antoni1 0 Napisano 28 Grudnia 2013 Jakich producentów maszyn polecacie jeśli chodzi o ogólnie mówiąc agregaty uprawowe. Na giełdzie jest sporo takich maszyn, ale pytanie co warto kupić jeśli chodzi o np. używane kultywatory czy brony? Jakich producentów polecacie? Piszcie o swoich doświadczeniach z tego typu maszynami rolniczymi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jahooo 0 Napisano 30 Grudnia 2013 Kolego, sąsiad zakupił w tym roku Grano system Shark. Ja też się zastanawiam nad tym sprzętem. Cena coś koło 13,5 tys za wersję z wałem packera, rurowy z 500zł tańszy. Niezły sprzęt do wiosennej uprawy jak i do niwelacji ścierniska. Wiadomo, nie jest do wszystkiego, ale do powyższych celów się nada, lepiej niż np. gruber ścierniskowy. W tym roku było strasznie sucho i tylko tym sprzętem w sumie dało radę zrobić ścierniska. MTZ-80 z 3.0m daje darę ( z napędem), a u mnie trochę górek jest. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach