strzymek 0 Napisano 3 Maja 2007 nie jest zła ale i chwalić nie ma co a co zostało zmienione w konstrukcji ? obawiam sie że nie zawieleogólnie jest to ściągawka z wergela rp 15 konstrukcja 30 albo więcej letnia a poprawki przewarznie na gorsze wychodzo tak samo jak z sipmo z rotorem jest to konstrukcja krone z polskimi poprawkami (na gorsze) np. łańcuch zwijający jest z Z- 276 czy jakoś tak i nie wytrzymuje nietety wszystko z oszczędności polska domea Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawoln 0 Napisano 23 Maja 2007 a jak wygląda sprawa z napinaczami łańcuchów (ślizgami), przesuwają się, luzują się? bo teraz producent daje między korpus a ślizg podkładkę wachlażową (wewnątrz/ zewnątrz). podobno jest już znacznei lepiej. a jakimi ciągnikami ciągacie swoje prasy (mam na mysli Metal Fach)?edit gedii Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Chochlik23 0 Napisano 24 Maja 2007 Jeśli zachodnie są takie dobre to czy opłaca się wziąść nową polską na prow która wyniesie mnie około 25 tyś (jestem na ryczałcie), czy za tą kase kupić zachodnią? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dzik 0 Napisano 24 Maja 2007 pawolna jakimi ciągnikami ciągacie swoje prasy (mam na mysli Metal Fach)? ja ciagam Farmerem 8244 i idzie bardzo dobrzeedit gedii Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jaro 0 Napisano 24 Maja 2007 pawolna jakimi ciągnikami ciągacie swoje prasy (mam na mysli Metal Fach)? ja ciagam Farmerem 8244 i idzie bardzo dobrzeedit gediiO cześć Dziku-a ja ciągam belarkę JD 5720 i idzie jeszcze lepiej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marcin82 0 Napisano 24 Maja 2007 u mnie przez pewien czas chodziła z c-360 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dzik 0 Napisano 24 Maja 2007 jaro O cześć Dziku-a ja ciągam belarkę JD 5720 i idzie jeszcze lepiej witak kolegę szanownego !!!!czy JD ciągasz metalfacha ???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jaro 0 Napisano 24 Maja 2007 jaro O cześć Dziku-a ja ciągam belarkę JD 5720 i idzie jeszcze lepiej witak kolegę szanownego !!!!czy JD ciągasz metalfacha ????Oczywiście,że tak-zresztą w paru postach napisałem to-zresztą w instrukcji obsługi JD nie było napisane a w Metalfachu potwierdzone,że oba te sprzęty nie są ze sobą kompatybilne -to i razem pracują -chyba nie wstyd-prawda ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dzik 0 Napisano 24 Maja 2007 jaro Oczywiście,że tak-zresztą w paru postach napisałem to-zresztą w instrukcji obsługi JD nie było napisane a w Metalfachu potwierdzone,że oba te sprzęty nie są ze sobą kompatybilne -to i razem pracują -chyba nie wstyd-prawda ?dziwne......takim dziadostwem nie brzydzisz sie pracowac ????zawsze myslałem ze posiadasz sprzęt na naaaaaaaajwyższej półki !!!dobrze ze zastrzegłes ze to nie wstyd !!!! bo juz mialem pewne obawy o Ciebie !!!!! Pozdrawiam !! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jaro 0 Napisano 24 Maja 2007 Nie dziku-z tego co pamiętam to pisałeś kiedyś coś o starym Zetorze 7211 którego posiadam i coś tam jeszcze-tak,że doskonale wiesz iż sprzęt mój nie pochodzi jedynie z najwyższej półki-i mam sporo polskich maszyn-pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abuk14 0 Napisano 25 Maja 2007 Tylko kto powiedział, że polskie sprzęty są złe?? Może nie dorównują jakości zachodnim, ale nie jest aż tak źle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
buchaj 0 Napisano 26 Maja 2007 Pytanie do użytkowników pras zwijających metalfach - czy opłaca się kupować taka nową czy lepiej z innej firmy? Czy to prawda, ze bele dość często w niej stają? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lufa13 0 Napisano 26 Maja 2007 Pytanie do użytkowników pras zwijających metalfach - czy opłaca się kupować taka nową czy lepiej z innej firmy? Czy to prawda, ze bele dość często w niej stają? staja ale przy nieumiejętnej obsłudze i tylko w słomiejak równo podajesz słome bez przerw i zaraz owinisz po nabiciu balota to nie stanie daję gwarancję a w moim rejonie jest kilka takich pras więc raczej są za zmianą na inny model bardziej zachodni ale co i jak to niewiem bo siętym nie interesuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pawel45 0 Napisano 27 Maja 2007 JA ciągam Valtrą A85 prasę z metalfachu i jest ok. Uważam, że jest lepsza od sipmy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jacekzukowo 0 Napisano 1 Czerwca 2008 Prase metalfach można pracować nawet c 360 oczywiście nie na pełnym zgniocie i w terenie górzystym ale pujdzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dzik 0 Napisano 7 Czerwca 2008 witamjak przestawc prase do prasowania słomy lub siana. mam walcówke z metalfachu i serwisant ustawił na kiszonke a chciałem cos na sucho zrobic, a na dodatek zgubiłem instrukcje....czy wogóle cos sie przestawia ?pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jacekzukowo 0 Napisano 7 Czerwca 2008 Po prawej stronie prasy masz regulacje ścisku beli i regulacji ilości owinięć sznurkiem .Na słomę możesz zmiejszyć ścisk poprostu przełóż linke bardziej do przodu prasy . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nasil90 0 Napisano 8 Czerwca 2008 powinienes zdiąć ten grzebień nad podbierakiem do słomy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jacekzukowo 0 Napisano 8 Czerwca 2008 powinienes zdiąć ten grzebień nad podbierakiem do słomy racja mozesz zdemontować podrzutnik chociaz nie koniecznie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stasiek-84 0 Napisano 8 Czerwca 2008 jeżeli są grube wałki to nie trzeba nic przestawiać, ewentualnie na słomę daje się więcej sznurka, na cienkie wałki lepiej zmniejszyć zgniot bo strasznie prasa trzeszczy i baloty słomy stają przy końcu dobijania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
romuald105 0 Napisano 10 Czerwca 2008 witam użytkowników sokółki,napisaliście że do słomy lepiej zdjąć grzebień,pracuje już 3 sezon na tej prasie (zetor7745) ale tego nie praktykowałem,co to daje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelek32 0 Napisano 10 Czerwca 2008 witam.posiadam owijarkę z Sokółki (...)zauważyłem, że balot po owinięciu ma sporo powietrza po bokach (zarówno przy folii 500 jak i 750).jest to nasza pierwsza owijarka- wcześniej owijał sąsiad sipmą i wydaje mi sie, że wówczas tyle powietrza nie zostawało pod folią.czy to normalne zjawisko? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
podlaski_nowator 0 Napisano 11 Czerwca 2008 witam.posiadam owijarkę z Sokółki (...)zauważyłem, że balot po owinięciu ma sporo powietrza po bokach (zarówno przy folii 500 jak i 750).jest to nasza pierwsza owijarka- wcześniej owijał sąsiad sipmą i wydaje mi sie, że wówczas tyle powietrza nie zostawało pod folią.czy to normalne zjawisko? troche zawsze wejdzie miedzy warstwy, sproboj napiac rolke lepiej zeby folia bardziej sie naciagala Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bialy2005 0 Napisano 11 Czerwca 2008 ale jak dobrze wiesz bez przesady w naciaganiu żeby kolejne wartswy nie zostawiały tylko jednej wartswy foli, tylko w miare ładnie sie zgrywały kolejne owiniecia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
strzymek 0 Napisano 24 Lipca 2008 odżywienie tematu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach