osa21 0 Napisano 27 Kwietnia 2008 własnei po to jest gwarancja że jak cos sie poopsuje nie z twojej winy to muszą to wymienić za free. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
racha 0 Napisano 27 Kwietnia 2008 A jak wyglądają ceny części zamiennych Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Liberacki 0 Napisano 27 Kwietnia 2008 To mnie pewnie też walneli na kase bo zawsze płaciłem za serwis ok 1000zł (980-1100) za Proxime 8441 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bialy2005 0 Napisano 27 Kwietnia 2008 Niektóre firmy ( delerzy) tak maja że za sam wjazd na przeglad jest okreslona sumka a dopiero pózniej dodaja prawdziwe koszty przegladu. wystrczy policzyc. Np przeglad w którym jest tylko wymian oleju silnika, filtru oleju silnika i przesmarowanie punktów smarowniczych to dla proxy czy tam fortery jest jednakowa kwota powiedzmy 12l ojelu po powiedzmy 15zł + filtr oleju 20zł = 200zł + smar a reszta to dojazd i robota serwisanta który mozę miec np. stawke 300zł/h!!!!!!! I nic nie mozesz zrobic bo tyle to kosztuje w danej firmie. Dlatego przy kupnie trzeba pytac także o przeglady i negocjowac także to zeby nap miec darmowe tylko płącic za materiały. A dzieki takiej praktyce kilka przegladow i maja niezłą sumke I ciagniej nie jest juz tak tanio kupiony Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
osa21 0 Napisano 28 Kwietnia 2008 to ile trzeba zrobić przeglądów przez serwisantów tylko jak obejmuje gwarancja czy jeszcze po gwarancji też powinno sie wzywać serwis do wymiany oleju? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MarcinC-360 0 Napisano 28 Kwietnia 2008 (...) jeszcze po gwarancji też powinno sie wzywać serwis do wymiany oleju? Szkoda kasy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bialy2005 0 Napisano 28 Kwietnia 2008 ja zrobiłem 5 przegladów w czasie gwarancji 18 m-c kolejne juz sam robie zamawiam filtry w kaliszu i olej leje TURDUSA i tyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Liberacki 0 Napisano 30 Kwietnia 2008 Serwis na częściach też nieźle przycina np mi za filtr oleju kasowali 30zł a w sklepie za orgyinał Zetor-a u prywatnego sprzedawcy płaciłem równe 20zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bialy2005 0 Napisano 1 Maja 2008 a w kaliszu 18,50 ale to do seria super w proximie jest deko wiekszy. Wiadomo ze serwis ciagnie ile może JAk taniej sprzeda ciagnik to pózniej musi nadrobic serwisem. za przedni błotnik skasowali mnie 150zł a w kaliszu chyba 100 a na allegro teraz sa po 70 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafal 8441 proxima 0 Napisano 19 Lipca 2008 proxima jest the best mam 8441 i robie nim 2,5 roku i mam ponad 1500mth i jestem bardzo zadowolony z maszyny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
141daniel 0 Napisano 10 Sierpnia 2008 dawno mnie nie bylo... bialy2005 masz juz tego case jx60??? prawie bym kupil ten ciagnik ale padlo na co innego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Liberacki 0 Napisano 5 Października 2008 Witam. Zna ktoś może aktualną cenę proximy 6421 i 6441- katalogową i tę na rękę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bialy2005 0 Napisano 5 Października 2008 dawno mnie nie bylo... bialy2005 masz juz tego case jx60??? prawie bym kupil ten ciagnik ale padlo na co innego ten jx60 mam wpisany do PROW i ten wniosek niby zaczeli juz rozpatrywac ale ja sobie odpuszczam bo jak wezme małego to pózniej bede miał problemy żeby kupic na PROW wiekszego 110-120KM. poprostu nie uzupełniam wniosku tak jak chca tylko sobie olewam pisemka i czekam na kolejny nabór Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
osa21 0 Napisano 6 Października 2008 Witam. Zna ktoś może aktualną cenę proximy 6421 i 6441- katalogową i tę na rękę 6421 kosztuje ponad 87tys6441 kosztuje prawie 101tys. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
141daniel 0 Napisano 9 Października 2008 a po co ci az taki ciagnik? tez case ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
141daniel 0 Napisano 9 Października 2008 my tez mielismy brac jx60 ale namowilem ojca na jd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bialy2005 0 Napisano 9 Października 2008 rozmyslam nad case lub D-F ale to przyszłosc. JD raczej mi nie pasi bo sporo droższy a może fortterra bedzie i tyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
141daniel 0 Napisano 10 Października 2008 no jd drogi ale za to komfort 2 razy lepszy niz w proximie :p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bialy2005 0 Napisano 10 Października 2008 nie porównujmy zetora do JD !!!!!!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kojak666 0 Napisano 13 Października 2008 Witam!Przerabiał ktos z Was swiatla zeby swiecily i reflektory górne i swiatla drogowe? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wojtek76 0 Napisano 13 Października 2008 W 7211 kiedyś przerabiałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kojak666 0 Napisano 14 Października 2008 I jak to robiles? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wojtek76 0 Napisano 14 Października 2008 Zasilanie świateł górnych wziąłem z przewodów świateł postojowych (przed bezpiecznikami aby ich nie spaliło, można za ale trzeba by włożyć mocniejsze) od tej chwili mam światła górne niezależne , wystarczy że mam postojówki. Rozłączyłem tylko jedną kostkę pod kierownicą , którą szło zasilanie na przełącznik od tych świateł ( mówię o 7211 nie wiem jak jest w proximie) i trochę pokombinowałem. Miłej zabawy życzę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bialy2005 0 Napisano 14 Października 2008 dokłądnie chodzi o to żeby dac zasilanie omijajc przymusowe włącznie swiateł mijania. według mnie prosta sprawa. W proximie tak jak i w serii super bedzie to chyba nawet prostsze bo wszytko jest w jednym miejscu włącznik pod włacznikiem i wystrczy przełozyc jeden kabelek lub zrobic mostek zasilania. Sam sie do tego przybieram ale jakos nie zdarzyłem tego zrobic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Liberacki 0 Napisano 14 Października 2008 Ja też zastanawiałem się nad taką przeróbką lecz moim zdaniem używanie tych świateł w trakcie prac polowych jest i tak mało efektywne z tego powodu że unoszący się kurz powoduje zamglenie i pogorszenie widoczności w stosunku do lamp zamontowanych w masce. Ja chcę zamontować dodatkowe halogeny bezpośrednio przy lampach postojowych i podpięcie ich pod włącznik( ten trzeci na konsoli który jest pusty w proximie a używany tylko w forterze) Miałem plan założyć halogeny montowane przy dachu w nowej wersji proximy ale koszt 150zł za szt. to trochę sporo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach