emil87 0 Napisano 14 Listopada 2013 Czy zakładając nowe tuleje cylindrowe w swoich leciwych c360 i c330 składacie je tylko na same oringi czy smarujecie jeszcze dodatkowo jakimiś uszczelniaczami czy silikonami? Bo te gniazda są po około 40 latach bardzo wyżarte przez rdzę i są spore ubytki metalu i na samych oringach może dobrze nie trzymać szczelności i myśle posmarować troche gniazda silikonem? Co o tym myślicie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
erolnik 0 Napisano 24 Listopada 2013 Jeśli w tych gniazdach są wżery, to zakłady naprawcze roztaczają je i wstawiają redukcje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
emil87 0 Napisano 26 Listopada 2013 Wiem o tym ale żeby to zrobić to trzeba silnik wyjąć i rozebrać do gołego bloku a ja kupiłem ten traktor i miał rok temu faktycznie robiony remont kapitalny silnika tylko poprzedni właściciel niepoprawił skorodowanych gniazd i niedbale złożył tuleje i powstał przeciek na pierwszej tuleji Niechciało mi się rozbierać całego silnika i kupiłem droższy i mam nadzieję lepszy silikon i złożyłem tą tuleję i jak na razie trzyma a te gniazda dam do poprawienia jak będę następny remont robił A ile takie obrobienie gniazd może kosztować Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach