Varchoł 0 Napisano 10 Grudnia 2013 Witam Brać rolniczą Czy można kupić maszyny rolnicze dajmy na to w tym roku i "wsadzić " je do przyszłych wniosków na modernizację gospodarstw rolnych.Innymi słowy jak długo mogę czekać z tymi fakturami jeśli maszyny kupiłem dziś a wniosków na PROW 2014-2020 nie ma (i długo nie będzie sądząc po prędkości rozpatrywania wniosków prze ARiMR) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mariusz_farm 0 Napisano 21 Stycznia 2014 Witam Brać rolniczą Czy można kupić maszyny rolnicze dajmy na to w tym roku i "wsadzić " je do przyszłych wniosków na modernizację gospodarstw rolnych.Innymi słowy jak długo mogę czekać z tymi fakturami jeśli maszyny kupiłem dziś a wniosków na PROW 2014-2020 nie ma (i długo nie będzie sądząc po prędkości rozpatrywania wniosków prze ARiMR) nie polecam jednak do przemyślenia jest użyczenie,wypożyczenie, testowanie itp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szopen72 0 Napisano 21 Stycznia 2014 Jak masz dobry układ z firmą to zapłać im kasę za np. zaliczkę na kombajn i odbierz sprzęt, a jak będziesz potrzebował fakturę to zrezygnujesz z zaliczki i za tą kasę "sprzedadzą" ci sprzęt. Cały problem to zaufanie firmy do klienta i odwrotnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach