kruku 0 Napisano 8 Listopada 2009 a później gaśnie? za gęsty olej lub zatkany filtr trochę może się świecić byle nie ciągle tak kolego, pali sie talko jakiś czas, a raz mignął mi gby był rozgrzany ale przez pół sekundy - a jeszcze nie wymianiałem filtrów i olejów bo nie było czasu ale zrobie to w najbliższych dniach i zobaczymy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michy1111 0 Napisano 8 Listopada 2009 moim zdaniem to masz zapchany filtr olejowy od chydrauliki. ta kontrolka jest od ciśnienia w hydraulice. a gaśnie dla tego ponieważ rano jest zimno i olej gęsty po chwili trochę się rozrzednie i jakoś się przeciska. radzę nie jeździć tylko wymienić a najlepiej i olej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kruku 0 Napisano 8 Listopada 2009 moim zdaniem to masz zapchany filtr olejowy od chydrauliki. ta kontrolka jest od ciśnienia w hydraulice. a gaśnie dla tego ponieważ rano jest zimno i olej gęsty po chwili trochę się rozrzednie i jakoś się przeciska. radzę nie jeździć tylko wymienić a najlepiej i olej. Jak na razie jeździłem tylko z godzinke bo trudno było sie powstrzymać. Mam nadzieje ze to tylko filty i olej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pietja68 0 Napisano 9 Listopada 2009 Witam ma john deere 2030 ostatnio mam problem z hamulcami tzn. Trzask zgrzyt ale hamują. Nie wiem jak może być przyczyna czy do tarcze czy może coś z układem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grześ 0 Napisano 10 Listopada 2009 moim zdaniem to masz zapchany filtr olejowy od chydrauliki. ta kontrolka jest od ciśnienia w hydraulice. a gaśnie dla tego ponieważ rano jest zimno i olej gęsty po chwili trochę się rozrzednie i jakoś się przeciska. radzę nie jeździć tylko wymienić a najlepiej i olej. Jak na razie jeździłem tylko z godzinke bo trudno było sie powstrzymać. Mam nadzieje ze to tylko filty i olej.Filtr i olej w skrzyni też tak miałem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eliot0 0 Napisano 12 Listopada 2009 Witam, od niedawna mam JD 2140 i potrzebuję płytki, ewentualnie schematu płytki bezpieczników, która jest pod prawym zegarem. Bez niej nie można odpalić ciągnika (tylko na zwarcie) i brak jakichkolwiek świateł. Nigdzie nie mogę znaleźć owej części i prosiłbym o pomoc. Z miłą chęcią kupiłbym sprawną, ewentualnie jakiś schemat to był zrobił. Jeżeli ktoś chciałby sprzedać i pomóc to jest moje gg: 105893 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FarmerBorys 0 Napisano 13 Listopada 2009 Panowie mam problem wymieniłem filtry paliowe w JD 6920 i przekręcając kluczy żeby pompka podpompowała paliwo nie podaje tego paliwa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pietja68 0 Napisano 13 Listopada 2009 Ja bym Ci radził sprawdzić czy zbiornik jest nie zatkany, a jak nie to nowa pompka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JDG 0 Napisano 13 Listopada 2009 Panowie mam problem wymieniłem filtry paliowe w JD 6920 i przekręcając kluczy żeby pompka podpompowała paliwo nie podaje tego paliwa.Pamiętej, że odpowietrznik przy filtrze służy tylko do spuszcznia wody z odstojnika, podczas odpowietrzania musi być on zakręcony.A pompka paliwowa wytrzymała u mnie jakieś 3 tyś Mgh więc też może być z tym problem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kruku 0 Napisano 13 Listopada 2009 moim zdaniem to masz zapchany filtr olejowy od chydrauliki. ta kontrolka jest od ciśnienia w hydraulice. a gaśnie dla tego ponieważ rano jest zimno i olej gęsty po chwili trochę się rozrzednie i jakoś się przeciska. radzę nie jeździć tylko wymienić a najlepiej i olej. Panowie jako niedoświadczony użytkownik JD małe pytanie - zabrałem sie za wymiane wszystkich filtrów i olejów i wszystko szło do czasu zmiany oleju przkładniowego - powiedzcie mi ile JD 6200 ma miejsc spuszczania olejui gdzie - na samym dole znalazłem jeden na samym dole i zleciało oleju dużo za mało. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hans 0 Napisano 13 Listopada 2009 pompka nie moze przepchnac powietrza wiec nalej bezposrednio paliwa do filtrow + 30 sekund kluczyk .............i zapalaj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zlukasz14 0 Napisano 14 Listopada 2009 Koledzy mam problem z podnośnikiem w jd 6200 nie podnosi ramion do końca a czasami wcale nie działa. Czy może to być wina czujnika pozycji podnośnika? Piszcie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marbar 0 Napisano 14 Listopada 2009 Jesli chodzi o tą pompkę, to jesli wszystko jest wykonywane poprawnie, to jak sie odkreci wlew zbiornika, to słychac jak pracuje, a poza tym polecałbym wyciagniecie jej ze zbiornika i wyczysczenie tego smoka przez który pompa ciagnie paliwo, bo moze przy tej wymianie tych filtrów zaciągnęła syf z dołu zbiornika, no w ostatecznosci moze byc pompka, zatkany węzyk, czy błedy przy wykoywaniu odpowietrzania - wszystko mozliwe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kruku 0 Napisano 15 Listopada 2009 moim zdaniem to masz zapchany filtr olejowy od chydrauliki. ta kontrolka jest od ciśnienia w hydraulice. a gaśnie dla tego ponieważ rano jest zimno i olej gęsty po chwili trochę się rozrzednie i jakoś się przeciska. radzę nie jeździć tylko wymienić a najlepiej i olej. Jak na razie jeździłem tylko z godzinke bo trudno było sie powstrzymać. Mam nadzieje ze to tylko filty i olej.Filtr i olej w skrzyni też tak miałem Panowie mieliście racje - po wymianie kompletu olejów wszystko wróciło do normy czyli lampka przestała świcić. Wszystko zalane Fuch's na filtrach mana - szkoda tylko ze tak droga przyjemność. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JDG 0 Napisano 15 Listopada 2009 Jesli chodzi o tą pompkę, to jesli wszystko jest wykonywane poprawnie, to jak sie odkreci wlew zbiornika, to słychac jak pracuje, a poza tym polecałbym wyciagniecie jej ze zbiornika i wyczysczenie tego smoka przez który pompa ciagnie paliwo, bo moze przy tej wymianie tych filtrów zaciągnęła syf z dołu zbiornika, no w ostatecznosci moze byc pompka, zatkany węzyk, czy błedy przy wykoywaniu odpowietrzania - wszystko mozliwe. 6920 z common reil ma pompkę po za zbiornikiem po lewej stronie ramy i ciągnie paliwo przez filtry więc odpowietrzniki we filtrach muszą być zakręcone a filtry oczwiście lepiej zalać przed montażem bo szkoda pompki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grześ 0 Napisano 16 Listopada 2009 moim zdaniem to masz zapchany filtr olejowy od chydrauliki. ta kontrolka jest od ciśnienia w hydraulice. a gaśnie dla tego ponieważ rano jest zimno i olej gęsty po chwili trochę się rozrzednie i jakoś się przeciska. radzę nie jeździć tylko wymienić a najlepiej i olej. Jak na razie jeździłem tylko z godzinke bo trudno było sie powstrzymać. Mam nadzieje ze to tylko filty i olej.Ile dałeś za filtry? Ja kupiłem flutgarda (inaczej sie pisze) to dawałem po 200 za sztukę. A fuchsa jakiego nalałeś utto mp? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FarmerBorys 0 Napisano 16 Listopada 2009 Jesli chodzi o tą pompkę, to jesli wszystko jest wykonywane poprawnie, to jak sie odkreci wlew zbiornika, to słychac jak pracuje, a poza tym polecałbym wyciagniecie jej ze zbiornika i wyczysczenie tego smoka przez który pompa ciagnie paliwo, bo moze przy tej wymianie tych filtrów zaciągnęła syf z dołu zbiornika, no w ostatecznosci moze byc pompka, zatkany węzyk, czy błedy przy wykoywaniu odpowietrzania - wszystko mozliwe. 6920 z common reil ma pompkę po za zbiornikiem po lewej stronie ramy i ciągnie paliwo przez filtry więc odpowietrzniki we filtrach muszą być zakręcone a filtry oczwiście lepiej zalać przed montażem bo szkoda pompki. mam na common railu, wyciągnąłem pompkę, poparzyłem, sprawdziłem czy prąd dostaje i puknąłem lekko śrubokrętem, zadziałała. może była zawieszonaDzięki za poradę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kruku 0 Napisano 16 Listopada 2009 Ile dałeś za filtry? Ja kupiłem flutgarda (inaczej sie pisze) to dawałem po 200 za sztukę. A fuchsa jakiego nalałeś utto mp? Co do filtrów do tak jak pisałem poszłem w troche tańsze rzeczy bo większość kasiory poszło na zakup. Ogólnie zestaw filtrów - paliwowy, oleju silnika, dwa oleju przekładniowego - oba krótkie, ( jeden może być długi i rzadzej wymieniany ale dużo droższy), powietrza główny i wstępny - razem poniżej 700 zł, co do oleju to titan truck do silnika i hydramot do skrzyni. Dzis traktorek pochodził troche w pługu i całkiem ładnie sie sprawował tylko jak wracałem i do załączyłem przedni napęd słysze jakiś cichy pisk i musze zobaczyć co jest tego powodem. Poza tym dałem ciała bo wczesniej pytałem o zmiane oleju a wczoraj znalazłem ukrytą za fotelem książke obsługi i wszystko stało sie sporo łatwiejsze. Na wiosne czeka mnie napełnienie i odgrzybienie klimy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kruku 0 Napisano 16 Listopada 2009 A olej znalazłem najtaniej w Grene - 3 beczki przekłdniowego i beczka silnikowego - zapłaciłem 1150 zł. Dzis jedyne stwiedziłem konieczność zmiany filtrów kabinowych bo są mocno zużyte. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sleny 0 Napisano 29 Listopada 2009 Jeśli ktoś ma i chce się podzielić zdaniem na temat John deere 3130 to niech pisze. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kopik 0 Napisano 30 Listopada 2009 Posiadam 3140 i kończą się przednie opony (tył 90%) ich rozmiar 13,6x28 ,przydały by się szersze oczywiście o tej samej wysokości może ktoś z was ten temat zna i może doradzać . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kazek 0 Napisano 30 Listopada 2009 Mam poważny problem z ciągnikiem John Deere typ 2140 z hydrauliką.Przegrzewa się olej, drganie przewodów ciśnieniowych i brak płynności skrętów kierownicą.Chciałbym zaznaczyć, że zbiornik oleju przy chłodnicy jest w normie. Myślę, że wyklucza to pompę pomocniczą. Pompa główna i orbitrol po przeglądzie.Proszę o pomoc w rozwiązaniu tego problemu.Może ktoś zna numery części katalogowych, które ewentualnie można by wymienić lub ustawić.Przypuszczam ,że mogą to być zawory przelewowe lub dławiące.Z góry dziękuje za pomoc. Proszę o odpowiedż na forum lub maila: kazeks@tlen.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mf3085 0 Napisano 30 Listopada 2009 Posiadam 3140 i kończą się przednie opony (tył 90%) ich rozmiar 13,6x28 ,przydały by się szersze oczywiście o tej samej wysokości może ktoś z was ten temat zna i może doradzać . 380/70R28 powinny miec tą samą wysokosc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seba_chojnas 0 Napisano 2 Grudnia 2009 Witam mam problem z zegarami w john deere 6210 SE.Porblem polega na tym że zegary przestały działać.NIe działaja od predkości,obrotów,paliwa,temperatury,a i jeszcze nie działa wyswitlacz motogodzin.Jesli ktos miał podobny problem lub wie na w czym tkwi to prosze o odp lub kontakt mój gg 6627295 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marbar 0 Napisano 2 Grudnia 2009 Proponuję zacząć od bezpieczników, przekaźników (czy któryś nie jest przegrzany) jeśli w skrzynce jest wszystko ok, to pozostaje tylko elektryk... Nie polecałbym zabawy z tym, chyba że ktoś się zna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach