Skocz do zawartości
michal135791

Rozkręcanie gospodarstwa - hodowla żywca .

Rekomendowane odpowiedzi

Nie długo przejmę gospodarstwo ojca który ma 11 ha ornych i ha łąk . Mamy mtz 80 , ursus c 360 , bizon zo56 , siewnik 3m , agregat uprawowy3m, przetrząsacz 4 karuzele , prasa forstricht k 442 , talerzówka 2m , rozsiewacz lej , opryskiwacz 10 m , kosiarka z 165 , zgrabiarka słoneczko , brony 3 lekkie , brony 3 ciężkie ,taśmociąg , pług 5 skibowy , kultywator , rozrzutnik 2osiowy , wóz , dwókółka . ( Przydała by sie przyczepa albo dwie np jakaś wywrotka 3,5 tony , coś jak autosan d-47 ) . Wszystkie maszyny są pod wiatami , garażami . Jest też obora na ok. 5 krów , kurnik na ok 100 kur , drugi kurnik na ok 30 kur , obora 21 m x 6 m w której kiedyś było koło 80 tuczników , stodołe 18m x 12 m i tartak którym się nie zajmujemy

( kiedyś handlowaliśmy trocinami , deskami , paletami ... ) oprócz rolnictwa będę miał ten tartak . Mam zamiar się utrzymywać z tartaku i gospodatstwa , chcę powiekszać gospodarstwo . Co polecacie mi robić na gospodarstwie ?

Dzierżawa jest bardzo prawdopodobna ( 10 ha mam załatwione do dzierżawy )

Co polecacie hodować , z jakich zwierząt można dużo zarobić przy moim areale i budynkach , co polecacie uprawiać . ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi