Skocz do zawartości
Arturez93

Problem John Deere 6400

Rekomendowane odpowiedzi

Witam chodzi mi o ciągnik John deere 6400 , mam problem z zapaleniem w każdej temperaturze, mam ten ciągnik od niedawna dlatego też nie wiem o co chodzi , gdy ciągnik włączę to po chwili nabiera odpowiednie obroty, wygląda to tak jakby nie trzymał ciśnienia paliwa. Gdy już chwile pochodzi nie ma żadnych problemów. Z góry dziękuje za odpowiedz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze jedno pytanko panowie, podświetla mi się czasami kontrolka od ładowania, podświetla się ona nie mal że niewidocznie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
..............podświetla mi się czasami kontrolka od ładowania, podświetla się ona nie mal że niewidocznie.
Witam.U mnie w samochodzie gdy "kończyły"się szczotki alternatora miałem identyczną sytuację,Gdy przysłoniłem dłonią kontrolkę to dopiero było widać że drucik żarówki ledwo się żarzył.Wymiana szczotek rozwiązała problem.Zmierz napięcie ładowania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pierwszy problem zniknął po zmianie przewodu paliwowego (wężyk był dziurawy i ciągnik zasysał powietrze). Co do kontrolki to już nie świeci, wystarczyło troszeczkę wyczyścić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam jeszcze jedno pytanko, nie znam oznaczenia pierwszej kontrolki od lewej strony, ma ktoś ten sam model ciągnika i zna oznaczenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi