musiej95 0 Napisano 4 Maja 2008 może ktoś udzielic mi informacji gdzie znajduje się cewka załączania przedniego napędu w jelonku 3050 i ile oleju wchodzi do skrzyni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szczewko 0 Napisano 4 Maja 2008 może ktoś udzielic mi informacji gdzie znajduje się cewka załączania przedniego napędu w jelonku 3050 i ile oleju wchodzi do skrzyni Cewka znajduje sie po przeciwnej stronie jak wychodzi wał do przedniego mostu,pod taka blacha ochronna.Oleju wchodzi ok.45-50 litrow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JDG 0 Napisano 6 Maja 2008 hej kolego mam pytanie czy wiesz moze jak w john deere 8530 podniesc przednie zawieszenie(tls czy jakos tak) Dziwne pytanie w jelonkach TLS na pstoju można zmieniać wysokość np. podczas zakładania i zdejmowania obciążnika a w trakcie jazdy można regulować twardość bądź blokować do niektórych prac polowych. Tak jest w serii 6 ale w 8 to instrukcja albo serwis. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ulan 0 Napisano 7 Maja 2008 Witam! -Instrukcja obsługi i katalog części do ciągników John Deere : 6520 i 6620 SE (instrukcja do tych modeli), a katalog zawiera modele 6320,6420,6520,6620 Jesli ktos potrzebuje ksiazki do ktoregos z tych modeli, oto moj e- mail Comp4ct@wp.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
solek01 0 Napisano 21 Maja 2008 czy ktos wie czy w polsce jest dostepny w sprzedazy John Deere, 5215 a tak pozatym to mi sie wydaje ze w polsce jest malo modeli dostepnych Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rechu1 0 Napisano 26 Maja 2008 Ma ktos pomysl gdzie szukac przyczyny slabego wspomagania i braku przedniego napedu (napedzany silnikami hydraulicznymi) w jd 3030 ? jak sprawdzic czy pompa hydrauliczna jest dobra? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szczewko 0 Napisano 27 Maja 2008 Ma ktos pomysl gdzie szukac przyczyny slabego wspomagania i braku przedniego napedu (napedzany silnikami hydraulicznymi) w jd 3030 ? jak sprawdzic czy pompa hydrauliczna jest dobra? Sprawdz jaki daje cisnienie na szybkozłaczce.powinno byc ok.180 atm. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rechu1 0 Napisano 28 Maja 2008 Sprawdzilem cisnienie ma 100 a jak skrecam kierownica to do zera spada.Czy mozna jakos zwiekszyc wydajnosc pompie? odkrecalem jeden tloczek i uwazam,ze nie jest wypracowany bo przesuwa sie syto.Czy to moze byc wina jakichs slabo zamykajacych zaworkow od tloczka czy nie zaczynac zabawy i zbierac na regeneracje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukkrak25 0 Napisano 29 Maja 2008 Witam. Mam pytanie dotyczące JD 3140. Otóż nabyłem go nie dawno, jest on z 84roku bez przedniego napędu. I mam 3 pytania: jak się uruchamia świeca płomieniowa (próbowałem różnych kombinacji i nie ma napięcia na przewodach przy niej), jak się zmienia prędkość obrotową wałka odbioru mocy i po środku kabiny w podłodze przy siedzisku jest takie kółko z żółwiem i zającem, wkręca się i wykręca i za nic nie wiem do czego ono jest. Jeśli ktoś mógłby mi pomóc to będę wdzięczny.Dzięki i pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szczewko 0 Napisano 29 Maja 2008 Witam. Mam pytanie dotyczące JD 3140. Otóż nabyłem go nie dawno, jest on z 84roku bez przedniego napędu. I mam 3 pytania: jak się uruchamia świeca płomieniowa (próbowałem różnych kombinacji i nie ma napięcia na przewodach przy niej), jak się zmienia prędkość obrotową wałka odbioru mocy i po środku kabiny w podłodze przy siedzisku jest takie kółko z żółwiem i zającem, wkręca się i wykręca i za nic nie wiem do czego ono jest. Jeśli ktoś mógłby mi pomóc to będę wdzięczny.Dzięki i pozdrawiam.Swiece płomieniowa uruchamiasz przełacznikiem od odpalania ciagnika.Bez swiecy odpalasz przekrecajac w prawo,a ze swieca w lewo.Predkosc wałka przestawiasz taka dzwignia w podlodze po prawej stronie kolo blokady mostu.Jak przestawisz do przodu to jest 1000 a do tyłu 540.To pokretło jest od szybkosci dzialania podnosnika. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukkrak25 0 Napisano 29 Maja 2008 Dzięki wieklkie za pomoc Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
miszka01 0 Napisano 1 Czerwca 2008 Mam JD 6200, 99 r i mam problemy z opuszczaniem podnośnika. Nie działa mi automatyczne podnoszenie po nacisnieciu przycisku do podnoszenia, musze go cały czas trzymac az sie podniesie. Moze ktoś wie jak to ustawic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
miszka01 0 Napisano 1 Czerwca 2008 Jak w JD 6200 wymienić simering na wałku WOM ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marbar 0 Napisano 4 Czerwca 2008 chyba nikt jeszcze tego nie robił... spróbuj z katalogiem po kolei jak sie nie boisz eksperymentowac katalog jest on - line przeczytaj pare postów wczesniej jest instrukcja jak tam wejsc itd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
miszka01 0 Napisano 5 Czerwca 2008 Juz wiem, wymiana simmeringa jest bardzo prosta. Wkręcamy w niego dwa wkrety samowiercące i za nie ciągniemy. Przed tym musimy ustawic ciagnik tak, aby przód ciagnika był jak najnizej ( na góreczce ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JDG 0 Napisano 6 Czerwca 2008 Juz wiem, wymiana simmeringa jest bardzo prosta. Wkręcamy w niego dwa wkrety samowiercące i za nie ciągniemy. Przed tym musimy ustawic ciagnik tak, aby przód ciagnika był jak najnizej ( na góreczce ) Ja w 6920 wydłubałem go śrubokrętem a olej spuściłem nie cały, ale do poziomu uszczelniacza. Trzeba uważać podczas mycia myjką wysokociśnieniową bo ja go tak prawdopodobnie załatwiłem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
miszka01 0 Napisano 7 Czerwca 2008 Czy ktos moze wie gdzie w JD 6200 znajduja sie zaworki odpowiedzialne za wspomaganie kierownicy? U mnie jest taki problem, ze wspomaganie chodzi mdopiero po przesynieciu dzwigni od sterowania hydrauliki. Powiedziano mi w serwisie ze nalezy je przeczyscic, znajduja sie z tyłu nad podnosnikiem. Jak kros wie to niech przesle mi scan na maila Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JDG 0 Napisano 7 Czerwca 2008 Poszukaj sobie tutaj:http://jdpc.deere.com/jdpc/servlet/com.deere.u90490.partscatalog.view.servlets.HomePageServlet_Alt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grześ 0 Napisano 8 Czerwca 2008 Panowie co może być sprawcą tego że mimo wyłączonego przedniego napędu on niekiedy sprawia wrażenie że jest włączony zwłaszcza to czuć jak wykonuję maxymalny skręt kołami wyraźnie wtedy hamuje nie pozwala się swobodnie toczyć ciągnikowi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stasiek-84 0 Napisano 8 Czerwca 2008 jak skręcasz kołami to zmienią się długości drogi do pokonania przez poszczególne osie i nie ma zgrania, przód musi przejechać większą drogę, widoczne to jest szczególnie na twardych powierzchniach i działa tak samo w każdym cięgniku z włączonym przednim napędem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marbar 0 Napisano 8 Czerwca 2008 jak skręcasz kołami to zmienią się długości drogi do pokonania przez poszczególne osie i nie ma zgrania, przód musi przejechać większą drogę, widoczne to jest szczególnie na twardych powierzchniach i działa tak samo w każdym cięgniku z włączonym przednim napędem.ale to sie dzieje przy wyłączonym napedzie jak przeczytałem... a blokada przedniego mostu nie szwankuje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grześ 0 Napisano 8 Czerwca 2008 Nie zauważyłem aby szwankowała jak poptrzebny przedni napęd to działa, nawet kontrolka się zaświeca jak hamuję powyżej 15 km/h. Macie jakieś sugestie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
miszka01 0 Napisano 15 Czerwca 2008 Może ktoś wie jak w JD 6200 uruchomic i ustawic komputer ( ilośc mth, km/h itp). Po uruchomieniu ciągnika pojawai sie liczba mth, pozniej prędkośc a poznie, DCU, DHU itp. Jest jakis przełącznik po prawej stronie kierownicy do zmiany opcji wyswietlacza ale naprzemian działaja chyba obroty silinika. Prosze o pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marbar 0 Napisano 15 Czerwca 2008 jedyne chyba co mozesz ty sam zrobic to przełączanie własnie tym przełącznikiem przy kierownicy z prawej strony, spróbuj przełączac krotkimi przycisnieciami, albo jeden raz przytrzymaj dłuzej... a tak poza tym to jedynie komputer podpiac... Grzes uporałes sie z tym przodem? moze olej jest cos nie teges i masz za duze opory toczenia i stad to sie bieze? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pszpak 0 Napisano 15 Czerwca 2008 witam. posiadam traktor john deree 5720 już od 2 lat( 2250 h.) w wersi "adventure''spisuju sie świetnie kupiłem go za 140000 zł. netto. z turem , przednim tuz. i wom. oraz klima i pare innych bajerów. z deelerem jest dobra wspułpraca jak potrzeba jakiś części to przywiozą Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach