piootr 0 Napisano 8 Stycznia 2007 do znaku Lublin to mam z 13 km do cukrowni ok 25 km , ok 10 km przez miasto , nie śpiesząc się to ok 1 h w jedną strone bo w lublinie szybciej jak 15-20 km/h nie da rady jechać bo takie doły a z burakami nie pogoni gdyby spadł komuś na samochód to mogłobyć nie ciekawie (przeładowanie przyczep i ciągnika ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jaro 0 Napisano 8 Stycznia 2007 Eee -to nie masz co na MF-a narzekać-20 l na 50 km ze sporawym obciążeniem to nie jest chyba źle ?-wychodzi 10l/h.A że w Lublinie są (były) doły to wiem bo raz w życiu przejeżdżałem przez Lublin do takiej miejscowości jak Owczarnia niedaleko Kraśnika (tyle,że tam są dwie Owczarnie -i miałem lekkie problemy z trafieniem) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piootr 0 Napisano 8 Stycznia 2007 nie dawałem mu po garach tylko delikatnie w mieście to tak z 1500 obr na maksa droga płaska do Lubliana prawie cały czas na ostanim biegu i też mało gazu w mieście to najciężej miał pod gospdarczą z mełgiewskiej wyjechać sam się zdziwiłem że tak mało palił paliwo brałem na samoobsługowej stacji NESTE może dlatego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Liberacki 0 Napisano 9 Stycznia 2007 Czy podczas jazdy można załączać przedni napęd w proximie czy tylko na postoju? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
menos 0 Napisano 9 Stycznia 2007 ja przedni napęd włanczam tylko w potrzebie przecież ty niebędziesz wiedział kiedy będzie ci potrzebny w instrukcji też nicz niepisze ze podczas postoju włanczamy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Liberacki 0 Napisano 9 Stycznia 2007 No chyba wszyscy wiedzą o tym że włączamy gdy jest potrzebny Tylko gdy już jest, to czy można to zrobić w ,,biegu" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bialy2005 0 Napisano 9 Stycznia 2007 oczywiscie ze można w trakcje jazdy tylko podczas tego najlepiej zdjac noge z gazu bo jak bedzie pod pełnym obciżeniem to usłyszysz takie niemiłem zgrzytniecie i właczy sie naped Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Liberacki 0 Napisano 9 Stycznia 2007 Cały czas się o coś pytam bo u dilera nikt nie miał czasu o wszystkim powiedzieć no i na dodatek nie dostałem jeszcze instrukcji bo się im gdzieś zawieruszyła Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jaro 0 Napisano 9 Stycznia 2007 Hmm-a jak wygląda to włączanie w Ursusie 5714-bo raz widziałem jak mój sąsiad ślicznie posadził dwie przyczepy z belami w błotku-a szczegółów zdradzić nie chciał -może oszczędzał na napędzie ?-i nie chciał w biegu włączać -a może nie mógł ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bialy2005 0 Napisano 9 Stycznia 2007 chyba jest mechaniczne choc nie jestem pewnien co by oznaczało chyba problemy z właczeniem podczasjazdy ale nei bede sie kłucił bo nie widziałem nażywo 5714 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jarek_t 0 Napisano 15 Lutego 2007 Mam 5314 czyli prawie to samo co 5714 z włączeniem przedniego napędu niema problemu można podczas jazdy tylko zdjąć noge zgazu i wcisnąć sprzęgło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jaro 0 Napisano 15 Lutego 2007 Mam 5314 czyli prawie to samo co 5714 z włączeniem przedniego napędu niema problemu można podczas jazdy tylko zdjąć noge zgazu i wcisnąć sprzęgło.No właśnie a jak zdejmiesz nogę z gazu w podbramkowej sytuacji to może być czasami nieciekawie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jarek_t 0 Napisano 15 Lutego 2007 Czasem trzeba przewidywać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wojtii 0 Napisano 15 Lutego 2007 w 5314 napęd można włączyć w biegu,nawet nie trzeba zdejmować nogi z gazu ja w swoim włączam nogą ,pomijam sprawe ,że przewaznie napęd mam włączony zaraz po wjezdzie na pole Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomb2 0 Napisano 16 Lutego 2007 Cały czas się o coś pytam bo u dilera nikt nie miał czasu o wszystkim powiedzieć no i na dodatek nie dostałem jeszcze instrukcji bo się im gdzieś zawieruszyła Człowieku czy ty jesteś mądry ? Jak mogleś nie dostać instrukcji Ja bym ich odrazu skarzyl do wydzialu praw konsumenta albo do Zetor Polska Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Liberacki 0 Napisano 16 Lutego 2007 Instrukcje dostałem ale od Fortery. Po prostu w zamieszaniu jak odbierałem nikt nie patrzył dokładnie a na okładce zetor -to kto by zwracał uwagę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomb2 0 Napisano 16 Lutego 2007 I tak zglosilbym ten fakt do Kalisza Zetor Polska, pewnie dali by ci właścią Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
xsc924 0 Napisano 16 Lutego 2007 ale wedlug mnie przed pierwsza jazda powinno sie przeczytac instrukcje !!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mikel 0 Napisano 16 Lutego 2007 jaka jest aktualnie cena nowej 7421 PROXIMA i czym sie ruzni od 7441, jak sie sprawdza ten ciągnik w pracy z pługiem 4 obracanym, mam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sebol 0 Napisano 16 Lutego 2007 jaka jest aktualnie cena nowej 7421 PROXIMA i czym sie ruzni od 7441, jak sie sprawdza ten ciągnik w pracy z pługiem 4 obracanym, mam Proxima 7441 ma przedni napęd a 7421 nie ma napędu. Cena bedzie pewnie cos kolo 100tys. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Liberacki 0 Napisano 16 Lutego 2007 Ciągnik to nie pojazd kosmiczny że bez przeczytania instrukcji nie ruszysz A do Kalisza nie ma co zgłaszać takich pierdół bo tylko sobie piwa naważę i popsuję sobie chody u dilera a przecież trzeba handlować nadal a nie kończyć współpracę robiąc sobie wrogów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
xsc924 0 Napisano 16 Lutego 2007 nie! ale tak zmniejszasz ryzyko zepsucia a potem sie ludzie dziwia ze sie nowe ciagniki psuja! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Chochlik23 0 Napisano 22 Lutego 2007 Ile teraz kosztuje Proxima 7441 i 8441 i za ile można wytargować u dilera. Ile palą te proximy, czy spalanie jest niższe jak w 7340?Ile kosztuje dodatkowe wyposarzenie w proximach? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Liberacki 0 Napisano 1 Marca 2007 Niby banalna sprawa ale przy jakich obrotach silnika proxima 8441 uzyskuje obroty wałka 540obr/min przy ciągniku który nie jest wyposażony w możliwość 540/1000obr/min Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bialy2005 0 Napisano 2 Marca 2007 masz na liczniku kreske lub jest napisane i zaznaczone u mnie w 7341 jest na 100% bedzie to koło 1800-2000 obr/min silnika Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach