam 1500 motogodzin 125km rocznik 98 za około 80 tysiecy (z licytacji komorniczej)łatwił im to brat który ten ciagnik dostał od jednego dunskiego dzierżawcy za długi chyba przyznacie mi racje ze okazja była niezła a komforcik .....mażenie! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bialy2005 0 Napisano 27 Października 2005 ja też chce takiego JD za takie pieniadze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach