marian7k 0 Napisano 20 Października 2013 Moja prośba o poradę:mam problem z podnośnikiem w w/w fergusonem mianowicie nie zauważyłem że ubyło znacznie oleju w skrzyni aż przestał podnosić dolałem olej taki sam agrol u 30l i odpowietrzyłem filtr ale podnośnik nie zadziałał więc ustawiłem wajchę na podoszenie ciągnik odpalony odkręciłem odpowietrznik to zadziałał podnośnik ale po wejściu do kabiny i opuszczeniu ramion następnym razem już nie podniusł aż odpowietrzyłem.Teraz w ogóle nie podnosi i są dziwne objawy jak odpowietrzam na zgaszonym to po paru minutach idzie olej bez bąbelków natomiast jak odpowietrzam na odpalonym lub odpalę na odkręconym odpowietrzniku to od razu wydmu(słowo zostało usunięte)e powietrze,tak jak by pompa zamiast zassać olej z filtra to wdmu(słowo zostało usunięte)e do niego powietrze tzn.tak jakby pompowała w odwrotnym kierunku.Może ktoś mi coś doraszi bo czeka mnie rozpaławianie skrzyni i wyciąganie pompy do regeneracji,bardzo chciałbym tego uniknąć. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach