szopen72 0 Napisano 12 Kwietnia 2008 Standardowo opona ma oznaczenia w calach np 18.4/34 a wszystkie obniżone profile oznacza się w milimetrach-szerokość i procentach standardowej wysokości np. /80, /85, /60. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JDG 0 Napisano 12 Kwietnia 2008 W Polsce jeszcze mało się przywiązuje wage do opon a to jest błąd jak Szopen napisał różne rozmiary a nawet opony różnych producentów mają różne właściwości.Pełen wymiar to właśnie np.18.4/34 czyli przekładając to na wymiar metryczny profil 85 a opony niskoprofilowe to profil 70 póżniej 65 oraz ostatnio 60 a nawet 50 przy oponach bardzo szerokich.Czym opona szersza o niższym profilu tym można jeździć na niższym ciśnieniu.Niższe ciśnienie mniejsze ugniatanie, większy uciąg, mniej paliwa na hektar. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szopen72 0 Napisano 12 Kwietnia 2008 Zamiast zakładać coraz szersze opony do uprawy lepiej zakładać bliźniaki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JDG 0 Napisano 12 Kwietnia 2008 Oczywiście bliźniaki są najlepszym rozwiązaniem do upraw polowych, ale nie zawsze jet możliwość w zmieszczeniu się w 3 metrach szerokości, a jak ktoś dysponuje takimi maszynami i dużo przemieszcza się po szosach i wykonuje ciągnikiem wiele czynności które też wymagają np. niskiego ugniatania to lepiej dysponować bardzo szerokim ogumieniem nawet z centralną rególacją ciśnienia z kabiny niż bliźniaki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marbar 0 Napisano 12 Kwietnia 2008 Oczywiście bliźniaki są najlepszym rozwiązaniem do upraw polowych, ale nie zawsze jet możliwość w zmieszczeniu się w 3 metrach szerokości, a jak ktoś dysponuje takimi maszynami i dużo przemieszcza się po szosach i wykonuje ciągnikiem wiele czynności które też wymagają np. niskiego ugniatania to lepiej dysponować bardzo szerokim ogumieniem nawet z centralną rególacją ciśnienia z kabiny niż bliźniaki.fajny temat tylko ze... ludzie zakładaja blizniaki bo gdzie w szescdziesiatce centralna regulacja cisnienia... to juz i tak duzy postęp swiadomosci... ale jak juz jestesmy przy nowoczesnym rolnictwie to wolałbym chyba centralna regulacje cisnienia z szerokim ogumieniem... mamy dosc szerokie to w porownaniu z poprzednimi nie ma zadnego porowania... za czesto musiałbym przekładac te blizniaki... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mateush 0 Napisano 14 Kwietnia 2008 Jaki olej lejecie do silników do JD i jaki do olej jest do hydrauliki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JDG 0 Napisano 14 Kwietnia 2008 Jaki olej lejecie do silników do JD i jaki do olej jest do hydrauliki? Poczytaj sobie nie idż na łatwizne o tym już było. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
globus0007 0 Napisano 15 Kwietnia 2008 Jaki olej lejecie do silników do JD i jaki do olej jest do hydrauliki? Poczytaj sobie nie idż na łatwizne o tym już było. Wysłany: Nie Mar 9 19:13 GMT 2008 Temat postu: Odpowiedz z cytatemOleje do John Deera :silnik-Torq-Gard Supreme 15W40 Normy:ACEA E2-96;API CG4\SF ;MB228.1 ;MIL L 2104 E ;GM ALLISON C4. Ja używam Mobil Delvac. Skrzynia biegów -Hy-Gard ;Normy:JDM J20C-J20A/JDM J20D-J20B ; MF M1143 ; NF-HF-68/HV32.Jakiś hydrauliczno przekładniowy o tych parametrach.Jak nie będzie odpowiadał tym normom to podobno się tarczki rozklejają od zółwia i zająca.Czyli HI-LO[szybko-wolno].Przedni most i zwolnice:Extreme-Gard85W-140 ;Normy :MIL L 2105 B;API GL5.Smar do łożysk i krzyżaków:GREASE-GARD EP Norma:NLGI 2 . Materiały zaczerpnięte od dilera John Deere. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marbar 0 Napisano 15 Kwietnia 2008 tu nie potrzeba bliźniakow http://www.allegro.pl/item345412181_john_deere_8300.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marcin82 0 Napisano 15 Kwietnia 2008 tu nie potrzeba bliźniakow http://www.allegro.pl/item345412181_john_deere_8300.html ciekawe z czym pracował. . . ale mocowanie do bliźniaków na tył jest Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MarcinC-360 0 Napisano 15 Kwietnia 2008 tu nie potrzeba bliźniakow http://www.allegro.pl/item345412181_john_deere_8300.html No comment Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kalisk 0 Napisano 15 Kwietnia 2008 tu nie potrzeba bliźniakow http://www.allegro.pl/item345412181_john_deere_8300.html No comment to z niemiec ten ciągniczek??? oponki super przednie piekne ale tył prezentuje sie zacnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marbar 0 Napisano 15 Kwietnia 2008 tu nie potrzeba bliźniakow http://www.allegro.pl/item345412181_john_deere_8300.html No comment respect widac albo gosciu sie nie bawi w orke albo to jest jednen z wielu ciagnikow, do siewu ale chyba to pierwsze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vtec 0 Napisano 16 Kwietnia 2008 witam forumowiczów, Poszukuje instrukcji obsługi do JD 2040s z 89r. Czy ktos wie czy istnieje taka w języku polskim? Goraca pozdrawiam i oczekuje na jakakolwiek pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kalisk 0 Napisano 16 Kwietnia 2008 witam. ostatnio kupiłem za 17 tyś ursusa 100 km(2/4) silnik po remącie turbo w porządku ogólnie wszystko dobrze z ciągnikiem. mam tytanie czy znalazł bym dj w podobnej cenie do 20 tys zł takiego z dj z 85 z luc cos koło tego. sąsiad chce cos kupic i się zastanawia. jeszcze jedna żecz wiadomo ciągnij jd bedzie z zagranicy czy durze jest ryzyko ze trafi sie ciagnik w totalnej rozsypce gdzie nie tylko silnik do roboty bedzie. sąsiad wystraszyłe się jak bylismy u mechanika i ktos przyprowadził jelonka no i skrzynia ciekła silnik padniety a zamnienik turba kosztował tyle co nowa do ursusa. a i jeszcze dostepność części to wielki znak zapytania. sam wiem ze john deere to świetna firma i chciał bym cos sie jeszcze dowiedziec. nowe jd sa przepiekne ale za drogie i przez to niedostępne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marcin82 0 Napisano 16 Kwietnia 2008 kalisk - jak o ciągniki dba się tak jak o ortografię to nie dziwne że wszystko cieknie i się sypie. . . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szczewko 0 Napisano 17 Kwietnia 2008 witam. ostatnio kupiłem za 17 tyś ursusa 100 km(2/4) silnik po remącie turbo w porządku ogólnie wszystko dobrze z ciągnikiem. mam tytanie czy znalazł bym dj w podobnej cenie do 20 tys zł takiego z dj z 85 z luc cos koło tego. sąsiad chce cos kupic i się zastanawia. jeszcze jedna żecz wiadomo ciągnij jd bedzie z zagranicy czy durze jest ryzyko ze trafi sie ciagnik w totalnej rozsypce gdzie nie tylko silnik do roboty bedzie. sąsiad wystraszyłe się jak bylismy u mechanika i ktos przyprowadził jelonka no i skrzynia ciekła silnik padniety a zamnienik turba kosztował tyle co nowa do ursusa. a i jeszcze dostepność części to wielki znak zapytania. sam wiem ze john deere to świetna firma i chciał bym cos sie jeszcze dowiedziec. nowe jd sa przepiekne ale za drogie i przez to niedostępne Za 20 tys nie kupisz dobrego 100 konnego JD.Klamota do roboty to tak ale za dobrego musisz dac 30-35 tys. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grześ 0 Napisano 17 Kwietnia 2008 Za 20 tyś to można sobie 100 konnego ZT 323A kupić!!!!. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marbar 0 Napisano 17 Kwietnia 2008 trafna uwaga Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
przem 0 Napisano 17 Kwietnia 2008 za 17 tys euro można znależć już jakiś ciekawy ciągnik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kalisk 0 Napisano 20 Kwietnia 2008 uu byłem oglądać ciągniki uuu oglądałem 6 garowego jrlonka z lat 90 kabina taka pułoktągła mial 116 koni ale opony mial prawie 2 razy szersze niż odpowiednik ursus 1224. stary jelonek ale juz miał rególacje predkości wwowert shift i różne pokrętełka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ksiaze 1 Napisano 21 Kwietnia 2008 witam mam JH 6400 z 1994 r motogodzin 8900 mam pytanie do uzytkownikow tego jelonka jakie ma plusy minusy jak sie z nim obchodzic...szukam instrukcji i katalogu do tego modelu za pomoc bede wdzieczny GG 421674 duzykris@interia.pl pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
anusiak 0 Napisano 28 Kwietnia 2008 witam mam JH 6400 z 1994 r motogodzin 8900 mam pytanie do uzytkownikow tego jelonka jakie ma plusy minusy jak sie z nim obchodzic...szukam instrukcji i katalogu do tego modelu za pomoc bede wdzieczny GG 421674 duzykris@interia.pl pozdrawiam Jle zapłaciłeś ?? Jaką masz skrzynie ?? I czy masz pneumatyke ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
anusiak 0 Napisano 28 Kwietnia 2008 Bo włąsnie zakupiłem 6400 z 97 roku. i tez potrzebuje sporo informacji na jego temat. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
john deere19 0 Napisano 4 Maja 2008 hej kolego mam pytanie czy wiesz moze jak w john deere 8530 podniesc przednie zawieszenie(tls czy jakos tak) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach