Chochlik23 0 Napisano 28 Września 2007 lueblskie z pod chełma Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Chochlik23 0 Napisano 10 Października 2007 http://www.rpt.pl/archiwum/rpt_0710_1.htm to teraz farmtrac ma kabinę z sokółki czyli taka jak w farmerze? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marcin_kost1 0 Napisano 11 Października 2007 Nie teraz mają kabiny firmy Metal-Fach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
janusz102 0 Napisano 11 Października 2007 Mnie też trochę drzwi się zacinają i dzwignia zmiany biegów mogłaby byc trochę dłuższa, ale poza tym ciągnik sprawuje się bardzo dobrze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Chochlik23 0 Napisano 11 Października 2007 Jak to jest, ale nikt pewnie nie wiec, bo:1: czy te 70 / 80 mają te stare kabiny a 665/675 mają nowe z metalfachu, czy we wszystkich farmtrackach juz są z metal fachu? 2: czy tłumik w rogu kabiny mają teraz wszystkie farmtracki z perkinsem, a 3 cylndrowe ( 70 i 665 dt) po staremu (tak mi to wygląda na agrofoto), czy stara seria 70/80 ma na środku a 665dt/675d w rogu kabiny (tak mi dieler tłumaczył) Może ktoś zna jeszcze inne różnice pomiędzy modelami 665dt, a 70? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Silver 0 Napisano 24 Października 2007 Ma ktoś farmtraca 70 - 60km 3 cyl?Chciał bym dowiedzieć się o jego możliwościach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Karol P 0 Napisano 28 Października 2007 Ten pług który mam ( 4x35) to jest już max na ten ciągnik. Myślę że 4*30 będzie lepszy. To zależy jakie kto ma ziemie. Nie można mówić że taki a taki pług to max dla danego ciągnika bo niedaleko mnie mieszka gość co ursusem 4514 ciąga 5x30 ( nie zmam modelu pługa ) i całkiem dobrze mu idzie ( podorywka na 15-20 cm ale u nas są lekkie ziemie ) bo odnośnie zimowej orki to nie wiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Chochlik23 0 Napisano 28 Października 2007 Ten pług który mam ( 4x35) to jest już max na ten ciągnik. Myślę że 4*30 będzie lepszy. To zależy jakie kto ma ziemie. Nie można mówić że taki a taki pług to max dla danego ciągnika bo niedaleko mnie mieszka gość co ursusem 4514 ciąga 5x30 ( nie zmam modelu pługa ) i całkiem dobrze mu idzie ( podorywka na 15-20 cm ale u nas są lekkie ziemie ) bo odnośnie zimowej orki to nie wiem Są pewne bariery nieprzekraczalne, bo podorywkę to się zgodzę ze ten 4514 będzie na 5x30 szedł, bo ja robie mf 255 na 3x30 i w podorywce nie ma co ciągnąć, ale orka to już inna sprawa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Silver 0 Napisano 6 Listopada 2007 Mam wielką prośbę do posiadaczy farmtracków 70 - 80, 665dt 675dt:, czy moglibyście sprawdzić w instrukcji obsługi jaki model przedniej osi carraro jest w tych modelach?Tzn. w proximach jest przednia oś carraro model 20.11, chciałbym wiedzieć czy ta sama os jest w farmtrackach A może ktoś ma farmtracka 685dt i pochwali się jaki model przedniej osi tam jest? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Chochlik23 0 Napisano 8 Listopada 2007 Ile w końcu pali w lekkich pracach farmtrac z perkinsem i czy się nadaje do tura? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
semos 0 Napisano 8 Listopada 2007 Może mi ktoś wyjaśnić czym sie różni FARMTRAC 80 4WD od FARMTRAC 675 DT, bo z tego co sie orientuje to oba mają silniki Perkinsa o mocy 73,5 KM . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Chochlik23 0 Napisano 8 Listopada 2007 Może mi ktoś wyjaśnić czym sie różni FARMTRAC 80 4WD od FARMTRAC 675 DT, bo z tego co sie orientuje to oba mają silniki Perkinsa o mocy 73,5 KM . 80tka ma silnik euro 1 i chyba kabinę koji, lepsza jest 675dt bo silnik ma 4,4 l pojemności więcej Nm i 2 prędkości wałka (jakis cichobierzny typ carraro) i kabina z metal fachu podobno lepsza, chyba oba modele mają już tłumik w rogu kabiny, acha i 675dt ma chyba lepszy fotel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
semos 0 Napisano 8 Listopada 2007 Tak sie zastanawiam teraz cz nie lepiej kupic Fotona silnik tez Perkins, przedni napęd tez chyba carraro a cena duzo, duzo nizsza od Farmtracka a jeszce klimaw standardzie. Foton Pol-Mot 704 - 75999 zł brutto Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Chochlik23 0 Napisano 8 Listopada 2007 Tak sie zastanawiam teraz cz nie lepiej kupic Fotona silnik tez Perkins, przedni napęd tez chyba carraro a cena duzo, duzo nizsza od Farmtracka a jeszce klimaw standardzie. Foton Pol-Mot 704 - 75999 zł brutto Dowaliłeś jak łysy grzywą o kant kuli, w fotonie jest tylko przedni most carraro i to jakiś o mniejszej nośności, skrzynia beigów jest mechaniczna nic nie jest synchronizowane, kabina ma takie dziury że kot sobie wejdzie, poziom chałąsu jak w c360, poszukaj sobie w archiwum apra jest opisany foton a ta klima to o jezu sterownik w recach się rozpada, a po myciu carcherem farba z kół odłazi. Tu nie ma co porównywać farmtrac to ciągnik na poziomie zetora lub nowych pronarów moim zdaniem dużo lepszy od urusa belarusów i lepiej dopracowany od farmera, albo kioti obczaj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
semos 0 Napisano 8 Listopada 2007 Możesz mi podać jakieś namiary na ten artykuł??? Chętnie bym sie czegoś dowiedział więcej o tym ciągniku. A i właśnie a propos KIOTI to może wiesz w jakiej jest aktualnie cenie ten 70 KM. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
semos 0 Napisano 8 Listopada 2007 Chochlik wiem ze Ty tez jesteś na kupnie ciągnika i z tego co czytam to widzę ze pewnie Farmtracka będziesz kupował, powiedz mi ile Ci gość wycenił tego 73,5 KM. I co w tej cenie będziesz miał (czysty standard czy coś dokładasz jeśli dokładasz to napisz co i ile kosztuje ten dodatek). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Chochlik23 0 Napisano 8 Listopada 2007 Semos poszukaj trochę wbij na agrofoto, wpisz apra w gogle to znajdziesz ten art. co do farmtraca to około 100 tys reszta do dogadania, napewno szersze opony 2 tyś i obciążniki 2 tyś, co do kioti to 119 tyś 70km bardzo fajny siedziałem w takim i klima w standardzie, ale właściwie to to samo co i farmtrac, ja chce ciągnik do tura i cieżko cokoliwiek wybrać, moze jeszcze proxima 6441. Wie ktoś cos na temat turów łt 104 z mrągowa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Chochlik23 0 Napisano 12 Listopada 2007 To jak to jest z tym perkinsem w farmtracku, czy jest równie oszczędny jak te w landini czy mc cormic, bo niby ten sam silnik ale z tego co ludzie mówią to spala niewiel mniej jak proxima, czyżby normy spalin euro 2 wpłyneły aż tak na spalanie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Chochlik23 0 Napisano 22 Listopada 2007 http://www.agrofoto.pl/forum/index.php?autocom=gallery&req=si&img=18938 ma ktoś z taką kabiną farmtracka?Czy do wszystkich teraz takie dają i czy ma ktoś 665dt/675dt z kabina koji?Bo ta to jest z metalfachu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nik29 0 Napisano 25 Lutego 2008 Użytkownicy tych ciągników piszcie dalsze opinie i spostrzeżenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jacekzukowo 0 Napisano 28 Lutego 2008 Fakt kabina z metal fachu o niebo lepsza od koji z tego co wiem to Farmtrac montuje teraz tylko te kabiny . Mam nadzieje że Farmer zrobi to samo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Chochlik23 0 Napisano 28 Lutego 2008 a farmer to niby jakei kabiny ma jak nie metal fachu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jacekzukowo 0 Napisano 28 Lutego 2008 Niestety Koja nie są złe ale mają swoje wady np nieszczelne drzwi ] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Chochlik23 0 Napisano 28 Lutego 2008 to teraz farmtraki mają lepsze kabiny od farmerów? słysząłem że ciszej jest w farmtrackach jak w farmerach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jacekzukowo 0 Napisano 28 Lutego 2008 można tak powiedzieć że kabiny są lepsze a czy ciszej to raczej już zależy od silnikaFarmtac 70 ma głośną prace co wynika z budowy silnika 3 cylindrowego forda silniki Perkinsa pracują ciszej ale w temacie (głośnej) słabo wyciszonej kabiny trzeba byłoby posłużyć sie miernikiem lub danymi producenta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach