m96winiar1 0 Napisano 3 Grudnia 2008 Po wciśnięciu sprzęgła problem z wibraćjami nie znika. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marcin.go 0 Napisano 3 Grudnia 2008 Jak możesz to sprawdź czy wibracje występują na wyższych obrotach ok 1700-1800, bo może któraś końcówka leje albo pompa nie podaje paliwa na któryś tłok, ale raczej wątpię. Zrób najlepiej jak radzi kolega wcześniej, odkręć miskę i popatrz, nic nie tracisz. Nawet jak się na tym nie znasz to nic nie powinieneś popsuć, a może nawet naprawisz jak zauważysz coś błachego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MarcinC-360 0 Napisano 3 Grudnia 2008 Jakby pomppa nie podawała paliwa to po prostu chodziłby na 3 albo 2 gary,spotkałem się z tym w jednym 4011-wibracji żadnych nie było tylko ciągnik słaby. Całkiem możliwe że to jednak przeciwwaga,albo skrzywienie wału? Mało prawdopodobne,ale... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marcin.go 0 Napisano 3 Grudnia 2008 Prawdopodobne może być. Poluzowane przeciwwagi zmieniły środek ciężkości wału i stąd wibracje.Z drugiej strony nikt nie zwrócił uwagi na koło zamachowe, może ono dostało luzu. Odkręć dekielek okienka i wsadź tam jakiś gruby pręt albo breszkę i zobacz czy nie ma wyczuwalnych luzów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ROBERTD 0 Napisano 5 Grudnia 2008 Wiecie moze ile waży silnik w 3p. Bo mam zamia kupic wyciagarke lancuchowa do remontu wymontowac silnik i nie wiem jaką? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zbych1001 0 Napisano 5 Grudnia 2008 polecam wielokrążek najlepiej żeby było na nim że jest do dwóch ton. Będziesz miał pewność że wytrzyma i będzie lekko nim pracować Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zbych1001 0 Napisano 5 Grudnia 2008 silnik w C 360 waży około 370 kG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ROBERTD 0 Napisano 5 Grudnia 2008 Robilem wielokrazkiem ale nie jest precyzyjny a lancuchowy podnosnik podnosi co do milimetra Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szopen72 0 Napisano 6 Grudnia 2008 Koledzy mam "mały" problem z 20 letnią 60-tką. Nagle dzisiaj pojawił się płyn chłodniczy w oleju a oleju z płynem jest tyle że wywala korkiem. Moje przypuszczenia to uszczelka, potwierdzcie lub skorygujcie moje przemyślenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marles360 0 Napisano 6 Grudnia 2008 trzeba uszczelki zobaczyc i ewentualnie sprawdzic glowice czy jakis brok nie odskoczyl i nie przepuszcza gdzies Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
damian9871 0 Napisano 6 Grudnia 2008 miałem kiedyś wodę w oleju jak się rozmroziła (poszły okienka w głowicy) ale na płynie to chyba tylko uszczelka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szopen72 0 Napisano 6 Grudnia 2008 Niestety uszczelki i głowice są w porządku, znalazłem pękniętą tuleję Pękła od strony kanałów wodnych ale ciśnienie nie szło do płynu tylko płyn szedł do oleju. Nie bardzo wiem jak, może ktoś ma jakiś pomysł? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marles360 0 Napisano 6 Grudnia 2008 wymienic tulejke pierscionki i sprawa zalatwiona Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zbych1001 0 Napisano 8 Grudnia 2008 Płyn szedł do oleju bo ciśnienie w skrzyni korbowej jest mniejsze niż ciśnienie w układzie chłodzenia. Jak wyjmiesz tuleję to sprawdź miejsce styku tulei z blokiem czy nie ma uszkodzeń Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marcin.go 0 Napisano 10 Grudnia 2008 WitamUpalił mi się szczotkotrzymacz przy rozruszniku. Pospawałem bo naszczęście był on od szczotki masowej, ale przy tych kombinacjach ułamała mi się sprężyna dociskająca szczotkę. Odwinąłem trochę, ale nie ma takiej siły docisku. Macie jakiś pomysł może czy tylko nowy szczotkotrzymacz kupić. Słabo szczotkę dociska bo jest wytarta tylko małym fragmentem i słabo kręci rozrusznik. Dzięki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zbych1001 0 Napisano 10 Grudnia 2008 Załóż nową dłuższą szczotkę to może pomoże Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marcin.go 0 Napisano 10 Grudnia 2008 Właśnie dłuższa szczotka nie wchodzi bo za krótko blaszkę zrobiłem od sprężynki i nie sięga. Może odwinę więcej ale się boję że pęknie bo już nadpękło mi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hospes 0 Napisano 18 Grudnia 2008 Niestety uszczelki i głowice są w porządku, znalazłem pękniętą tuleję Pękła od strony kanałów wodnych ale ciśnienie nie szło do płynu tylko płyn szedł do oleju. Nie bardzo wiem jak, może ktoś ma jakiś pomysł? radził by wymienic wszystkie tujeje , bo potem mozesz mieć niemały problem ,jadna nowa 3 stare ?jak nowa ''spuchnie '' mozesz narobić bigosu ,sąsiad tak zrobił w 4011 i wał do wymiany Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krzysztof42 0 Napisano 18 Grudnia 2008 mi ostatnio zamarzl blok silnika, naprawialem metoda Metalock (szycie na zimno) polecam jakby ktos nie znal tej metody, bo jest raczej lepsza niz spawanie czy klejenie, nawierca sie male otwory wzdluz i poprzek pekniecia i wstawia w nie specjalne zamki ze stopow niklu, nie ma po tym naprezen czy deformacji bloku, a blok jest calkowicie szczelny. Robila mi to firma z Koluszek, znalazlem ich na stronie http://www.naprawa-metalock.pl , ogolnie to malo kto slyszal o tej metodzie o jest ona uzywana juz od dawna w wielu krajach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
daniel33650 0 Napisano 22 Grudnia 2008 witam was koledzy..mam problemm..c-360...a mianowicie..ciagnik dostałem w spadku od babci..ciagnik stał 4 lata nie odpalany..gdy chciałem odpalic go..drugą 60..odpalił lecz ile fabryka dała obrotów...ściagłem waż od oleju napedowego i zgasła...wymieniłem pompe..po regeneracji...wymieniłem olej..po przepracowaniu orki na zime..olej zrobił sie szary..i zrobiło sie go ponad stan...co to może być....chyba woda przedostaje sie skas do miski olejowej..czy jak przyjdzie mróz może zamarznać taki olej z woda....jakie moga być przyczyny tego...pozdro.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marcin.go 0 Napisano 23 Grudnia 2008 Co do tych szalonych obrotów to regulator się zaciął lub zardzewiał.Woda w oleju może znaleźć się na dwa sposoby: albo uszczelka głowicy jest padnięta, albo uszczelnienie między tuleją a blokiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marles360 0 Napisano 23 Grudnia 2008 albo zapytaj babci czy stal z oprozniona chlodnica moze wody ktos nie spuscil i cos peklo albo broki w glowicach wysadzilo i woda przecieka tak czy siak trzeba sprawdzic glowice jak beda wporzadku to zwalic olej odkrecic miske zalac woda i obserwowac czy nic sie nie saczy i skapuje przypadkiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
daniel33650 0 Napisano 25 Grudnia 2008 witam was koledzy..mam problemm..c-360...a mianowicie..ciagnik dostałem w spadku od babci..ciagnik stał 4 lata nie odpalany..gdy chciałem odpalic go..drugą 60..odpalił lecz ile fabryka dała obrotów...ściagłem waż od oleju napedowego i zgasła...wymieniłem pompe..po regeneracji...wymieniłem olej..po przepracowaniu orki na zime..olej zrobił sie szary..i zrobiło sie go ponad stan...co to może być....chyba woda przedostaje sie skas do miski olejowej..czy jak przyjdzie mróz może zamarznać taki olej z woda....jakie moga być przyczyny tego...pozdro.. interesuje mnie teraz czy olej pomieszany z woda w misce olejowej może zamarznać jak przyjdzie mróz..pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ka_mil 0 Napisano 25 Grudnia 2008 witam was koledzy..mam problemm..c-360...a mianowicie..ciagnik dostałem w spadku od babci..ciagnik stał 4 lata nie odpalany..gdy chciałem odpalic go..drugą 60..odpalił lecz ile fabryka dała obrotów...ściagłem waż od oleju napedowego i zgasła...wymieniłem pompe..po regeneracji...wymieniłem olej..po przepracowaniu orki na zime..olej zrobił sie szary..i zrobiło sie go ponad stan...co to może być....chyba woda przedostaje sie skas do miski olejowej..czy jak przyjdzie mróz może zamarznać taki olej z woda....jakie moga być przyczyny tego...pozdro.. interesuje mnie teraz czy olej pomieszany z woda w misce olejowej może zamarznać jak przyjdzie mróz..pozdro Moim zdaniem olej nie zamarznie, ale cząsteczki wody w nim owszem. A jeżeli taki lód zatka jakiś kanał olejowy to może być nieciekawie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
IKH 0 Napisano 25 Grudnia 2008 katalog części do ciągniko Ursus do pobrania w pliku pdf na stronie http://www.sklep-ikh.pl/oferta-spareparts-.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach