camaro 0 Napisano 12 Sierpnia 2013 witajcie i pomozcie weterynarz stwierdzil u mnie w gospodarstwie salmonelle u kur i w jajkach. przy czym oczywiscie nakazal uboj wszystkich niosek z zakazonego stada a w przypadku jaj nakazal poddanie obrobce cieplnej jaj. martwi mnie to, bo odszkodowanie przysluguje tylko za jaja zniszczone (art. 49 ust. 5 ustawy o ochronie zdrowia zwierzat). nie mam jeszcze decyzji o odszkodowaniu, ale weterynarz powiedzial, ze przyzna mi za jajka 2zl za kilo co Wy na to? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Samsam 0 Napisano 12 Sierpnia 2013 Czyli, że co ? Masz sprzedawać jaja ugotowane, lub smażone ? I jak to "weterynarz stwierdzil u mnie w gospodarstwie salmonelle u kur i w jajkach" , bo nie rozumiem......stwierdził na podstawie czego ?Robiłeś badanie na salmonellozę ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
camaro 0 Napisano 12 Sierpnia 2013 jaja trafia do przetworni i tyle. wlasciwie za darmo, bo co to jest 2 zl za kilo oczywiscie, byly badania i wyszlo ze jest salmonella Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wielkopolanin 2000 0 Napisano 16 Sierpnia 2013 Mały plus to możliwość uboju a nie utylizacji. a badane miałeś kury i jajka czy gó.wna ? no i gdzie ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach