Skocz do zawartości
Bart

Programy pomocowe 2007-13

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

czy ktoś ma dostep do w miare wiarygodnych projektów programów (PROW) na lata 2007-13? Interesują mnie szczególnie warunki dotacji do sprzętu, budowy budynków oraz zakupu/powiekszenia stada podstawowego.

za jakieś info - z góry dzięki.

bart

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Programy już obowiązujące będą w nowym PROW - oprócz dostosowania gospodarstw do ochrony środowiska (dofinansowanie do płyt i zbiorników w wysokości 100%).

W zadaniach inwestycyjnych dofinansowanie (wg projektów ministerialnych ) będzie wynosiło od 40 do 60% inwestycji w zależności od wieku rolnika i położenia gospodarstwa (ONW, Natura 2000).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Programy już obowiązujące będą w nowym PROW - oprócz dostosowania gospodarstw do ochrony środowiska (dofinansowanie do płyt i zbiorników w wysokości 100%).

.

gdzie to wyczytałeś

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O tym, że nie będzie dofinansowań na budowę zbiorników na gówieństwo poinformowała miła pani z OR Olsztyn, która referowała nowe założenia PROW. A tak ogólnie UE przysłała Lepperowi te założenia do poprawki i nowe działania w tym momencie najwcześniej od kwietnia !!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wydaje mi się że jesteś zbytnim optymistom . Jeśli pod koniec roku to ruszy to będzie cud . W poprzednim okresie na logo dla PROW zatwierdzali pół roku

Oby twoje słowa się sprawdziły.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakim optymista - zwykłym realistą - po prostu marzec (2008) jest też po kwietniu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i jak wiadomo coś więcej? kied to ruszy? podobno wcxzoraj miało być głosowanie w sejmie wiecie coś na ten temat?bo zaczynam sie konkretnie wkurzać

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a to pieony jedne Oni mało co kiedy na czas umią zrobić a ja jestem ciekaw czy będą jakieś programyu pomocowe poo 2013 roku???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi