mihu123 0 Napisano 15 Listopada 2007 Witam! na pana miejscu kupiłbym Ursusa c-360 ... tym ciągnikiem można orać pługiem 3 korpusowym i to szybko nic lepszego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tatamarty.323a 0 Napisano 15 Listopada 2007 Ciągnik nie służy tylko do orki, więc nie można sugerować się tym, że pociągnie trzy skiby, wiadomo, że pociągnie, ale czeka go jesszcze wiele innych zadań, chłopak chce wydać do 20 tys, więc nie namawiajcie go na życiowy błąd i wybór 360. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
miko45 0 Napisano 15 Listopada 2007 c 360 ma plusy i minusyfaktycznie zetor 5211 ma konfort i cichutko pracyjeale minus c 360 maska (1h pracy rzeby ją zdemątować)hałas jak w ruskim czołgu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SLawe 0 Napisano 16 Listopada 2007 Z renty dziadków? To chyba musi być rent strukturalna z PROW 2004-2006 w wysokości co najmniej 2 tys złotych. I wtedy mozna takich dziadków doić i dokładać do ukochanych świnek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abuk14 0 Napisano 16 Listopada 2007 kilkanasie lat temu mój ojciec na 12h gruntów ornych i 3h łąki miał tylko c330, wtedy jeszcze był tylko jeden bizon w okolicy i wszystko w żniwa szło pod snopowiązałke, zbiór siana oczywiscie reczny bo nie było prasy kostkującej, i spokojnie c330 dawała sobie rade fakt ze troche czasu zajmowała orka i ogolnie uprawa pola ale jakoś wszsytko zawsze było zrobione na czas ta 330 służy mi do dziś w gospodarstiw i nadal sporo jeszcze pracy sie nią wykonuję moim zdaniem na 7h pola nie ma sensu kupować jakiegoś drogiego traktora typu zetor 5211 fakt ze są to dobre traktory ale drogie i mnie troche czasu zanim Ci sie zwróci zakup, nawet jesłi masz w planach powiększyć gospodarstwo to narazie na taki areał w zupełności wystarczy 330 enentualnie c360, potem jak juz bedziesz mial wiecej pola możesz pomyslec o zmianie troktora na cos lepszego i wydajniejszegoU mnie C-330 pracowała na podbnym areale przy podobnych pracach.Do 20000 zł polecam MF 235 - 255, chociaż są to drogie ciągniki, albo c-330/T-25 . Myśle, że jeszcze nadawałby się 5011 - 6011. Opisywać tych ciągników chyba nie trzeba.Nie napisałem, czy twój wujek ma jakąś pracę, bo jesli tak, trzeba rozglądać się za silniejszym ciągnikiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
małorolny2 0 Napisano 16 Listopada 2007 kilkanasie lat temu mój ojciec na 12h gruntów ornych i 3h łąki miał tylko c330, wtedy jeszcze był tylko jeden bizon w okolicy i wszystko w żniwa szło pod snopowiązałke, zbiór siana oczywiscie reczny bo nie było prasy kostkującej, i spokojnie c330 dawała sobie rade fakt ze troche czasu zajmowała orka i ogolnie uprawa pola ale jakoś wszsytko zawsze było zrobione na czas ta 330 służy mi do dziś w gospodarstiw i nadal sporo jeszcze pracy sie nią wykonuję moim zdaniem na 7h pola nie ma sensu kupować jakiegoś drogiego traktora typu zetor 5211 fakt ze są to dobre traktory ale drogie i mnie troche czasu zanim Ci sie zwróci zakup, nawet jesłi masz w planach powiększyć gospodarstwo to narazie na taki areał w zupełności wystarczy 330 enentualnie c360, potem jak juz bedziesz mial wiecej pola możesz pomyslec o zmianie troktora na cos lepszego i wydajniejszegoU mnie C-330 pracowała na podbnym areale przy podobnych pracach.Do 20000 zł polecam MF 235 - 255, chociaż są to drogie ciągniki, albo c-330/T-25 . Myśle, że jeszcze nadawałby się 5011 - 6011. Opisywać tych ciągników chyba nie trzeba.Nie napisałem, czy twój wujek ma jakąś pracę, bo jesli tak, trzeba rozglądać się za silniejszym ciągnikiem. A gdzie kupisz za 20 000 MF -235-255 ?????? Aktualnie to śmigają od 25 000 do 30 000 zeta !!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adamek-71 0 Napisano 16 Listopada 2007 A gdzie kupisz za 20 000 MF -235-255 ?????? Aktualnie to śmigają od 25 000 do 30 000 zeta !!! co Ty mówisz?? zdecydowaną większość można kupić poniżej 24000zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
małorolny2 0 Napisano 16 Listopada 2007 A gdzie kupisz za 20 000 MF -235-255 ?????? Aktualnie to śmigają od 25 000 do 30 000 zeta !!! co Ty mówisz?? zdecydowaną większość można kupić poniżej 24000zł Mówię o cenach na podkarpaciu i w małopolsce ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
miko45 0 Napisano 17 Listopada 2007 ota ciągnik na twój areałnie drogihttp://www.allegro.pl/item268241938_ciagnik_zetor_5211_stan_bdb.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
markant50 0 Napisano 19 Marca 2008 Moim zdaniem to c 330m wystarczy to traktor uniwersalny do wszystkiego!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ursus 360 0 Napisano 20 Marca 2008 ja bym ci polecił mf 255 lub c 360 3pziemi zawsze może ci nabyć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marcin82 0 Napisano 20 Marca 2008 A te gosp 7ha to w ilu kawałkach?? bo może szpadel bedzie szerszy niż pole . . . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tony 0 Napisano 20 Marca 2008 U 3512. U mnie sąsiad ma taki i C-360 na jakieś 15ha, to 60-tką tylko obornik wożą bo 3512 ładują a resztę prac to tylko3512. Może trochę dużo kasy jak na 7 ha ale nie ma nawet porównania do konkurencji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzych22 0 Napisano 20 Marca 2008 Koledzy!!! pytanie jaki ciągnik na ileś tam hektarów to jakaś pomyłka, pytanie powinno paść ,, Posiadam takie a takie maszyny , zajmuje się uprawą - chodowlą czegoś tam, gleby mam takie a takie i potrzebuje do tego traktor".Na tak zadane pytanie można coś mądrze doradzić a tak to każdy coś palnie według własnego gospodarstwa no i robią sie jaja, oby były świąteczne. Pozatym Życzę wam zdrowych i wesołych świąt no i żeby puźniej głowa zabardzo nie bolała Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adam69b 0 Napisano 20 Marca 2008 Na 7 ha najlepszy będzie dzierżawca , chyba że to są szklarnie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
małorolny2 0 Napisano 4 Kwietnia 2008 Na 7 ha najlepszy będzie dzierżawca , chyba że to są szklarnie ? Daj szanse wszystkim .......... nawet tym co mają 7 h bo Twoje twierdzenie zakrawa o dyskryminację ............. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
buntownik72 0 Napisano 4 Kwietnia 2008 Jeżeli jest to lekka ziemia i mały sprzęt do pociągnięcia -myślę że C 330 .Traktor prosty , niezawodny ,nie za drogi w zakupie , części w miarę tanie i dostępne w każdym sklepie .Jeżeli ziemia trochę ciężejsza lub większe maszyny-C 360 3 P , MF 235 , MF 255 , Zetor 4911 ,5011,5211 , ciągniki troszeczkę droższe jak trzydziestka ale dysponujące większą mocą i masą a części również łatwo dostępne . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Pestuś 0 Napisano 17 Maja 2008 Ciężkie i górzyste tereny c 360lekkie ziemie c 330 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach