Marek Miecznikowski 0 Napisano 18 Marca 2008 potrzebuje do john deera 3130 hydrosilnik do przedniego napędu lub częsci do niego. jakby ktoś wiedział gdzie można dostać częsci do tego podzespołu to prosze o kontakt na adres mailowy: karolinamiecznikowska@wp.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
globus0007 0 Napisano 18 Marca 2008 Witam, mam problem w małym sensie tego znaczenia.... Chodzi o to że mam 2 Fortschrity i chciałbym je zastąpić czymś lepszym chodzi o 2 marki John Deere i Fendt. Biorę pod uwagę JD 6800, 6900, 7600, 7700 lub Fendt 512, 514. Wiem, że są to dobre ciągniki i mało awaryjne, ale nie mogę ojca namówić za bardzo na zakup któregoś z nich bo on twierdzi, że ciężko jest dostać części do tych ciągników, a jak już to ceny są wysoki (co do cen to się nie sprzeczam) ale ja jestem tego zdania że jak się kupi dobrą maszynę to nie potrzeba kupować części tylko podstawowe eksploatacyjne..... Dlatego proszę osoby które mają m.in takie ciągniki o to by opisały swoje maszyny, żeby ojciec sobie sam poczytał, że warto jest kupić taki ciągnik a nie zetora 16245. Z góry dziękuje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marbar 0 Napisano 19 Marca 2008 bracie bierz John'a a w nocy wynagrodzi Ci to żona Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grześ 0 Napisano 19 Marca 2008 Sam przesiadłem się z ZT 323a na jd 7600 i naprawdę warto tyle zapłacić. A co do zetorka to znajomy miał samego na 100ha to co raku pompa i rozdzielacz do wymiany. Takiej dostał wprawy że pompę w godzinę wymieniał bez spuszczania oleju. Jak 2 lata temu kupiłi JD 6800 to zetor przestał się psuć a robotę zetora 160 konnego robi 120 konny JD. Ja bym się nie zastanawiał a co do ceny części to nie różnią się. Tylko że do zt323a dostaniesz używane a do jd ciężko tylko nowe są do wyboru. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marbar 0 Napisano 19 Marca 2008 | w 100% popieram | | V Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
snieg 0 Napisano 19 Marca 2008 Do Marka Miecznikowskiego.Wysłałem Ci strony z katalogu od przedniego mostu hydraulicznego do JD3130.Jak byś potrzebował, to mam cały katalog.Jak chodzi o części, to spróbuj w Jelonku-nowe.Używane-Sjorup traktor.pl. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marek Miecznikowski 0 Napisano 19 Marca 2008 do Wojciecha Snieg: bardzo dziekuje za pomoc, bede próbował szukać tych cześci. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
globus0007 0 Napisano 20 Marca 2008 Jakiego polecalibyście JD.? Czym różni się np. 6900 od 7600? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maskin 0 Napisano 20 Marca 2008 ile ten moze sie cenic rok 1993http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/e6cf6f043f486bb9.html Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marbar 0 Napisano 20 Marca 2008 Jakiego polecalibyście JD.? Czym różni się np. 6900 od 7600?na pewno mocniejsza hydraulika, moc praktycznie ta sama, chyba jest ciezszy i zwolnice sie na koncu przy felgach roznia... a tak to samo chyba Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szczewko 0 Napisano 20 Marca 2008 seria 7600 bedzie na pewno stabilniejsza w pługu obrotowym,silniejsza hydraulika i warunki trakcyjne na pewno lepsze niz 6900.kolega ma 6920 i w 5 skibowym Ibisie XXLS jest mało stabilny i musi zakładac obciaznik 1000 kg na przod.Moim zdaniem lepiej kupic 7600 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ukasz52 0 Napisano 20 Marca 2008 zła wiadomość właśnie JD podniósł ceny na modele serii 6*** o 2 % a jeszcze planuja podciągnąć cene serii 8*** Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario98 0 Napisano 20 Marca 2008 Nawet domyślam sie czemu. Pewnie w związku z tym że od dziś jest ta nowa ustawa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JDG 0 Napisano 20 Marca 2008 seria 7600 bedzie na pewno stabilniejsza w pługu obrotowym,silniejsza hydraulika i warunki trakcyjne na pewno lepsze niz 6900.kolega ma 6920 i w 5 skibowym Ibisie XXLS jest mało stabilny i musi zakładac obciaznik 1000 kg na przod.Moim zdaniem lepiej kupic 7600 Z pięcioskibową obrotówką żaden z wyżej wymienionych ciągników nie obędzie się bez tonowego balastu.7600 ma chyba większe ogumienie, a to już ważyny argument. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marbar 0 Napisano 21 Marca 2008 Nawet domyślam sie czemu. Pewnie w związku z tym że od dziś jest ta nowa ustawa ustawa o??? no własnie o czym? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ukasz52 0 Napisano 21 Marca 2008 pewnie odnosnie zakupu ciagników (maszyn) przed podpisaniem umowy... rolnicy pokupia a potem płacz bo nie zatwierdzili wniosku albo brakło funduszy... ale za to na placach sie zrobi miejsce na nowe maszyny Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kip 0 Napisano 22 Marca 2008 Witam. Interesuje mnie opinia na temat ciągnika JD 2140. Czy to maszyna godna polecenia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario98 0 Napisano 22 Marca 2008 pewnie odnosnie zakupu ciagników (maszyn) przed podpisaniem umowy... rolnicy pokupia a potem płacz bo nie zatwierdzili wniosku albo brakło funduszy... ale za to na placach sie zrobi miejsce na nowe maszyny Dokładnie jest powiedziane że na własne ryzyko rolnik kupuje a więc ma świadomość tego że wniosek mogą odżucić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
areksz27 0 Napisano 22 Marca 2008 Witam Kupiłem john deere 6506 i mam pewien problem mianowicie coś mi puka w przednim moście gdy skręcę mocno ale tylko przy włączonym przodzie czy ktoś może wie co to może być. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szczewko 0 Napisano 22 Marca 2008 Sprawdz czy krzyzaki luzu nie maja. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
areksz27 0 Napisano 23 Marca 2008 Krzyżak luzu niema a to puka bardziej koło środka mostu. Pozdrawiam. Wesołych świąt. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maskin 0 Napisano 23 Marca 2008 Panowie mam taki problem. Znalazlem Johna 7600 za nieduze pieniadze z 1993 roku. Oto on http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/e6cf6f043f486bb9.htmlNapisalem do goscia i on chce mi go wyslac za posrednictwem tej firmy http://www.eurotransports.net.ms/ , jest jakies 90 dniowe ubezpieczenie, mam dostac transport w ciagu 7 dni roboczych od dnia wplaty kasy tej firmie, jak mi sie nie podoba to traktor zwracac. jesdyny problem to to ze musze wczeniej wplacic kase. Gosc nie podaje nr telefonu tylko wszystko na email. Moze ktos cos transportowal przez ta firme i na tych zasadach? moze to nie jest zle... ale czy sprawdzone?Oto oryginal wiaomosci I'm in Greece and I have to let you know that the traktor is here with me. The transport will be made by Euro Transports ( http://www.eurotransports.net.ms/ ) . The service has frequent shared container services. It will be insured at the delivery service. If something happens on the road, you will receive the insurance from the delivery service. The delivery will take between 5 and 7 working days (with insurance and 90 days return policy). The traktor will be delivered to your location. As soon as the traktor arrives, you will test it and if it does not matches 100% to your expectations, you will return it in maximum 90 days since the arrival date. FOR PAYMENT AND TRANSPORT I WILL USE ONLY Euro Transports ( http://www.eurotransports.net.ms/ ) SO WE CAN BOTH BE PROTECTED! Here are the steps to complete the transaction: 1) you give me your complete name, address and your personal phone number2) i send the traktor on your name and address through Euro Transports ( http://www.eurotransports.net.ms/ )3) Euro Transports Team contact you by e-mail with the delivery confirmation, tracking number and payment instructions4) you pay by bank account to the Euro Transports and you confirm to them the payment5) you receive the tractor If you agree with my above terms, I'm sure that we can close the transaction as soon as possible. I have reserved the traktor for you until I will have your final answer. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
globus0007 0 Napisano 23 Marca 2008 Na pewno nie zgodził bym się na takie rozwiązanie że wcześniej kasa a później ciągnik, bo w tych czasach nie można być pewnym co się kupi..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marbar 0 Napisano 23 Marca 2008 Krzyżak luzu niema a to puka bardziej koło środka mostu. Pozdrawiam. Wesołych świąt. cos sie dzieje z mechanizmem blokującym przednie koła... na poszatek wymien olej na najlepszy zalecany przez dilera, prawdopodobnie długo nikt tam nie zagladał i nie wymieniał oleju, jesli to nie pomoze prawdopodobnie bedzie trzeba rozebrac i pogrzebac przy tych tarczkach http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/6b739e0b7997f2a7.html bo nie rozłączaja dokładnie mechanizmu... tylko konia z rzedem temu kto wyjasni na jakiej zasadzie działaja te tarczki automatycznie... Pozdr! Również Wesołych Swiat! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grześ 0 Napisano 23 Marca 2008 Maskin: odpóść sobie. Jak chcesz to bierz jakiegoś gościa który jeździe tam gdzie stoi ten ciągnik, obejerzyj i tylko na tej zasadzie go kupuj. A o transport to się martw jak już kupisz.Areksz27: spróbuj podnieść przód i kokręć kołem może coś zastuka. A ma on blokadę przedniego napedu? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach