gedii 0 Napisano 3 Kwietnia 2007 Czyli po przejechaniu pola długości 1 km zaorzesz 0,2 ha . To 1 ha powinienieś machnąć w 1 godzinę , albo i szybciej . no ponad. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adam69b 0 Napisano 3 Kwietnia 2007 To za wolno jeżdzisz. .Teoretycznie pole długości 5 km i przy szybkości 5 km/h powinieneś orać 1 godzinę , ale to tylko moja teoria matematyczna , a ja lubię liczyć . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gedii 0 Napisano 3 Kwietnia 2007 To za wolno jeżdzisz. .Teoretycznie pole długości 5 km i przy szybkości 5 km/h powinieneś orać 1 godzinę , ale to tylko moja teoria matematyczna , a ja lubię liczyć . pisałem że ponad a co do twojej teori to jadąc z prędkością 10km\h bez zawracania miałbym zaorane 2ha Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adam69b 0 Napisano 3 Kwietnia 2007 Sorry nie zrozumiałem czy ponad godzinę czy ponad hektar. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
globus0007 0 Napisano 4 Kwietnia 2007 A co myślicie o używanym ciągniku John Deere 7800 albo 7700 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dominujacy rolnik 0 Napisano 4 Kwietnia 2007 Mój kumpel ma 7700 na sprzedaz i przedaje go już okło 8 miesięcy i sprzedać nie może Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hihot1 0 Napisano 4 Kwietnia 2007 Widocznie sprzedac nie chce albo przesadza z ceną , znam rolnika który kupuje ciagnik yy 2 lata i mowi że nie idzie kupić a on by najlepiej chcial kupić za pół ceny hahaha frajerstwa nie brakuje niech nikt nie mysli że znajdzie glupszego od siebie:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dominujacy rolnik 0 Napisano 4 Kwietnia 2007 z cena to faktycznie przesadza bo chce około 100tys zła faktycznie jest warty moim zdaniem z 70. masz racje frajerów nie brakuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gedii 0 Napisano 4 Kwietnia 2007 A co myślicie o używanym ciągniku John Deere 7800 albo 7700 to zależy jaki rocznik jaki przebieg na ile ha i co miałby robić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dakamilio 0 Napisano 4 Kwietnia 2007 ja mam john deera 7710 i lemkena vari opal x140 azur i na max rozzlorzonym plugu oram srednio 14 km/h na ciezkziej ziemi john deere to jets sprzet !! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mav 0 Napisano 5 Kwietnia 2007 ja mam john deera 7710 i lemkena vari opal x140 azur i na max rozzlorzonym plugu oram srednio 14 km/h na ciezkziej ziemi john deere to jets sprzet !! a nie przypadkiem 140 km/h he Wiadać ze spec pierwszej klasy jesteś od orki jak tyle jedziesz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
globus0007 0 Napisano 5 Kwietnia 2007 Kupując taki ciągnik miałby on robić wszystkie cięższe prace. Najlepiej jak by był z 94, 95roku i nie miał więcej jak 10tys. mtg. Ale nie wiem jak tam z kasą na niego..... Może jak coś jeszcze uzbieram to kupie takiego..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wałek 0 Napisano 5 Kwietnia 2007 witam, wie ktos moze jaki jest zalecany olej do skrzyni do john deera 2130? pisalem wczesniej ze mam problemy z hydraulika, okazalo sie ze czesci mechaniczne sa wszystkie ok, problem chyba w oleju lub filtry.. pozdrawiam:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Frontier 0 Napisano 5 Kwietnia 2007 @wałek Ja mam JD 2030AS i leje do skrzyni olej AGROL i chodzi ok. Wymien filtr i utrzymuj górny poziom oleju w skrzyni biegów. Pomiaru dokonaj po ok 5 min. od zgaszenia sinika. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zbyszek6000 0 Napisano 6 Kwietnia 2007 Mam problem, gdy skręcam kołami to nie mogę podnieść tura i odwrotnie (J.D. 3350), co się popsuło? Naprawdę nikt nic nie wie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grześ 0 Napisano 8 Kwietnia 2007 Nie ma z was nikt dostepu do danych diagnostycznych ciągników JD seri 7x00. Chodzi mi o kody. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marcin82 0 Napisano 8 Kwietnia 2007 GRZES w instrukcji masz kody a jak nie to sprawdz w serwisie tam maja na pewno Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grześ 0 Napisano 8 Kwietnia 2007 Tylko że nie mam instrukcji a servis niechętnie udziela takich informacji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dominujacy rolnik 0 Napisano 8 Kwietnia 2007 Zakupić możesz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pablooo 0 Napisano 10 Kwietnia 2007 Mam problem, gdy skręcam kołami to nie mogę podnieść tura i odwrotnie (J.D. 3350), co się popsuło? Naprawdę nikt nic nie wie ? JD ma jedną pompe od wspomagania i hydrauliki.Olej najpierw kierowany jest do wspomagania a potem do hydrauliki,jeśli podnosisz ładowacz lub tylny TUZ i zaczniesz kręcić kierownicą to ładowacz podnosi sie bardzo powoli. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zbyszek6000 0 Napisano 10 Kwietnia 2007 Ale on ma dwie pompy jedna większa druga mniejsza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zbyszek6000 0 Napisano 10 Kwietnia 2007 Jedna jest od wspomagania, a druga od hydrauliki. I co jest popsute? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marcin82 0 Napisano 10 Kwietnia 2007 A jak wyglada filtr?? moze cos blokuje przeplyw ojeju jakis paproch, folia, opilek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrmulticom 0 Napisano 10 Kwietnia 2007 Jedna jest od wspomagania, a druga od hydrauliki. I co jest popsute? Witam. To nie tak.Pierwsza pompa, ta w skrzyni biegów zapewnia smarowanie skrzyni i podaje olej poprzez rezerwuar do drugiej pompy - tej z przodu silnika. Dopiero ta pompa wytwarza ciśnienie zasilające wspomaganie i hydraulikę zewnętrzną (tur). Przyczyn niedomagań, które opisujesz może być kilka: niedrożny filtr, nieszczelna pompa w skrzyni, nieszczelności przekładni kierowniczej, zawór pierwszeństwa ... . Zacznij od najprostszych i drogą elimnacji dojdziesz do przyczyny.Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
1robert 0 Napisano 10 Kwietnia 2007 Witam Mam takie pytanie.. : czy ktoś z kolegów ma doświadczenia z ładowarką teleskopową John Deere 4500 z 97 roku albo podobnym sprzętem:?: - powinno być trochę podobnie jak w traktorze bo kiedyś pracowałem trochę na takim.Jako że maszyna dotarła do nas (nowy zakup )już niesprawna- nie moge powiedzieć od czego się zaczęło.Próbuje dojść co jest nie tak: maszyna bardzo dziwnie reaguje na joystick - tzn w większości robi co chce- np czasem sama opuszcza "przód ramienia"(widły).W hydraulice jest chyba za niskie ciśnienie bo jak się wysunie całe ramię do przodu to ledwo się potrafi podnieść samo - bez ładunku jak się zwiększy obroty silnika to dopiero coś się zaczyna dziać - zaczyna działać hydraulika ale bardzo powoli i bardzo niepewnie - przy tym słychać jakby "kawitowanie" pompy - moge się mylić.Jak sprawdzić czy to wina pompy - co po kolei? wiem że jest jeden filtr w zbiorniku a drugi chyba przed pompą -nie pamiętam na szybko - później [rzed głównym rozdzielaczem jest jakieś urządzenie które nie wiem co ma za zadanie.. NIESTETY nie mam doświadczenia z takimi układami a jedyne własną logikę...może ktoś ma jakiś schemat działania takiej hydrauliki - szybko się uczęNa "konsoli" jest wskaźnik ciśnienia oleju ale nic nie pokazuje - sprawdzałem czy dochodzi do niego sygnał - wygląda na to że układ elektryczny czujnika jest otwarty (np urwany kabel albo rozwarty styk) nawet nie wiem gdzie szukać tego czujnika. Zacząłem od elektryki bo była w strasznym stanie-przeglądnąłem joystick - znalazłem jeden zepsuty włącznik - który przełacza się po ruszeniu dźwigni w którakolwiek stronę - naprawiłem to - reszta elektryki dźwigni wygląda na ok reasumując: może ktoś ma jakąś dokumentację chociaż podobnej instalacji albo wie gdzie takową znaleźć/kupić bo to by było bardzo dużo -teraz bez dokumentacji i doświadczenia to jest błądzenie w ciemnościach : Rozmawiałem z serwisem ale na razie nic nie znalazłem.. bede dalej próbował. Interesuje mnie np serwisówka albo schemat elektryczny oraz hydrauliczny w dowolnej przyswajalnej formie.prosze o jakąkolwiek pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach