martinus 0 Napisano 14 Czerwca 2013 Witam,muszę kupić kosiarkę i tu dylemat.Przeglądam stronę samaszu i mam do wyboru: bębnowa czy dyskowa i czy lekka konstrukcja czy nie?Ciągnik do wspópracy to zetor 7711 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JACUS 0 Napisano 16 Czerwca 2013 to poczytaj temat o kosiarkach- tam bedziesz mial wady i zalety obydwu. ogolnie na proste o w miare regularnych ksztaltach to dyskowa z kondycjonerem pokosu. na koszenie hardkorowe to rotacyjna-mam obydwie i tak to wg mnie wyglada.z lekka i ciezka konstrukcja to jest podobnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
korsarz 0 Napisano 26 Czerwca 2013 Ja terzx sobie teraz kupiłem czołową dyskową i powiem że dyskowa lubi ładną trawe a bębnowa niewybrzydza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JACUS 0 Napisano 26 Czerwca 2013 wydaje ci sie, w tym roku po paru ulewach to koszenie wyglada koszmarnie w obydwu przypadkach-za to drugi pokos szybciej odrosnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nina-pl 0 Napisano 22 Sierpnia 2013 Panowie podpowiedzcie jaki olej czy inne mazidło wlać do kosiarki czeskiej , nigdzie nie mogę znaleźć.W polskiej mam olej i jest ok. kilka sezonów i nie muszę dolewać a w czeskiej ztr 210 i 165 jest pojeba... uszczelnienie i na mój rozum to olej musi uciekać a nie ma korka jak w polskiej,Kupiłem trzy bębnową ztr210 i po sezonie chce ją dopieścić i mam zagwozdkę.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach