miszka01 0 Napisano 12 Lutego 2009 Czy tur od JD 5720 bedzie pasował bez żadnych przeróbek do JD 6200? Czy mocowania są inne ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
anusiak 0 Napisano 13 Lutego 2009 A gdzie takie zestawy mozna dostać? Pod wrocławiem w bykowie mówią że miewają, ale coś dawno nie mieli. Poza tym znalazłem gości co zakładają pneumatyke do ciągników za 5000 zł, tylko ciekawe jakie wykonanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grześ 0 Napisano 14 Lutego 2009 Szukaj cierpliwie na allegro. Może nawet pasować od innej marki, byle były podstawowe elementy reszte się dopasuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marcin10 0 Napisano 18 Lutego 2009 Witam. Czy może mi ktoś udzielić informacji na temat wyświetlacza w John Deere 6900 96 rok ,który znajduje się na desce rozdzielczej (licznik prędkości, motogodziny, obroty silnika, obroty wałka) kompletnie zgłupiał po zdjęciu klem. Poradźcie co należy zrobić aby powrócić do normalnych ustawień. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Aras DSL 0 Napisano 18 Lutego 2009 Ja jak sciagałem klemy to nic sie nie działo, wszystko działa ok. Moze ważna jest kolejność zakładania klem? Koledzy gdzie się włącza przednie światła robocze w narożnikach? Na krótko świecą ale nigdzie nie moge namierzyć włącznika. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grześ 0 Napisano 18 Lutego 2009 U mnie jest włoacznik świateł po lewej stronie kierownicy i tam masz 0- postojówki-mijania-robocze. Ale żeby robocze świeciły to po prawej stronie kierownicy mam 0-1-2-3. Na 0 nic nie świeci na 1 przednie robocze,2 tył ,3 przód i tył razem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Aras DSL 0 Napisano 18 Lutego 2009 Dzięki za pomoc.PS. Z podnośnikiem sobie poradziłem, wystarczyło większego nacisku, żeby ramiona opadły, teraz juz wszystko działa.Zastanawiam się ile wchodzi oleju do skrzyni i jaki olej zastosować i co ile go wymieniać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grześ 0 Napisano 18 Lutego 2009 Oj spory wydatek na ten olej będzie. Niby wymienia się go co 1500- 2000 godzin ale nie wiem na 100%. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marcin10 0 Napisano 19 Lutego 2009 Jak wspomniałem we wcześniejszym poście wyświetlacz na desce rozdzielczej w 6900 zaczął szwankować,ale znalazłem cztero-cyfrowy kod przypuszczam ,że diagnostyczny, ale tu pojawił się problem nie wiem jak go wprowadzić. Miał ktoś taki problem?Proszę o jakiekolwiek wskazówki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grześ 0 Napisano 20 Lutego 2009 W skrzynce z bezpiecznikami powinieneś mieć wolne miejsce z opisem "diag". Włóż bezpiecznik i przekręć kluczykiem ale nie odpalaj. Potem mierunkowskaz do ręki może coś ci się uda zdziałać.Dla zainteresowanych mam kody błędów do seri 8xxx. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marcin3896 0 Napisano 26 Lutego 2009 Witam,właśnie zajrzałem do skrzyni w moim jd 1630 a tu tarcza łożysko i wałek sprzęgłowy do wymiany.Ado tego rozwalone półbiegi.Kto podpowie gdzie moge tanio i szybko kupić części??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
meloszek1989 0 Napisano 26 Lutego 2009 Witam Mam prosbę niech ktoś przybliży mi pracę tego John Deera:) http://gospodarstwo-rolne.blogspot.com/2009/01/john-deere-6030.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mateush 0 Napisano 26 Lutego 2009 Witam,właśnie zajrzałem do skrzyni w moim jd 1630 a tu tarcza łożysko i wałek sprzęgłowy do wymiany.Ado tego rozwalone półbiegi.Kto podpowie gdzie moge tanio i szybko kupić części??? kupisz szybko ale nie tanio..... wiem, zę tarczka do skrzegła wałka 22eur sztuka a jest ich 8... pozatym te rozwidlone tarczki to wina złego oleju... co tam miałes zalane Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nietoperzas 0 Napisano 27 Lutego 2009 w moim jd3130 pompa podnośnika jakoś dziwnie działa,jest opuszczczona,po uruchomieniu ciągnika podrywa ją do góry do jakiegoś poziomu 1/3 gdy dzwignię dam do tyłu to podnosi normalnie ,po opuszczeniu spada tylko do poz,1/3 i nie chce dalej opadać ,po wyłączenie silnika i dłuższym czasie sama opada do dołu może miał ktoś taki problem prosze o pomoc pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nietoperzas 0 Napisano 27 Lutego 2009 miałem ten sam problem,został uszkodzony wałek w pompie ,tej w skrzyni ,poszły pierścienie na tym wałku i olej wypychało na zewnątrz wałek tylko w serwisie to ok z pierścieniami 2000 zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
globus0007 0 Napisano 3 Marca 2009 Nareszcie jutro wybieram się na oględziny John Deera 6910S ciągnik jest z 2001r. i ma skrzynie Power Quad Plus został on przywieziony z Niemiec. Nie jeździłem nigdy John deerem i chciałbym się zapytać co mam sprawdzić i na co zwrócić uwagę.....??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
globus0007 0 Napisano 5 Marca 2009 Witam, chciałbym się dowiedzieć czy to normalne że ten Johny kręci obroty tylko do 2tyś? Skrzynia jest 40km/h. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grześ 0 Napisano 5 Marca 2009 Zależy jak ma wkręcone śrubki w pompie mój ma do 2200 i tredy na równej drodze nie obciażony prawie 43km/h idzie ale wtedy to wir ma w zbiorniku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
globus0007 0 Napisano 5 Marca 2009 Ten którego ja wczoraj oglądałem leciał na prostej 39km/h.... Czyli jest wszystko normalnie? Jeszcze jedna rzecz, siedzenie pompuje powietrze i zaraz spuszcza. Co może być przyczyną i czy kosztowna byłaby naprawa tego siedzenia. Ostatnią rzeczą która mnie zastanawia jest to że kierownica blokuje się dobrze ale ma luz i gdy ją pchniemy ucieka na przednią szybę.... Czy to jest normalne??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
globus0007 0 Napisano 5 Marca 2009 Jeszcze mam jedną prośbę. Mój sąsiad ma dylemat i szuka porady!!!Chce on kupić nowy ciągnik John Deera 6630 (chyba 130km) lub New Hollanda T6070(158km). John deer ma skrzynie power quad i jest droższy od New Hollanda o 30tyś. Co lepiej kupić słabszego i droższego Johna czy tańszego i mocniejszego New Hollanda??? Proszę z jego imieniu o pomoc. Dziękuje z góry. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szopen72 0 Napisano 6 Marca 2009 Nie porównuj mocy NH i JD one są podane w innych normach. Krótko mówiąc JD podaje moc do wykorzystania w pracy a NH moc silnika.Ja bym się nie zastanawiał i brał JD, mam oba i wiem że to jakby porównywać Fiata z Mercedesem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grześ 0 Napisano 6 Marca 2009 Ten którego ja wczoraj oglądałem leciał na prostej 39km/h.... Czyli jest wszystko normalnie? Jeszcze jedna rzecz, siedzenie pompuje powietrze i zaraz spuszcza. Co może być przyczyną i czy kosztowna byłaby naprawa tego siedzenia. Ostatnią rzeczą która mnie zastanawia jest to że kierownica blokuje się dobrze ale ma luz i gdy ją pchniemy ucieka na przednią szybę.... Czy to jest normalne??? Z tą kierownicą to normalne a nawet przydatne podczas wychodzenia. Siedzenia jest zapewne gramera może coś tylko fiksuje u mnie schodzi przez tydzień. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Aras DSL 0 Napisano 10 Marca 2009 Czy w JD 6900 jest elektryczna pompka paliwa? Zmieniajac filtr paliwa, przekreciłem zapłon, myslałem ze ze zbiornika bedzie leciało paliwo a nic nie leci, nalałem do filtra paliwa z karnistra, załozyłem i pracuje normalnie, jednak na ostatnim biegu rozpędzenie z 30 do 40km/h zajmuje chwilke czasu, czy to prawidłowe czy moze szwankuje elektryczna pompka (jesli jest) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sendar 0 Napisano 12 Marca 2009 Polecam sklep internetowy http://czesci-rolnicze.freezoka.com/ asortyment dodany na stronie mają niewielki ale w rzeczywistości mają wszystko do Zachodnich maszyn rolniczych . Szybko tanio i solidnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marbar 0 Napisano 13 Marca 2009 Czy w JD 6900 jest elektryczna pompka paliwa? Zmieniajac filtr paliwa, przekreciłem zapłon, myslałem ze ze zbiornika bedzie leciało paliwo a nic nie leci, nalałem do filtra paliwa z karnistra, załozyłem i pracuje normalnie, jednak na ostatnim biegu rozpędzenie z 30 do 40km/h zajmuje chwilke czasu, czy to prawidłowe czy moze szwankuje elektryczna pompka (jesli jest)w zbiorniku jest elektryczna pompka, po przekręceniu kluczyka powinno leciec paliwo, my ją wyciagalismy już, cały ssak był zapierniczony mułem. U nas całkowicie ciągnik stanał, podczas orki, a u Ciebie może byc tak, że jeszcze co nieco leci, ale jak mowisz, przy wiekszym zapotrzebowaniu paliwa moze nie podac potrzebnej ilości paliwa, najlepiej ją odkrecić i wyczyscic, tam to sitko z dołu mozna zdjąc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach