jankris 0 Napisano 23 Maja 2010 Jak będę miał chwilę to poszukam w swoim. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wojtekgoly 0 Napisano 24 Maja 2010 Witam zamierzam kupić JD 6500 lub 6600 może ktoś napisać jak one się sprawują jakie mają wady i zalety z góry dziękuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tekmie 0 Napisano 24 Maja 2010 Witam.Podaję link do instrukcji obsługi http://manuals.deere.com/omview/OMAL152775_19/OMAL152775_19.htm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
unki 0 Napisano 24 Maja 2010 Ciągniki serii 6000 nie posiadają praktycznie żadnych wad tylko same zalety Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sendar 0 Napisano 24 Maja 2010 Witam, Ostatnio przeglądając internet trafiłem na fajny serwis z bezpłatnymi ogłoszeniami rolniczymi. Więc jak chcecie sprzedać lub kupić jakąs maszynę rolniczą to polecam: http://targ.rolniczy24.pl dużo ogłoszeń Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rafallo 0 Napisano 24 Maja 2010 Znalazłem hurtownię z częściami do ciągników John Deere i Massey Ferguson, mają części marki Bepco oraz z własnego importu (informacja od sprzedawcy) firma Mechanik s.c. mają sporo części do ciągników i kombajnów John Deere w naprawdę rozsądnych cenach, kontakt dla zainteresowanych 85 7-124-520, mają też sklep internetowy, ale chyba dopiero w fazie testowej http://www.mechanik-sc.plKupiłem u nich pompę hydrauliczną 23cm3 jestem zadowolony, wprawdzie zamiennik, ale niczym się nie różni od oryginału, super wykonanie w ciągniku śmiga tak, jak trzeba. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szczewko 0 Napisano 24 Maja 2010 Przejrzałem oferte tego sklepu i dochodze do wniosku ze tam jest po prostu drogo. Są czesci tańsze ale wiekszosc jest droga. Nawet w serwisie potrafi byc taniej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Farmexpert 0 Napisano 25 Maja 2010 zapraszam do przetestowania naszego sklepu: www.farmexpert.pl za wszystkie opinie bedziemy bardzo wdzięczni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
juras390 0 Napisano 25 Maja 2010 czy to mozliwe zeby niebyło przewodow do tego klaksonu szukałem ale ich niema patrzyłem w koszulkach czy czasem ktos nieucił wyglada ze jest orginał ale przycisk jest przewody podłaczone ale giną w węzle chyba sam pociągne przewod i po kryku co a jednak grzebałem no i znalazłem przewody zawiniete we wiązce pod akumulatorem no i znowu mam pytanko ta grzałka w kolektorze ssącym to swieca żarowa jak sie niemyle ale kiedy ja sie włancza wjakiej pozycji musi byc kluczyk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tekmie 0 Napisano 27 Maja 2010 Witam.W instrukcji do której podałem link (w sekcji 40)jest opisane uruchamianie silnika.Chyba że ta instrukcja nie dotyczy Twojego ciągnika?Kluczyk w prawo(świeci się kontrolka). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
juras390 0 Napisano 27 Maja 2010 faktycznie wszystko pisze tylko trzeba wszystko po kolei tłumaczyc przepraszam .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tekmie 0 Napisano 28 Maja 2010 Witam.Nie ma za co przepraszać.Ważne że wiadomo o co chodzi.Pomyślności. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mareks 0 Napisano 3 Czerwca 2010 Koledzy mam problem z miom jd 3130 a właściwie z przednim napędem hydraułlicznym. Działa bardzo słabo do tego stopnia że na sliskim podłożu koła mają problem z zerwaniem przyczepności. Proszę o porade w tej sprawie, lub dobrego mechanika, a nawet w ostateczności o namiary na dobry serwis w okolicach wielkopolski. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
juras390 0 Napisano 4 Czerwca 2010 niedziała mi klima[ co zrobic od czego zaczac kogo odwiedzic] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mareks 0 Napisano 4 Czerwca 2010 Jeśli wentylatory pracują to pewniw brak gazu w układzie. Może to być spowodowane jego naturalnym ubytkiem w ciągu kilku lat lub nieszczelnością układu. Proponuję podjechać do pkt. napraw lub uzupełniania klimatyzacji a oni ci powiedzą czy wystarczy "nabić" klimę czy trzeba coś wymienić - najczęściej pękniętą rurk od drgań. Ostatnio nabijałem klimę do osobówki wraz z wymianą filtra pyłkowego koszt ok. 200 zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
juras390 0 Napisano 7 Czerwca 2010 dzieki kolego własnie odjechał odemnie serwis od klimy faktycznie wystarczyło tylko dopapowac cisnienia sprawdzili szczelnosc układu i złacza skasowali 150 zł i pojechali narazie działa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mareks 0 Napisano 7 Czerwca 2010 No to możesz spokojnie pracować w lipcowe i sierpiowe upały Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
juras390 0 Napisano 12 Czerwca 2010 no to jeszcze jedno notoryczne pytanko kto jakiego sprzetu uzywa do JD 6310 SE chodzi mi głownie o pług ,agregat,talerzowke ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jankris 0 Napisano 13 Czerwca 2010 pług 4x 45 odwracalny,agregat upr. siewny z hydropakiem i siewnikiem 3m,talerzówki nie używam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
juras390 0 Napisano 14 Czerwca 2010 a czy ten pług 4x45 obracany ma zabezpieczenia odkładnie zwykłe czy azurowe ile wazy i jakiej firmy jezeli wolno wiedziec Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
juras390 0 Napisano 14 Czerwca 2010 i jeszcze jaka predkosc na jakiej klasie i ile spala przy pługu a ile przy agregacie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jankris 0 Napisano 15 Czerwca 2010 pług - fraugde, pełna odkładnia, zabezpieczenie zatrzaskowe, waga ok. 1000 kg, ziemie lekko zakamienione kl 3-6, prędkość 6-10 km., spalanie 12-15 l/mth. agregat - predkość 10-12 km/h, spalanie 10-12 l/mth Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
juras390 0 Napisano 15 Czerwca 2010 a jeszczeco do ziemi prosta czy gozysta a i tak zgury dzieki juz duzo sie dowiedziałem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kedzior 0 Napisano 16 Czerwca 2010 wiatm mam problem z wałkiem wom w JD 2140. wałek pochodzil kilka minut a nastepnie przestał działać moze ktoś pomoze mi i okresli gdzie tkwi przyczyna ? prosze o pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
juras390 0 Napisano 18 Czerwca 2010 wedle mnie to zamało oleju w skrzyni proponuje sprawdzic w pierwszej kolejnosci bo WOM napedzany jest olejem . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach