MarcinC-360 0 Napisano 25 Marca 2007 Ciągnik bez dokumentów mnie nie interesuje ! Dlatego napisałem wart swojej ceny(patrz-ciągnik bez dokumentacji-ogł.),bo nie ma tak tanich 4011,chyba,że do kompletnego remontu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
miccao 0 Napisano 25 Marca 2007 nie ma tak tanich 4011,chyba,że do kompletnego remontu.U mnie w okolicy była do sprzedania 40 za 5tys gotowa w pole, nawet opony dobre Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafik256 0 Napisano 25 Marca 2007 Niedaleko białoruskiej granicy można kupić sporo 4011 za 1000 - 1500 zł z zewnątrz wyglądających podobnie jak ta na zdjęciu. Ludzi zyjący tam nie znają realnej wartości tego sprzętu i sprzedają go tak tanio zwłaszcza w takich wioskach gdzi głównie starzy ludzie żyją i myślą że tak stare maszyny są juz nic niewarte zwłaszcza jeżeli kupujący ma silny dar przekonywania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
małorolny 0 Napisano 26 Marca 2007 Panowie, rozebraliście mój post na drobne . Marcinku za tą kasę można kupić ciągnik z dokumentami i w dodatku na chodzie. Nigdzie nie napisałem że ma być to ciagnik w pełni sprawny. Moje zainteresowanie mechaniką od 5 roku życia na pewno zaowocuje po 2 -3 miesiącach maszyną typu : strzała południa Moze jestem jakiś głupkowaty ale wolę kupić ciagnik za 6 - 7 tyś dołożyć do niego drugie tyle ( wariant pesymistyczny ) i w takim wypadku wiem co mam. Oczywiscie mozna by wywalić 15- 18 tyś i z czystymi rączkami wyjechać w pole ale to nie dla mnie bo i tak po paru godzinach pracy okaże się że połowa ciagnika to złom i trzeba wrócić do punktu wyjscia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wodzumz 0 Napisano 26 Września 2007 Zacząłem ten temat i już mogę go skończyć. Kika miesięcy temu kupiłem Ursusa C 360 3P. Już pracuje w gospodarstwie i jest bardzo wdzięczny. Wymieniłem tylko starą prądnicę na alternator od poloneza. Mogę polecić 3p innym, którzy posiadają podobne gospodarstwa. Myślę, że w gospodarstwie większym poradziłby sobie bez problemów. Jedynym warunkiem żeby w.w Ursus był sprawny i bezawaryjny jest dbanie o niego tzn. dokonywanie kontroli i wymiana zużywajacych się części. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adam k 0 Napisano 10 Października 2007 polecam na taki areał C-360-3p.niskie spalanie,prosta obłsługa,nie drogie i dostępne części.U mnie do tego roku pracował na 27 ha.III-IV kl. ziemi z 3-pługiem i 2,70 kultywator+brona , 21 lat.Teraz ma pomocnika.Jeżeli się zdecydujesz kupuj tylko całość w oryginale(chodzi głównie o silnik) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
miko45 0 Napisano 1 Listopada 2007 a ja polecam mf 255niskie spalaniedobre zawieszenielekko idzie z pługiem 3rozwija dużą prędkość z bronom Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marcin82 0 Napisano 1 Listopada 2007 podstawowe pytanie : co zamierzasz uprawiać na ziemi?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tatamarty.323a 0 Napisano 1 Listopada 2007 rozwija dużą prędkość z bronomCo przez to rozumiesz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marcin82 0 Napisano 1 Listopada 2007 rozwija dużą prędkość z bronomCo przez to rozumiesz?nawet z bronisławą jedzie szybko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
miko45 0 Napisano 1 Listopada 2007 ja z 5 polowom jade na 3 biegu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tatamarty.323a 0 Napisano 1 Listopada 2007 Ciekawe, czy na świeżo zaoranym polu byś był tak wesoły z tymi piątkami bronami, chyba, że na podorywce. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
miko45 0 Napisano 1 Listopada 2007 na polu pod siegdzie na świerzo pooranym Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mantas 0 Napisano 10 Listopada 2007 Ja też najprawdopodobniej będe miał taki areał około 10ha i jaki ciągnik będzie najlepszy na początek, dodam że gospodarstwo na 99% będzie się powiększać i napewno w przyszłości kupie mocniejszy ciągnik, ale myśle teraz o pierwszym ciągniku który narazie będzie do wszystkich prac, a później do kosiarki i lżejszych prac polowych, czy MF 255 będzie do tego najlepszy czy coś innego do, ok 25 tys zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
miras 0 Napisano 10 Listopada 2007 Za ta cene to kupisz MTZ 82 i o rozrastanie nie bedziesz sie bał, szybko obrobisz i tanio. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mantas 0 Napisano 11 Listopada 2007 MTZ napewno odpada, !! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mardens 0 Napisano 11 Listopada 2007 Ja też najprawdopodobniej będe miał taki areał około 10ha i jaki ciągnik będzie najlepszy na początek, dodam że gospodarstwo na 99% będzie się powiększać i napewno w przyszłości kupie mocniejszy ciągnik, ale myśle teraz o pierwszym ciągniku który narazie będzie do wszystkich prac, a później do kosiarki i lżejszych prac polowych, czy MF 255 będzie do tego najlepszy czy coś innego do, ok 25 tys zł Kup sobie C-360-3P ciagnik dobry do wszystkiego i oszczedny Tego MF-a odradzam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mantas 0 Napisano 11 Listopada 2007 NAPISZ dlaczego go odradzasz?komfort w kabinie też się dla mnie liczy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tatamarty.323a 0 Napisano 11 Listopada 2007 Komfort? a jaki możesz mieć komfort w zwykłych kabinach które maja 360, czy 255, jedynie taki, że deszcz na głowe nie leci, oczywiście poza MF 255 z oryginalną kabina jaka była montowana np w 4514. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zetor84 0 Napisano 11 Listopada 2007 to ja polecam ltz 55KM 4x4.moze komfort nie super ale nie tragedia cieplo radia tez mozna sluchac no i naped na przod.wlaczany samoczynnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mantas 0 Napisano 11 Listopada 2007 komfort taki : żeby się np. zwojnice nie "tukły" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tatamarty.323a 0 Napisano 11 Listopada 2007 To nie należy do komfortu, tylko do sprawności sprzetu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MarcinC-360 0 Napisano 11 Listopada 2007 to ja polecam ltz 55KM 4x4.moze komfort nie super ale nie tragedia cieplo radia tez mozna sluchac no i naped na przod.wlaczany samoczynnie. To jest ten chłodzony powietrzem,ma 55KM?Bo wiem,że jakieś LTZ sa chłodzone powietrzem,może się myle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zetor84 0 Napisano 11 Listopada 2007 dokladnie ten.sielnik jak u wladimirca tylko ze 4cylindry.u nas robil podorywke 5x35 pod gore w ile i temp oleju80 st.jest orbitrol wyjscia na tura z przodu tylko ogrzewanie zmienilismy z olejowego.teraz jest z chlodzenia silnika i momencik jest w srodku goraco.a na lato sie to demontuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MarcinC-360 0 Napisano 11 Listopada 2007 Czyli posiadasz ten ciągnik?Ie skopci na hektar orki, mth lekkiej roboty?Przedni napęd awaryjny?Chyba byłby dobry jkako zastępca 360 na 8-10ha? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach