akinom-ryb 0 Napisano 19 Września 2006 Czy warunkiem uzyskania zasiłku suszowego jest protokół komisji? Czy to znaczy, że jeśli ktoś nie ma tego protokółu, bo nie składał przedtem wniosku o kredyt, to teraz nie może się ubiegać o zasiłek suszowy? Czy zasiłek suszowy otrzymają tylko rolnicy, którzy opłacają KRUS, czy np. też te osoby, które mają ziemnię, ale nie opłacają KRUS bo są zatrudnieni i opłacają składki od wynagrodzenia?Proszę o odpowiedź. Z góry dziękuję. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kserkses 0 Napisano 22 Września 2006 U nas musi być protokoł komisji nie wiem co ma ten protokoł do kredytu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nowy 0 Napisano 22 Września 2006 U was są już dostępne kredyty klęskowe???? W podlaskiem wojewoda jeszcze nie ravczył ogłosić klęski Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nowy 0 Napisano 22 Września 2006 protokoł ma to do kredytu ,że od wielkości strat w nim wykazanych zależy wysokość kredytu klęskowego. Tak w ogóle to już u Was są dostępne takie kredyty????? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
akinom-ryb 0 Napisano 22 Września 2006 No jak na razie to składamy wnioski i protokół a jeli chodzi o resztę dokumentów to jeszcze nioe wiedzš co będzie potrzebne. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tatamarty.323a 0 Napisano 22 Września 2006 U nas u sołtysa odbieramy te wnioski do Opieki Społecznej, dodatkowo jeszcze podobno wołają w opiece ostatni odcinek od zapłacenia składki KRUS, ksero paszportu od jakiegoś bydlęcia(w celu otrzymania ekwiwalentu równowartości tony pszenicy-392 zł) i jak narazie to wszystko, wniosek już mam, ale jeszcze nie złożyłem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kserkses 0 Napisano 22 Września 2006 ja złożyłem , trochę kłopotów z KRUS bo nie wiedzieli co powiedzieć na pusty odcinek KRUS , tylko dałem wydruk wpłaty z internetu .Kredyt suszowy mnie nie interesuje . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mania 0 Napisano 23 Września 2006 jak zwykle każdy robi co chce. w mojej gminie kazali wypełnić tylko wniosek i żadnych dodatkowych papierów nie wołali. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tatamarty.323a 0 Napisano 30 Września 2006 Ja złożyłem już wniosek do Opieki Społecznej, a co do KRUSu, to chcą tylko jakikolwiek dowód wpłaty na składke w KRUSie, w celu uwieżytelnienia, że rzeczywiście jest sie rolnikiem w myśl przepisów o ubezpieczeniu społecznym rolników, a co do terminu realizacji zasiłku, to nikt nic niewie kiedy będzie, a nawet czy w ogóle będzie, też mi pomoc!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
robern 0 Napisano 10 Listopada 2006 Do końca listopada powinny zasiłki być wypłacone - tak przynajmniej obiecywał minister Zagórski na Podlasiu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Miki z Rawicza 0 Napisano 10 Listopada 2006 ja dostałem 1500zł na 32ha Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
robern 0 Napisano 23 Listopada 2006 No i płacą - tylko że w naszej gminie dostanie ten zasiłek ok. 30-40% składających wnioski. Bo nikt wcześniej rolników nie poinformował a ODR nie szacował szkód na całej powierzchni gospodarstwa. A wymóg był, żeby szkody wynosiły pow. 30% całek powierzchni. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kserkses 0 Napisano 23 Listopada 2006 U mnie nie uwzględnili rzepaku, bo było już po zbiorach jak szacowali i wyszly straty 26%, żebym wiedzial wtedy jakie będą warunki to bym się odwołał, a tak przeszlo koło nosa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
robern 0 Napisano 25 Listopada 2006 Podziękowania przyjmują na http://www.minrol.gov.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gufi83 0 Napisano 28 Listopada 2006 ja dostałem 1392 zł i juz przyszła mi decyzja na dopłaty Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ansu 0 Napisano 30 Listopada 2006 Ja dostałem 1000zł sąsiedzi nie jak się dowiedzą to Jakoś dziwnie to przyznawali, ale w tym kraju to normalne tylko rolnicy coś wiedzą o rolnictwie a urzędnicy to tyle, że niektórzy studia skończyli Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
robern 0 Napisano 5 Grudnia 2006 Co do urzędników jak najbardziej - co gmina to były inne wymagania dotyczące załączników - a i tak każdego odpytywali na okoliczość składania podania. Termin minął 15. września - a niektórzy jeszcze w trakcie odbierania pieniędzy donosili świstki. Poza tym u mnie w gminie nikomu nie wypłacili na konto Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 6 Marca 2007 Jakie są prognozy pogody na lato 2007?Jeśli nie bedzie padać to pozostanie tylko sprzedać ziemię, dom i wynająć mieszkanie w mieście ;( Co do prognoz to ma ktoś jakiś link z symulacjami? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
robern 0 Napisano 21 Marca 2007 Ponoć "Amerykany" ostatnio w ramach działań tarczy antyrakietowej opracowali prognozę na bieżący rok - lato będzie bezchmurne i pogodne, żeby można było te rakiety oglądać leżąc na plaży Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 22 Marca 2007 Tak serio, to jajogłowi z USA robią długo terminowe prognozy (wiadomo, że to prognozy a nie pewniaki). Nie chodzi tu o pewność ale o prawdopodobieństwo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 24 Kwietnia 2012 Można o zasiłek suszowy @! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach