sendar 0 Napisano 16 Lipca 2012 cześć, Ostatnio przeglądając internet trafiłem na fajny serwis z darmowymi ogłoszeniami rolniczymi. Więc jak chcecie sprzedać lub kupić jakąś maszynę rolniczą to polecam:http://targ.rolniczy24.pl ogłoszenia rolnicze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dawlas25 0 Napisano 24 Sierpnia 2012 gotuje mi olej drza weze dusi mi ciagnik pomocy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Harry 0 Napisano 26 Września 2012 Zastanawiam się nad mocnym traktorem i coraz bardziej skłaniam się ku kupnu używanego john deere 8530 . Jaki rocznik byłby najlepszym wyborem, na co zwrócić uwagę przy zakupie takiego ciągnika? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Agricurtor 0 Napisano 22 Stycznia 2013 Mam dwa ciągniki JD i FENDT po około 120 KM 25 letnie zgadnijcie który jest mniej paliwożerny.Nie musicie zgadywać otóż FENDT przy tej samej pracy zużywa około 35 % mniej paliwa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Agricurtor 0 Napisano 27 Stycznia 2013 Sasiad ma JD 6620 powiedział paliwo to on nie je ale żre. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ecik89 0 Napisano 28 Stycznia 2013 Witam. mam problem z rewersem hydraulicznym, mianowicie bardzo ciężko załapuje czasem nawet nie ruszy dopiero po kilku godzinach Dodam jeszcze że podnośnik i ładowacz działają poprawnie. Miał ktoś z was podobny problem lub wie co może być tego przyczyną? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kopik 0 Napisano 11 Lutego 2013 Mam dwa ciągniki JD i FENDT po około 120 KM 25 letnie zgadnijcie który jest mniej paliwożerny.Nie musicie zgadywać otóż FENDT przy tej samej pracy zużywa około 35 % mniej paliwa A ile zużywa średnio JD? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michy1111 0 Napisano 28 Lutego 2013 witam w 6420 z 2002 roku w przednim wom elektrycznie włączanym to włącza go cewka czy może jest to jakiś silnik krokowy? bo nie wiem jak go podłączyć żeby nie uszkodzić. dokupiłem wom i muszę kable pod ciągnąć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pitabor 0 Napisano 20 Marca 2013 Witam szukam malego traktora z rama rops z ladowaczem czolowym. zastanawiam sie nad jd 5e 3 cylindrowy 75 KM. czy ktos mial z takim do czynienia? prosze o rade i opinie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
antoni2008 0 Napisano 27 Marca 2013 Realizujemy zamówienia na części zamienne do maszyn rolniczych; Oryginały i zamienniki.Dostawy części zamiennych bezpośrednio z Niemiec !Szybkie terminy realizacjiPrzystępne cenyPomoc w wyszukiwaniu części zamiennych CaseNew HollandMcCormickMengeleJCBStrautmannFellaKuhnLemkenDeutz-FahrSameLamborghiniWelgerAmazoneSampoDubexTriolietKvernelandViconTaarupPottingerAccordRau KleineGallignaniKroneZadzwoń lub napisz ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grześ 0 Napisano 15 Lipca 2013 Mam dwa ciągniki JD i FENDT po około 120 KM 25 letnie zgadnijcie który jest mniej paliwożerny.Nie musicie zgadywać otóż FENDT przy tej samej pracy zużywa około 35 % mniej paliwaNo tak tylko że jak coś ci padnie w fendzie to korbanki się cieszą a jd ma większą sieć serwisów, a przynajmniej w mioch stronach jest z 4 chłopaków przyuczonych w agromixsie co naprawiają za rozsądne pieniądze i fachowo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
urbandaniel 0 Napisano 18 Lipca 2013 naprawy ciagnikow rolniczych massey ferguson case jd fend nh renault i inne dojazd do klijeta porady 508061026 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wielkopolanin 2000 0 Napisano 21 Października 2013 Mam takie pytanie, otóż ile spala ropa jd 5080 na 1 mtg, i ile minut trwa 1 mtg ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rudyboniek 0 Napisano 7 Stycznia 2014 wszystko na to wskazuje, że ściema... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gracek90 0 Napisano 29 Lipca 2014 Hmm widziałem produkty tej firmy w sklepie ehak i zastanawiam się. Czy te maszyny mają dobry stosunek ceny do jakości? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maciejrol 0 Napisano 28 Grudnia 2014 Witam John deere 6630 comfort. Używając rewers bez sprzęgła można odrazu przestawić dżwignie rewersu z jazdy w przód na jazdę w tył czy trzeba odczekać na położeniu N i dopiero do w przeciwną stronę? Przy obrotach siknika okolo 1600 - 1700 obr/min słychać dziwny dżwięk jakby szum czy szelest po prawej stronie, jakby z urządzeń sterowniczych. Co to może być? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
olek132 0 Napisano 5 Marca 2015 orientuje się ktoś może gdzie można dokupić taki wąż jak na zdjęciu ? Jest tam lekki przeciek i chciałbym go wymienić (leci u góry i u dołu , dół przykręcany na dość duży klucz ,a góra na ścisk ) ciągnik to 6510[/img] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tekmie 0 Napisano 5 Marca 2015 Witam.Typowy(oryginał) to pewnie drogi.Wąż olejowy kupisz np. w firmach zakuwających węże.Ja bym go wymontował i podjechał do takiej firmy.Ale to już musisz poszukać w swoim regionie.Ewentualnie poszukać w internecie.W moim regionie takie rzeczy robi Agroma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
olek132 0 Napisano 5 Marca 2015 ogólnie na górę to była by rada zmienić poprostu zacisk ,ale dół ? tam nie ma żadnego zacisku może wystarczy tam założyć dobre zaciski ? początkowo pisząc ten post myslałem ,że to jest w jakiś sposób jednolite ale dochodzę do wniosku ze to na dole jest taki jakby nypel i na to nasadzony wąż Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tekmie 0 Napisano 6 Marca 2015 Można tak spróbować.Umyć jakimś detergentem i jeżeli wąż jest jeszcze plastyczny oraz nie ma mikropęknięć to wymiana opasek zaciskowych może pomóc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tekmie 0 Napisano 7 Marca 2015 W katalogu online http://jdpc.deere.com/jdpc/servlet/com.deere.u90490.partscatalog.view.servlets.HomePageServlet_Alt?ui_lang_code=19 występuje opaska również na dolnym mocowaniu.Jeżeli się nie otworzy w tym adresie to "obetnij" adres i już wyszukaj sobie sam ( 6510 HYDRAULIC PUMPS AND ROCKSHAFT HYDRAULIC OIL RESERVOIR, OIL LINES - HYDR. PUMP 25CM3 str.574) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
olek132 0 Napisano 8 Marca 2015 dodam ,że wąż ten jest bardzo twardy więc chyba musi tu być spore ciśnienie ? a za co odpowiada ta "beczka " u góry ? do której doprowadzony jest wąż ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tekmie 0 Napisano 8 Marca 2015 Ciśnienie? Raczej "opadowe".Tłumaczenie online 6510 POMPY I Podnośnik ZBIORNIK OLEJU HYDRAULICZNEGO, przewodów olejowych - hydr. PUMP 25CM3 str.574 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
olek132 0 Napisano 8 Marca 2015 w każdym bądź razie cieknie z nich lekko na poczatku i na końcu węża więc myślę że opaski powinny wystarczyć jutro muszę podlecieć do jakiegoś sklepu z hydrauliką siłową żeby kupić coś "mocnego " bo te które dają w sklepach rolniczych nie nadaja sie na nic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grześ 0 Napisano 12 Marca 2015 Jest twardy bo zestarzał się. Tam nie ma ciśnienia i cudów nie musisz szukać. Wystarczy zwykły zbrojony wąż plus zaciski. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach